zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Objavljen

19.12.2022.

Donesen

15.12.2022.

Stupa na snagu

01.01.2023.

Poglavlja nisu pronađena.

Prethodnik
Nasljednik

Pravilnik o izmjenama i dopuni Pravilnika o kriterijima za određivanje zakupnina i naknada za korištenje površine javne namjene za postavljanje kioska, pokretnih naprava, privremenih građevina, građevina i uređaja javne namjene, organiziranje manifestacija i snimanja

Pročišćeni tekst vrijedi od 01.01.2023.

Narodne novine 37/2022

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

PREAMBULA

Pravilnik o izmjenama i dopuni Pravilnika o kriterijima za određivanje zakupnina i naknada za korištenje površine javne namjene za postavljanje kioska, pokretnih naprava, privremenih građevina, građevina i uređaja javne namjene, organiziranje manifestacija i snimanja (»Službeni glasnik Grada Zagreba«, br. 37/22)

Na temelju članka 160. stavka 2. Statuta Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 23/16, 2/18, 23/18, 3/20, 3/21, 11/21 - pročišćeni tekst i 16/22), članka 34. stavka 1., članka 46. stavka 1., članka 50. stavka 2. Odluke o komunalnom redu (Službeni glasnik Grada Zagreba 14/19, 24/19, 22/20 i 16/22) i članka 3. stavka 3. Odluke o davanju u zakup i na drugo korištenje površina javne namjene (Službeni glasnik Grada Zagreba 28/20, 21/21, 16/22 i 22/22), gradonačelnik Grada Zagreba, 15. prosinca 2022., donosi

PRAVILNIK

o izmjenama i dopuni Pravilnika o kriterijima za određivanje zakupnina i naknada za korištenje površine javne namjene za postavljanje kioska, pokretnih naprava, privremenih građevina, građevina i uređaja javne namjene, organiziranje manifestacija i snimanja

Članak 1.

U Pravilniku o kriterijima za određivanje zakupnina i naknada za korištenje površina javne namjene za postavljanje kioska, pokretnih naprava, privremenih građevina, građevina i uređaja javne namjene, organiziranje manifestacija i snimanja (Službeni glasnik Grada Zagreba 18/22) članak 10. mijenja se i glasi:

"Za postavljanje pokretnih naprava i korištenje površine javne namjene uz pokretnu napravu u svrhu manifestacija za prodaju vlastitih proizvoda, naknada u I. zoni obračunava se množenjem svakog započetog m2 površine na koju se pokretna naprava postavlja odnosno za koju se površina javne namjene uz pokretnu napravu koristi, razdoblja (broja dana) na koje se postavlja odnosno koristi i jediničnog iznosa naknade. Jedinični iznos naknade u II., III. i IV. zoni iznosi 50 % jediničnog iznosa naknade određenog za I. zonu."

Članak 2.

Iza članka 10. dodaje se članak 10.a koji glasi:

"Članak 10.a

Za postavljanje štanda (do 2 m2) naknada se obračunava množenjem razdoblja (broja dana) na koje se štand postavlja i jediničnog iznosa naknade, a umanjuje se na način određen u članku 9. stavku 1. ovog pravilnika.

Za postavljanje ostalih naprava i instalacija naknada se obračunava množenjem površine (u m2) na koju se naprava i instalacija postavlja, razdoblja (broja dana) na koje se postavlja i jediničnog iznosa naknade, a umanjuje se na način određen u članku 9. stavku 1. ovog pravilnika."

Članak 3.

Članak 15. mijenja se i glasi:

"Za korištenje površina javne namjene za postavljanje otvorene terase naknada se obračunava po svakom započetom kvadratnom metru (m2).

Mjesečna naknada za postavljanje otvorene terase obračunava se množenjem površine javne namjene (m2) na koju se postavlja otvorena terasa i jediničnog iznosa naknade.

Iznimno od stavaka 1. i 2. ovog članka, za postavljanje otvorene terase na parkirališnim mjestima naknada za 2023. se određuje u iznosu od 50 % naknade za neposrednu dodjelu rezerviranih parkirališnih mjesta po pojedinoj zoni u kojoj se rezervirano parkirališno mjesto nalazi, a za svaku sljedeću godinu naknada se određuje u cjelokupnom iznosu naknade za neposrednu dodjelu rezerviranih parkirališnih mjesta po pojedinoj zoni u kojoj se rezervirano parkirališno mjesto nalazi, sukladno propisima kojima se uređuju rezervirana parkirališna mjesta."

Članak 4.

Postupci započeti do stupanja na snagu ovog pravilnika dovršit će se sukladno odredbama ovog pravilnika.

Članak 5.

Dosadašnji Prilog 2. zamjenjuje se novim Prilogom 2. koji je sastavni dio ovog pravilnika.

Članak 6.

Ovaj pravilnik bit će objavljen u Službenom glasniku Grada Zagreba, a stupa na snagu 1. siječnja 2023.

KLASA: 024-04/22-02/39

URBROJ: 251-01-12-22-2

Zagreb, 15. 12. 2022.

Gradonačelnik

Grada Zagreba

Tomislav Tomašević, mag. pol., v. r.

Prilog 2.

TABLICA

zakupnina i naknada za korištenje površina javne namjene za postavljanje kioska, pokretnih naprava, privremenih građevina, građevina i uređaja javne namjene, organiziranje manifestacija i snimanja

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija