zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Objavljen

09.09.2022.

Donesen

08.09.2022.

Stupa na snagu

17.09.2022.

Poglavlja nisu pronađena.

Prethodnik
Nasljednik

Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o Stipendiji Grada Zagreba za učenike i studente s invaliditetom

Pročišćeni tekst vrijedi od 17.09.2022.

Narodne novine 25/2022

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

PREAMBULA

Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o Stipendiji Grada Zagreba za učenike i studente s invaliditetom (»Službeni glasnik Grada Zagreba«, br. 25/22)

Na temelju članka 41. točke 2. Statuta Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 23/16, 2/18, 23/18, 3/20, 3/21, 11/21 - pročišćeni tekst i 16/22), Gradska skupština Grada Zagreba, na 15. sjednici, 8. rujna 2022., donijela je

ODLUKU

o izmjenama i dopunama Odluke o Stipendiji Grada Zagreba za učenike i studente s invaliditetom

Članak 1.

U Odluci o Stipendiji Grada Zagreba za učenike i studente s invaliditetom (Službeni glasnik Grada Zagreba 26/21) u članku 4. stavak 2. mijenja se i glasi:

"Ukupan broj Stipendija za studente raspoređuje se na znanstveno-istraživačke i umjetničke studije pri čemu broj Stipendija za umjetničke studije ne može biti manji od njihove razmjerne zastupljenosti na Sveučilištu u Zagrebu po njihovoj upisnoj kvoti, s time da se udio studenata umjetničkih studija množi brojem dva."

Članak 2.

U članku 5. točki B - STUDENTI iza alineje 5. dodaje se nova alineja 6. koja glasi:

"- za studente koji su u prethodnoj akademskoj godini upisali mirovanje studija, odnosno nisu neposredno nakon završenoga preddiplomskog studija upisali diplomski studij, da su, osim iz opravdanih razloga, ostvarili najmanje 30 ECTS bodova u godini koja je prethodila godini upisanog mirovanja studentskih obveza, odnosno u posljednjoj godini u kojoj su bili u statusu redovitog studenta;".

Dosadašnja alineja 6. postaje alineja 7.

Članak 3.

U članku 13. stavku 1. dodaje se nova točka a) koja glasi:

"a) kontinuirano sudjelovanje u izvanškolskim sportskim aktivnostima najmanje 3 godine

1 bod;".

Dosadašnje točke a), b), c), d), e), f) i g) postaju točke b), c), d), e), f), g) i h).

Članak 4.

U članku 14. stavak 2. mijenja se i glasi:

"Uspjeh u školovanju za studente ostalih godina boduje se na sljedeći način: umnožak ukupnog broja ostvarenih ECTS bodova u prethodnoj akademskoj godini i prosječne ocjene ostvarene na ispitima položenima u prethodnoj akademskoj godini dijeli se s prosječnom ocjenom svih studenata prethodne godine studijskog programa, a dobiveni rezultat dijeli se brojem 5 i zaokružuje na dvije decimale."

Iza stavka 2. dodaju se stavci 3. i 4. koji glase:

"Uspjeh u školovanju za studente ostalih godina koji su imali upisano mirovanje studentskih obveza boduje se prema ocjenama postignutima u godini koja je prethodila godini upisanog mirovanja studentskih obveza, a za studente koji nisu neposredno nakon završenoga preddiplomskog studija upisali diplomski studij boduje se prema ocjenama postignutima u posljednjoj godini u kojoj su imali status redovitog studenta.

Na temelju uspjeha u školovanju studenti ostalih godina mogu ostvariti najviše 20 bodova."

Članak 5.

U članku 15. stavku 2. dodaje se nova točka a) koja glasi:

"a) kontinuirano bavljenje sportom najmanje 3 godine

1 bod;".

U dosadašnjim točkama a), b) i c) koje postaju točke b), c) i d) riječi: "1 bod" zamjenjuju se riječima: "2 boda".

Iza stavka 3. dodaje se novi stavak 4. koji glasi:

"Studentima ostalih godina koji su imali upisano mirovanje studentskih obveza boduju se izvannastavna postignuća ostvarena u godini koja je prethodila godini upisanog mirovanja studentskih obveza, a za studente koji nisu neposredno nakon završenoga preddiplomskog studija upisali diplomski studij, prema postignućima ostvarenima u posljednjoj godini u kojoj su imali status redovitog studenta."

U dosadašnjem stavku 4. koji postaje stavak 5. riječi: "2 boda" zamjenjuju se riječima: "6 bodova".

Članak 6.

U članku 16. stavku 1. alineji 1. riječi: "30. lipnja tekuće" zamjenjuju se riječima: "31. prosinca prethodne kalendarske", a u točki e) iza riječi: "proračunske osnovice" dodaju se riječi: "određene Zakonom o izvršavanju Državnog proračuna Republike Hrvatske u godini u kojoj se natječaj za dodjelu Stipendije raspisuje".

Članak 7.

Članak 18. mijenja se i glasi:

"Povjerenstvo rangira kandidate za dodjelu Stipendija za studente prve godine na temelju bodova ostvarenih prema članku 11., članku 13., članku 14. stavku 1., članku 15. stavcima 1. i 3. i članku 16. ove odluke, a za studente ostalih godina na temelju bodova ostvarenih prema članku 11., članku 14. stavcima 2., 3. i 4., članku 15. stavcima 2., 3., 4. i 5. i članku 16. ove odluke."

Članak 8.

U članku 19. stavku 3. iza riječi: "Stipendija" stavlja se zarez i dodaju riječi: "kao i u slučaju da jedan ili više kandidata umjetničkih studija ostvari jednak ili veći broj bodova od zadnjeg kandidata na prijedlogu rang-liste."

Stavak 4. mijenja se i glasi:

"Iz jednog kućanstva Stipendiju mogu ostvariti najviše dva kandidata, osim u slučaju nedodijeljenih Stipendija u pojedinim kategorijama kandidata u kojem i treći član iz istog kućanstva može ostvariti Stipendiju."

Članak 9.

U članku 22. stavku 1. iza riječi: "dodjeljuje" dodaju se riječi: "za trajanja statusa redovitog učenika, odnosno za trajanja statusa redovitog studenta".

Članak 10.

Iza članka 23. dodaje se članak 23.a koji glasi:

"Članak 23.a

Korisnik Stipendije dužan je i nakon prestanka korištenja Stipendije obavještavati nadležno gradsko upravno tijelo o tijeku školovanja i zaposlenju.

Nadležno gradsko upravno tijelo ima pravo provjere točnosti podataka i dokumentacije što ih je dostavio kandidat za dodjelu Stipendije, odnosno korisnik Stipendije."

Članak 11.

U članku 25. alineji 5. iza riječi: "podatke o" dodaju se riječi: "školovanju i".

Iza stavka 1. dodaje se stavak 2. koji glasi:

"U opravdanim slučajevima koje procjenjuje Povjerenstvo, gradonačelnik može, na prijedlog Povjerenstva, korisnika Stipendije osloboditi obveze vraćanja Stipendije ili mu obvezu vraćanja Stipendije odgoditi na određeno vrijeme."

Članak 12.

Ova odluka stupa na snagu osmoga dana od dana objave u Službenom glasniku Grada Zagreba.

KLASA: 024-01/22-03/294

URBROJ: 251-16-04-22-4

Zagreb, 8. rujna 2022.

Predsjednik

Gradske skupštine

Joško Klisović, v. r.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija