zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Prethodnik
Nasljednik

Zakon o ekonomskim i drugim odnosima u proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme

Pročišćeni tekst vrijedi od 09.06.1979. do 07.10.1991.

25/1979

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

Zakon o stavljanju izvan snage Zakona o ekonomskim i drugim odnosima u proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme (53/91 ) na snazi od 8.10.1991. u članku 1. propisuje:

"Na teritoriju Republike Hrvatske stavljaju se izvan snage Zakona o ekonomskim i drugim odnosim u proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme ("Službeni list SFRJ", br. 25/79)."

PREAMBULA

Zakon o ekonomskim i drugim odnosima u proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme ("Službeni list SFRJ", br. 25/79 )

Skupština SFRJ

409

Na temelju člana 237. točke 1. Ustava Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, izdajem

UKAZ

O PROGLAŠENJU ZAKONA O EKONOMSKIM I DRUGIM ODNOSIMA U PROIZ ZVODNJI I PROMETU NAORUŽANJA I VOJNE OPREME

Proglašava se Zakon o ekonomskim i drugim odnosima u proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme, koji je donijela Skupština SFRJ, na sjednici Vijeća republika i pokrajina 16. svibnja 1979.

PR br. 775

Beograd, 16. svibnja 1979.

Potpredsjednik

Predsjedništva SFRJ

Lazar Koliševski, v. r.

Predsjednik

Skupštine SFRJ

Dragoslav Marković, v. r.

ZAKON

O EKONOMSKIM I DRUGIM ODNOSIMA U PROIZVODNJI I PROMETU NAORUŽANJA I VOJNE OPREME

I. OSNOVNE ODREDBE

Član 1.

Ovim se zakonom uređuju posebni uvjeti i način ostvarivanja ekonomskih i drugih odnosa u oblasti cijena naoružanju i vojne opreme; vanjskotrgovinskog prometa naoružanja i vojne opreme; deviznog poslovanja u vezi s vanjskotrgovinskim prometom naoružanja i vojne opreme; ulaganja stranih osoba u organizacije udruženog rada koje proizvode naoružanje i vojnu opremu; obavljanju privrednih djelatnosti u inozemstvu od strane organizacija udruženog rada koje proizvode naoružanje i vojnu opremu; ustupanja izgradnje investicijskih objekata stranim izvođačima; način i uvjeti ostvarivanja posebnoga društvenog interesa u proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme te prava i dužnosti i međusobni odnosi između organizacija udruženog rada, drugih samoupravnih organizacija i zajednica i organa i organizacija društveno-političkih zajednica u oblastima koje se uređuju ovim zakonom.

Odredbe ovog zakona odnose se:

1) na organizacije udruženog rada koje, u smislu saveznog zakona kojim se uređuje proizvodnja naoružanja i vojne opreme, mogu proizvoditi naoružanje i vojnu opremu;

2) na organizacije udruženog rada i druge samoupravne organizacije i zajednice koje proizvode sredstva ili obavljaju usluge iz člana 2. stava 2. ovog zakona, koji su od posebnog značenja za proizvodnju naoružanja i vojne opreme;

3) na organe društveno-političkih zajednica iz člana 4. ovog zakona.

Član 2.

Proizvodnja i promet naoružanja i vojne opreme djelatnosti su od posebnoga društvenog interesa.

Proizvodnja i promet gotovih proizvoda, poluproizvoda, sklopova, podsklopova, dijelova, reprodukcijskog materijala, sirovina i drugih sredstava te obavljanje usluga u proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme, koji su od posebnog značenja za proizvodnju naoružanja i vojne opreme za potrebe opremanja oružanih snaga Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i druge potrebe narodne obrane, imaju prioritetno značenje.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija