zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Objavljen

04.12.1992.

Donesen

04.12.1992.

Stupa na snagu

04.12.1992.

Prestaje važiti

03.12.1993.

Poglavlja nisu pronađena.

Prethodnik
Nasljednik

Uredba o načinu likvidacije poslovanja glavnih filijala Jugobanke d. d: Beograd koje su poslovale na teritoriju Republike Hrvatske

Pročišćeni tekst vrijedi od 04.12.1992. do 02.12.1993.

Narodne novine 84/1992

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

Zakon o načinu likvidacije poslovanja glavnih filijala Jugobanke d.d. Beograd koje su poslovale na teritoriju Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 106/93) na snazi od 3.12.1993. u članku 7. propisuje:

“Danom stupanja na snagu ovoga Zakona, prestaje važiti Uredba o načinu likvidacije poslovanja glavnih filijala Jugobanke d.d.. Beograd, koje su poslovale na teritoriju Republike Hrvatske ("Narodne novine", br. 84/92.) i stavlja se van snage točka 18. Uredba o nastavljanju važenja pravnoga sadržaja i učinka određenih uredbi Vlade Republike Hrvatske na temelju zakonske ovlasti ("Narodne novine". br. 100/93.).“

PREAMBULA

Uredba o načinu likvidacije poslovanja glavnih filijala Jugobanke d. d: Beograd koje su poslovale na teritoriju Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 84/92)

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 1. Zakona o ovlasti Vlade Republike Hrvatske da donosi uredbe kojima se uređuju pojedina pitanja iz djelokruga Sabora Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 74/92.), Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 4. prosinca 1992. godine donijela je

UREDBU

o načinu likvidacije poslovanja glavnih filijala Jugobanke d. d: Beograd koje su poslovale na teritoriju Republike Hrvatske

Članak 1.

Ovom uredbom uređuje se likvidacija poslovanja glavnih filijala Jugobanke d. d. Beograd, u Zagrebu, Splitu i Rijeci koje su poslovale na teritoriju Republike Hrvatske (u daljnjem tekstu: glavne filijale).

Članak 2.

U likvidaciji poslovanja glavnih filijala obavljat će se naplata potraživanja glavnih filijala od pravnih i fizičkih osoba sa teritorija Republike Hrvatske te do visine naplaćenih potraživanja, izmirivati dugovi glavnih filijala prema pravnim i fizičkim osobama sa teritorija Republike Hrvatske.

Članak 3.

Poslove likvidacije poslovanja glavnih filijala obavljat će banke sa sjedištem u Republici Hrvatskoj (u daljnjem tekstu: banke), koje odredi Narodna banka Hrvatske.

Poslove iz stavka 1. ovog članka banke će voditi u ime i za račun glavnih filijala.

Za obavljanje poslova po ovoj uredbi banke će naplaćivati naknadu u skladu sa svojom tarifom utvrđenom za ovu vrstu poslova.

Članak 4.

Banke iz članka 3. ove uredbe preuzet će od glavnih filijala sve knjigovodstvene isprave i poslovne knjige, kao i svu dokumentaciju o instrumentima osiguranja isplate potraživanja glavnih filijala u roku kojeg odredi Narodna banka Hrvatske.

Poslovanje po odredbama ove uredbe banke će evidentirati izdvojeno od svojih poslovnih knjiga.

Članak 5.

Istovremeno sa preuzimanjem dokumentacije u skladu sa stavkom 1. članka 4. ove uredbe zatvorit će se računi glavne filijale kod Službe društvenog knjigovodstva Hrvatske, a saldo na tim računima Služba društvenog knjigovodstva Hrvatske, prenijet će na poseban račun kod banke koja preuzima poslove likvidacije poslovanja glavne filijale.

Članak 6.

U izmirivanju obveza glavnih filijala u skladu sa člankom 2. ove uredbe banke će nakon naplate vlastitih troškova iz stavka 3. članka 3. ove uredbe, prvenstveno izmirivati obveze glavnih filijala prema Narodnoj banci Hrvatske.

Članak 7.

O poslovanju po odredbama ove uredbe banke iz stavka 1. članka 3. ove uredbe dužne su redovito mjesečno obavještavati Narodnu banku Hrvatske, koja je dužna voditi nadzor nad provedbom ove uredbe.

Članak 8.

Ova uredba stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama"

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija