zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Prethodnik
Nasljednik

Zakon o osiguravanju plaćanja investicija (1975)

Pročišćeni tekst vrijedi od 21.06.1975. do 01.04.1976.

30/1975

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

Zakon o osiguravanju plaćanja između korisnika društvenih sredstava (60/75) na snazi od 27.12.1975. u članku 67. propisuje:

„Na dan stupanja na snagu ovoga zakona prestaje vrijediti Zakon o evidentiranju i načinu namirenja obveza određenih korisnika društvenih sredstava (»Službeni list SFRJ«, br. 50/71, 23/72 i 71/72), a 1. travnja 1976. prestaje vrijediti Zakon o osiguravanju plaćanja investicija (»Službeni list SFRJ«, br. 30/75).“

PREAMBULA

Zakon o osiguravanju plaćanja investicija (30/1975)

426

Na temelju člana 337. točke 1. Ustava Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, donosim

UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O OSIGURAVANJU PLAĆANJA INVESTICIJA

Proglašava se Zakon o osiguravanju plaćanja investicija, koji je donijela Skupština SFRJ, na sjednici Saveznog vijeća 10. lipnja 1975.

PR br. 395
Beograd, 10. lipnja 1975.

Predsjednik Republike:
Josip Broz Tito, v.r.
Predsjednik Skupštine SFRJ:
Kiro Gligorov, v.r.

ZAKON O OSIGURAVANJU PLAĆANJA INVESTICIJA

I. OPĆE ODREDBE

Član 1.

Osnovne i druge organizacije udruženog rada, njihove zajednice, drugi oblici udruživanja organizacija udruženog rada i drugi oblici udruživanja rada i sredstava: banke, zajednice osiguranja imovine i osoba i druge financijske organizacije; poljoprivredne i druge zadruge; samoupravne interesne zajednice, mjesne zajednice i druge samoupravne organizacija i zajednice i njihova udruženja, društveno-političke zajednice i njihovi organi; društveno-političke organizacije i druge društvene organizacije; radne zajednice koje u organizaciji udruženog rada obavljaju određene poslove za organizacije u njezinu sklopu; radne zajednice koje obavljaju poslove za poljoprivredne i druge zadruge, organizacije poslovnog udruživanja, banke i zajednice osiguranja imovine i osoba; radne zajednice koje obavljaju poslove za samoupravne interesne zajednice i druge samoupravne organizacije i zajednice i njihova udruženja, društveno-političke organizacije i druge društvene organizacije, a i druge društveno-pravne osobe (u daljem tekstu: korisnici društvenih sredstava), koji međusobno zasnivaju dužničko-vjerovničke odnose radi investicija, dužni su osigurati plaćanja obveza na način i uz uvjete što ih propisuje ovaj zakon.

Član 2.

Dužnik je, prema ovomu zakonu, korisnik društvenih sredstava iz člana 1. ovoga zakona koji preuzme obvezu plaćanja za investiciju.

Vjerovnik je, prema ovomu zakonu, korisnik društvenih sredstava iz člana 1. ovoga zakona izvođač investicijskih radova, dobavljač investicijskog materijala, opreme i usluga za račun dužnika, a i drugi korisnik društvenih sredstava prema kojemu je dužnik u obvezi na temelju investicija.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija