zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Objavljen

23.09.2019.

Donesen

19.09.2019.

Stupa na snagu

24.09.2019.

Prestaje važiti

04.11.2021.
Prethodnik
Nasljednik

Odluka o Stipendiji Grada Zagreba za učenike koji se obrazuju za medicinske sestre / tehničare opće njege

Pročišćeni tekst vrijedi od 08.09.2021. do 03.11.2021.

Narodne novine 18/2019, 21/2021

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

Odluka o stavljanju izvan snage Odluke o Stipendiji Grada Zagreba za učenike koji se obrazuju za medicinske sestre / tehničare opće njege (26/21) na snazi od 4.11.2021. u članku 1. propisuje:

"Stavlja se izvan snage Odluka o Stipendiji Grada Zagreba za učenike koji se obrazuju za medicinske sestre / tehničare opće njege (Službeni glasnik Grada Zagreba 18/19 i 21/21).2

PREAMBULA

Odluka o Stipendiji Grada Zagreba za učenike koji se obrazuju za medicinske sestre / tehničare opće njege (»Službeni glasnik Grada Zagreba«, br. 18/19, 21/21)

Na temelju članka 41. točke 2. Statuta Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 23/16, 2/18 i 23/18), Gradska skupština Grada Zagreba, na 27. sjednici, 19. rujna 2019., donijela je

ODLUKU

o Stipendiji Grada Zagreba za učenike koji se obrazuju za medicinske sestre / tehničare opće njege

I. OPĆE ODREDBE

Članak 1.

Ovom se odlukom utvrđuju opći uvjeti, postupak i kriteriji za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za učenike koji se obrazuju za medicinske sestre / tehničare opće njege koji imaju obvezu nakon završenog školovanja zaposliti se u ustanovama socijalne skrbi kojima je osnivač Grad Zagreb te njihova prava i obveze kao korisnika stipendije.

Izrazi koji se upotrebljavaju u ovoj odluci, a imaju rodno značenje, odnose se jednako na muški i ženski rod bez obzira na to jesu li korišteni u muškom ili ženskom rodu.

Članak 2.

Naziv stipendije je: Stipendija Grada Zagreba za učenike koji se obrazuju za medicinske sestre / tehničare opće njege (u nastavku teksta: Stipendija).

Članak 3.

Sredstva za Stipendiju osiguravaju se u proračunu Grada Zagreba.

Neto iznos mjesečne Stipendije utvrđuje se u visini od 35% prosječne neto plaće u Gradu Zagrebu za razdoblje siječanj - kolovoz godine u kojoj se natječaj za Stipendiju raspisuje.

Članak 4.

Stipendija se dodjeljuje redovnim učenicima četvrtih i petih razreda srednjih škola za medicinske sestre / tehničare opće njege u Gradu Zagrebu.

Broj Stipendija za četvrti odnosno peti razred utvrđuje gradonačelnik Grada Zagreba (u nastavku teksta: gradonačelnik) prema sredstvima osiguranima u proračunu Grada Zagreba i potrebama ustanova socijalne skrbi kojima je osnivač Grad Zagreb.

Gradsko upravno tijelo nadležno za socijalnu zaštitu dostavljat će gradskom upravnom tijelu nadležnom za demografiju podatke o potrebnom broju medicinskih sestara / tehničara opće njege za rad u ustanovama socijalne skrbi kojima je osnivač Grad Zagreb, svake godine, najkasnije do 1. rujna.

Ako dvoje ili više kandidata ostvare jednak broj bodova kao zadnji na listi, gradonačelnik će, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za učenike koji se obrazuju za medicinske sestre / tehničare opće njege (u nastavku teksta: Povjerenstvo), povećati utvrđeni broj stipendija.

II. PRAVO NA DODJELU STIPENDIJE

Članak 5.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu Stipendije imaju učenici koji ispunjavaju sljedeće opće uvjete:

- da su redovni učenici četvrtih ili petih razreda srednjih škola za medicinske sestre / tehničare opće njege u Gradu Zagrebu;

- da imaju neprekidno prijavljeno prebivalište na području Grada Zagreba najmanje jednu godinu prije objave natječaja;

- da su završili prethodne razrede srednje škole s prosjekom ocjena od najmanje 3,0;

- da nisu, osim iz opravdanih razloga (što se dokazuje vjerodostojnom medicinskom dokumentacijom liječnika specijalista), ponavljali razred srednje škole;

- da su državljani Republike Hrvatske.

Članak 6.

Stipendija se dodjeljuje na temelju provedenog postupka i kriterija što su propisani ovom odlukom.

Kandidati za dodjelu Stipendije koji ponavljaju razred srednje škole za koji su već primili Stipendiju, ne mogu ostvariti Stipendiju za ponovno pohađanje istog razreda.

III. TIJELO KOJE PROVODI NATJEČAJ

Članak 7.

Natječaj za dodjelu Stipendije provodi Povjerenstvo.

Povjerenstvo ima sedam članova koji između sebe biraju predsjednika i zamjenika predsjednika.

Povjerenstvo imenuje gradonačelnik iz redova stručnih djelatnika s područja socijalne zaštite, obrazovanja, zdravstva, demografije i Hrvatske komore medicinskih sestara.

Članovi Povjerenstva imenuju se na tri godine i mogu biti razriješeni i prije isteka tog vremena.

Članak 8.

Povjerenstvo radi na sjednicama.

Sjednice saziva i njima rukovodi predsjednik Povjerenstva, a u slučaju njegove odsutnosti, odnosno spriječenosti, njegov zamjenik.

Sjednica Povjerenstva može se održati ako joj je nazočna većina od ukupnog broja članova.

Povjerenstvo odlučuje većinom glasova od ukupnog broja članova.

O radu Povjerenstva vodi se zapisnik.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija