Novi informator d.o.o. nakladnička je tvrtka, koja je svoju djelatnost započela 2001. godine izdavanjem tjednika Informator, instruktivno-informativnog lista za ekonomska i pravna pitanja, čiji je prvi broj ugledao svjetlo dana još davne 1953. godine.

Od tada do danas Novi informator ostao je vjeran svojim ciljevima - edukaciji, prikazivanju stručnih iskustava i aktualne sudske prakse, analizi zakonodavstva te upoznavanju javnosti s novostima u području prava i ekonomije – u čemu je velik doprinos njegovih suradnika, vrsnih i uglednih pravnih i ekonomskih stručnjaka iz različitih područja.

Tiskano izdanje Informatora izlazi četrdesetak puta godišnje, a s vremenom je nadopunjeno i internetskim izdanjem. Njegov sadržaj čine članci, prikazi najnovije sudske prakse, pravna mišljenja, tzv. pravni alati, analize zakonodavnih aktivnosti u određenom području, a u posljednje vrijeme i pogledi u prošlost putem vremeplova, koji nas podsjećaju kako se pravo razvijalo. Sve to moguće je zahvaljujući predanom Informatorovom uredničkom timu, koji uz uredničke poslove daje usluge savjetovanja o primjeni i značenju određenih pravnih i ekonomskih instituta. Zato se slobodno može reći da za sve one koji drže do svog poziva i struke i koji žele biti u korak s vremenom u području prava i ekonomije, Informator predstavlja važnu i neizostavnu pomoć u svakodnevnom radu.

Opus poslovnih aktivnosti Novog informatora proširio se na održavanje stručnih edukacija započetih 2003., putem radionica, seminara, savjetovanja, organiziranih programa izobrazbe i stručnih usavršavanja u različitim ekonomskim i pravnim područjima. Informatorovi predavači su vrsni stručnjaci, profesori, sudci, odvjetnici, javni i državni službenici, inženjeri, ekonomisti i dr., koji iza sebe imaju bogato praktično i teoretsko iskustvo i znanje.

Nakladničku djelatnost Novog informatora krase i važna djela iz područja prava i ekonomije u obliku monografija, udžbenika, komentara propisa i sl. Tako iz Informatorove biblioteke izdvajamo vrsna djela poput Strasbourškog acquisa, prof. dr. sc. Jasne Omejec i Obvezno pravo, grupe autora na čelu s prof. dr. sc. Zvonimirom Slakoperom, a pojedina izdanja Novog informatora ponosni su dobitnici i godišnje nagrade Zaklade dr. sc. Jadranko Crnić za knjigu važnu za unaprjeđenje pravne struke.

Dinamično okruženje rada i poslovanja potaklo je razvoj pravnog portala, webinara te digitalizaciju svih izdanja. Portal nudi pregled propisa i pročišćene tekstove, sudsku praksu, stručne radove i stručna izdanja, informacije o seminarima i druge zanimljivosti.

Svojim djelovanjem Novi informator nastoji pridonijeti boljem i uspješnijem funkcioniranju pravnog sustava te na taj način koristiti široj javnosti i građanima.