zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Objavljen

11.02.2006.

Donesen

11.02.2006.

Poglavlja nisu pronađena.

Prethodnik
Nasljednik

Zaključak o preoblikovanju ustanova za upravljanje športskim objektima u vlasništvu Grada Zagreba u trgovačka društva, prijenosu osnivačkih prava i poslovnih udjela predmetnih trgovačkih društava u vlasništvu Grada Zagreba na trgovačko društvo Gradsko komunalno gospodarstvo d.o.o. i povećanju temeljnog kapitala Gradskog komunalnog gospodarstva d.o.o.

Pročišćeni tekst vrijedi od 11.02.2006.

Narodne novine 2/2006

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

PREAMBULA

Zaključak o preoblikovanju ustanova za upravljanje športskim objektima u vlasništvu Grada Zagreba u trgovačka društva, prijenosu osnivačkih prava i poslovnih udjela predmetnih trgovačkih društava u vlasništvu Grada Zagreba na trgovačko društvo Gradsko komunalno gospodarstvo d.o.o. i povećanju temeljnog kapitala Gradskog komunalnog gospodarstva d.o.o. (»Službeni glasnik Grada Zagreba«, br. 2/06)

Na temelju članka 69. stavaka 2. Zakona o ustanovama (Narodne novine 76/93, 29/97 i 47/99), članka 412. stavka 1. Zakona o trgovačkim društvima (Narodne novine 111/93, 34/99, 121/99, 52/00 i 118/03) i članka 38. točaka 17., 20. i 21. Statuta Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 19/99, 19/01, 20/01 - pročišćeni tekst 10/04 i 18/05), Gradska skupština Grada Zagreba, na 8. sjednici, 11. veljače 2006., donijela je

ZAKLJUČAK

o preoblikovanju ustanova koje upravljaju športskim objektima u vlasništvu Grada Zagreba u trgovačka društva, prijenosu osnivačkih prava i poslovnih udjela predmetnih trgovačkih društava u vlasništvu Grada Zagreba na Trgovačko društvo Gradsko komunalno gospodarstvo d.o.o. i povećanju temeljnog kapitala Gradskog komunalnog gospodarstva d.o.o.

1. Preoblikuju se ustanove za upravljanje športskim objektima u vlasništvu Grada Zagreba kojima je osnivač Grad Zagreb: Ustanova za upravljanje športskim objektima "Zagreb", Ustanova za upravljanje športskim objektima "Mladost", Ustanova za upravljanje športsko-rekreacijskim centrom "Šalata", Ustanova za upravljanje športskim objektima "Maksimir" i Ustanova za upravljanje športskim objektom Hipodrom "Zagreb" u trgovačka društva - društva s ograničenom odgovornošću.

2. Grad Zagreb će s Trgovačkim društvom Gradskim komunalnim gospodarstvom d.o.o. zaključiti ugovor o prijenosu poslovnog udjela u trgovačkim društvima - društvima s ograničenom odgovornošću iz točke 1. ovog zaključka, uz naknadu koja će odgovarati nominalnom iznosu temeljnog kapitala za svako pojedino trgovačko društvo poslovni udio kojega se prenosi na Trgovačko društvo Gradsko komunalno gospodarstvo d.o.o.

Grad Zagreb i Trgovačko društvo Gradsko komunalno gospodarstvo d.o.o. sklopit će ugovore o prijenosu poslovnih udjela iz stavka 1. ove točke u obliku javnobilježničkog akta, a potpisat će i sve druge akte u vezi s provedbom ovog zaključka, u skladu s odredbama Zakona o trgovačkim društvima.

3. Grad Zagreb će, nakon sklopljenih ugovora iz točke 2. ovog zaključka, donijeti odluku o povećanju temeljnog kapitala Trgovačkog društva Gradsko komunalno gospodarstvo d.o.o., na način da se sva potraživanja Grada Zagreba od Trgovačkog društva Gradskog komunalnog gospodarstva d.o.o., stečena prijenosom poslovnih udjela u pet trgovačkih društava, pretvore u dodatni temeljni ulog u temeljnom kapitalu toga društva.

4. Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba i Skupština Trgovačkog društva Gradskog komunalnog gospodarstva d.o.o. poduzet će sve potrebne radnje i aktivnosti za donošenje svih potrebnih akata radi provedbe ovog zaključka.

5. Ovaj će zaključak biti objavljen u Službenom glasniku Grada Zagreba.

KLASA: 620-01/06-01/16

URBROJ: 251-01-04-06-4

Zagreb, 11. veljače 2006.

Predsjednica

Gradske skupštine

Mr.sc. Tatjana Holjevac, v.r.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija