zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Objavljen

21.11.2017.

Donesen

20.11.2017.

Poglavlja nisu pronađena.

Prethodnik
Nasljednik

Zaključak o nužnim aktivnostima Grada Zagreba povezanim s uspostavom sustava gospodarenja otpadom na području Grada Zagreba sukladno Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom

Pročišćeni tekst vrijedi od 21.11.2017.

Narodne novine 21/2017

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

PREAMBULA

Zaključak o nužnim aktivnostima Grada Zagreba povezanim s uspostavom sustava gospodarenja otpadom na području Grada Zagreba sukladno Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom (»Službeni glasnik Grada Zagreba«, br. 21/17)

Na temelju članka 41. točke 35. Statuta Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 23/16), Gradska skupština Grada Zagreba, na 5. sjednici, 20. studenoga 2017., donijela je

ZAKLJUČAK

o nužnim aktivnostima Grada Zagreba povezanim s uspostavom sustava gospodarenja otpadom na području Grada Zagreba sukladno Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom

1. Gradska skupština Grada Zagreba razmotrila je i prima na znanje informaciju o provedenim aktivnostima povezanim s uspostavom sustava gospodarenja otpadom sukladno Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom, na području Grada Zagreba.

2. U rokovima određenim Uredbom organizirat će se sakupljanje komunalnog otpada "od vrata do vrata" podjelom posuda odgovarajućeg volumena i korištenjem pogodnih komunalnih vozila i / ili tehnoloških rješenja kako bi se naplata usluge mogla obaviti po stvarno predanim količinama i/ili volumenu miješanoga komunalnog otpada.

3. U rokovima određenim Uredbom odredit će se nova cijena javne usluge sakupljanja miješanoga komunalnog otpada koja će jamčiti da se računi za sakupljanje i odvoz miješanoga komunalnog otpada u prosjeku ne povećaju u odnosu na dosadašnje. Stoga će se uspostaviti sustav redovnog praćenja utjecaja nove cijene na račune građana i suradnje s građanima da bi se spriječio rast troškova sakupljanja i odvoza otpada za građane.

4. U roku od tri mjeseca uspostavit će se burza otpada da bi se sakupljeni korisni otpad kod korisnika, na zelenim otocima i reciklažnim dvorištima (papir, plastika, staklo, metali, tekstil i sl.) mogao pravovremeno nuditi na tržištu i prodavati, poštujući tako načela kružnog gospodarstva.

5. Zagrebački centar za gospodarenje otpadom (dalje: CGO) djelovat će na temelju izrađenog plana gospodarenja otpadom i studije izvedivosti koja osim tehnoloških rješenja mora vrednovati i varijantna lokacijska i funkcionalna rješenja CGO-a i pripadajuće infrastrukture.

6. Kao pridružene članove zadužene za nadzor izrade Studije izvedivosti i ostale projektno-tehničke dokumentacije CGO-a i prateće infrastrukture, u stručna povjerenstva uključit će se predstavnici svih klubova zastupnika Gradske skupštine Grada Zagreba te 5 predstavnika ostalih dionika i zainteresirane javnosti koje odrede klubovi zastupnika Gradske skupštine Grada Zagreba.

7. Na svakoj trećoj sjednici Gradske skupštine, počevši od dana donošenja ovoga zaključka, zastupnike će se izvještavati o poduzetim aktivnostima sadržanim u točkama 2. - 6. ovoga zaključka.

8. Ovaj će zaključak biti objavljen u Službenom glasniku Grada Zagreba.

KLASA: 021-05/17-01/331

URBROJ: 251-01-05-17-8

Zagreb, 20. studenoga 2017.

Predsjednik

Gradske skupštine

dr. sc. Andrija Mikulić, v. r.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija