Informator broj 5493-5494 od 28. listopada 2006. i 04. studenog 2006.

UVODNIK

Prijedlog zakona o financiranju političkih stranaka

O Prijedlogu zakona o financiranju političkih stranaka, koji je 28. rujna Vlada uputila u saborsku proceduru, piše prof. dr. sc. JOSIP KREGAR, dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Autor u ovom članku ukazuje na bitne odrednice i načela u financiranju političkih stranaka te ističe veliko značenje u provođenju nadzora nad financiranjem političkih stranaka te se zalaže za proširenje ovlasti Državnog izbornog povjerenstva. Analizirajući europske standarde, iznosi stajalište da zabrane financiranja trebaju biti precizno određene.
Autor: prof. dr. sc. Josip Kregar

Sadržaj

PDV na posredničke usluge kod trgovanja vrijednosnim papirima

Vi pitate - mi odgovaramo

Plaća li se porez na dodanu vrijednost na posredničke usluge kod trgovanja vrijednosnim papirima?

Cestovni promet

Vi pitate - mi odgovaramo

Do kada je prijevoznik u cestovnom prometu, koji posjeduje vozilo starije od 18 godina, dužan to vozilo zamijeniti mlađim?

Promjena namjene poslovnog prostora

Vi pitate - mi odgovaramo

Temeljem Zakona o zakupu i prodaji poslovnoga prostora utvrđena je obveza da gradovi odnosno općine zakupnika koji uredno podmiruje obveze iz ugovora o zakupu poslovnog prostora, pozovu na sklapanje novog ugovora, bez provedbe natječaja. Što Grad treba, odnosno može učiniti ako želi promijeniti namjenu poslovnog prostora?

Novčana naknada za vrijeme nezaposlenosti

Vi pitate - mi odgovaramo

Gubi li nezaposlena osoba koja je ostvarila pravo na novčanu naknadu za nezaposlene osobe to pravo ako se zaposli na određeno vrijeme ili će to pravo nakon što ponovno postane nezaposlena nastaviti koristiti?

Filteri