zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Objavljen

20.12.2005.

Donesen

20.12.2005.

Poglavlja nisu pronađena.

Prethodnik
Nasljednik

Zaključak o prijenosu osnivačkih prava i poslovnih udjela trgovačkih društava u vlasništvu Grada Zagreba na trgovačko društvo Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo d.o.o. i o povećanju temeljnog kapitala Gradskoga stambeno-komunalnog gospodarstva d.o.o.

Pročišćeni tekst vrijedi od 20.12.2005.

Narodne novine 21/2005

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

PREAMBULA

Zaključak o prijenosu osnivačkih prava i poslovnih udjela trgovačkih društava u vlasništvu Grada Zagreba na trgovačko društvo Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo d.o.o. i o povećanju temeljnog kapitala Gradskoga stambeno-komunalnog gospodarstva d.o.o. (»Službeni glasnik Grada Zagreba«, br. 21/05)

Na temelju članka 412. stavka 1. Zakona o trgovačkim društvima (Narodne novine 111/93, 34/99, 121/99, 52/00 i 118/03) i članka 38. točki 20. i 21. Statuta Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 19/99, 19/01, 20/01 - pročišćeni tekst, 10/04 i 18/05), Gradska skupština Grada Zagreba, na 7. sjednici, 20. prosinca 2005., donijela je

ZAKLJUČAK

o prijenosu osnivačkih prava i poslovnih udjela trgovačkih društava u vlasništvu Grada Zagreba na Trgovačko društvo Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo d.o.o. i o povećanju temeljnog kapitala Gradskoga stambeno-komunalnog gospodarstva d.o.o.

1. Gradska skupština Grada Zagreba razmotrila je studiju prve faze projekta Model integriranog upravljanja poslovanjem trgovačkih društava u vlasništvu Grada Zagreba, pod nazivom Analiza i modeliranje organizacijske i upravljačke strukture, što ju je izradio Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i prihvaća je kao podlogu za pristupanje postupku provedbe promjena ustroja trgovačkih društava u vlasništvu Grada Zagreba i njihove poslovne aktivnosti.

2. Studija upućuje na potrebu ustroja gradskoga komunalnog holdinga kao racionalan ekonomski, organizacijski i formalno pravni oblik poslovnog i institucionalnog povezivanja trgovačkih društava u vlasništvu Grada, s tim da jedno od postojećih trgovačkih društava preuzme funkciju holdinga.

3. U skladu s navedenim Trgovačko društvo Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo d.o.o., u kojem je Grad Zagreb jedini član Društva, preuzet će funkciju holdinga iz točke 2. ovoga zaključka.

Skupština Trgovačkog društva Gradskog stambeno-komunalnog gospodarstva d.o.o. donijet će odluku o promjeni naziva tvrtke tako da ona glasi: Gradsko komunalno gospodarstvo d.o.o.

4. Grad Zagreb će s Trgovačkim društvom Gradskim stambeno-komunalnim gospodarstvom d.o.o. zaključiti ugovor o prijenosu poslovnog udjela u dvadeset dva trgovačka društva i to: AGM d.o.o., Autobusni kolodvor d.o.o., Čistoća d.o.o., Gradska groblja d.o.o., Gradska plinara d.o.o., Jarun d.o.o., Robni terminali Zagreb d.o.o., Sljeme-Medvednica d.o.o., Tržnice Zagreb d.o.o., Tehnološki park Zagreb d.o.o., "Vladimir Nazor" d.o.o., Vodoprivreda Zagreb d.o.o., Vodoopskrba i odvodnja d.o.o., Zagreb film d.o.o., Zagrebačke ceste d.o.o., Zagrebački velesajam d.o.o., Zagrebparking d.o.o., Zagrebački električni tramvaj d.o.o., Zagrebačka veletržnica d.d., ZGOS d.o.o., Zoološki vrt grada Zagreba d.o.o. i Zrinjevac d.o.o., uz naknadu koja će odgovarati nominalnom iznosu temeljnog kapitala za svako pojedino trgovačko društvo poslovni udio kojega se prenosi na Trgovačko društvo Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo iz Zagreba.

Grad Zagreb i Trgovačko društvo Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo d.o.o. sklopit će ugovore o prijenosu poslovnih udjela iz stavka 1. ove točke u obliku javnobilježničkog akta, a potpisat će i sve druge akte u vezi s provedbom ovoga zaključka, u skladu s odredbama Zakona o trgovačkim društvima.

5. Grad Zagreb će, nakon sklopljenih ugovora iz točke 4. ovoga zaključka, donijeti odluku o povećanju temeljnog kapitala Trgovačkog društva Gradskog stambeno-komunalnog gospodarstva d.o.o. iz Zagreba, na način da se sva potraživanja Grada Zagreba od Trgovačkog društva Gradskoga stambeno-komunalnog gospodarstva d.o.o., stečena prijenosom poslovnih udjela u svim trgovačkim društvima, pretvore u dodatni temeljni ulog u temeljnom kapitalu toga društva.

6. Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba i Skupština u trgovačkim društvima poduzet će sve potrebne radnje i aktivnosti za donošenje svih potrebnih akata radi provedbe ovog zaključka.

7. Uprava holdinga Gradskoga stambeno-komunalnog gospodarstva d.o.o. dužna je, u budućem unutarnjem ustroju Društva, modelom diferenciranja ovlasti i odgovornosti, stvoriti pretpostavke za djelotvorno upravljanje cjelokupnim poslovanjem svih trgovačkih društava, a sve u skladu sa studijom iz točke 1. ovog zaključka.

8. Ovaj će zaključak biti objavljen u Službenom glasniku Grada Zagreba.

KLASA: 024-02/05-01/65

URBROJ: 251-01-04-05-7

Zagreb, 20. prosinca 2005.

Predsjednica

Gradske skupštine

Mr.sc. Tatjana Holjevac, v.r.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija