zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Objavljen

16.12.2021.

Donesen

13.12.2021.

Prestaje važiti

01.01.2022.

Poglavlja nisu pronađena.

Prethodnik
Nasljednik

Odluka o visini i načinu raspodjele sredstava ostvarenih od uplaćenih naknada za sklapanje braka i sklapanje životnog partnerstva izvan službenih prostorija

Pročišćeni tekst vrijedi od 01.01.2022.

Narodne novine 30/2021

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

PREAMBULA

Odluka o visini i načinu raspodjele sredstava ostvarenih od uplaćenih naknada za sklapanje braka i sklapanje životnog partnerstva izvan službenih prostorija (»Službeni glasnik Grada Zagreba«, br. 30/21)

Na temelju članka 11. stavka 3. Pravilnika o mjerilima za određivanje iznosa i namjeni naknade ostvarene za sklapanje braka izvan službene prostorije (Narodne novine 36/20) i članka 11. stavka 3. Pravilnika o mjerilima za određivanje iznosa i namjeni naknade ostvarene za sklapanje životnog partnerstva izvan službene prostorije (Narodne novine 36/20), gradonačelnik Grada Zagreba, 13. prosinca 2021., donosi

ODLUKU

o visini i načinu raspodjele sredstava ostvarenih od uplaćenih naknada za sklapanje braka i sklapanje životnog partnerstva izvan službenih prostorija

I.

Ovom se odlukom utvrđuje visina i način raspodjele sredstava ostvarenih od naknada za sklapanje braka u građanskom obliku i naknada za sklapanje životnog partnerstva (u daljnjem tekstu: sklapanje braka / životnog partnerstva) izvan službenih prostorija Grada Zagreba.

II.

Sredstva ostvarena od naknada uplaćenih za sklapanje braka i životnog partnerstva izvan službenih prostorije raspodjeljuju se na:

- naknade matičarima za sklapanje braka / životnog partnerstva izvan službenih prostorija izvan redovnoga radnog vremena,

- nabavu prikladne službene odjeće za matičare i

- nabavu potrebne opreme i sredstava za rad.

III.

Visina naknade matičarima za sklapanje braka / životnog partnerstva izvan službenih prostorija izvan redovnoga radnog vremena utvrđuje se ovisno o broju sati rada potrebnih za obavljanje predmetnih poslova koji osim samog čina sklapanja braka / životnog partnerstva obuhvaćaju radnje i poslove koje je potrebno provesti prije i nakon sklapanja braka / životnog partnerstva.

Visina naknade iz stavka 1. ove točke ne može se isplatiti za više od 4 sata po sklopljenom braku/životnom partnerstvu.

Ako se radi o više sklopljenih brakova / životnih partnerstava istog dana, za drugo i svako sljedeće sklapanje braka / životnog partnerstva isplatit će se naknada kako slijedi:

- ako se radi o istom mjestu sklapanja braka / životnog partnerstva - za 1 sat rada,

- ako se radi o različitom mjestu sklapanja braka / životnog partnerstva - za 2 sata rada.

Visina naknade za rad iznosi 60,00 kuna neto po satu rada.

U naknadu su uračunati i troškovi dolaska do mjesta sklapanja braka / životnog partnerstva i odlaska do mjesta stanovanja te svi drugi mogući troškovi.

IV.

Matičar je dužan dostaviti podatke o broju sati rada izvan službenih prostorija izvan redovnoga radnog vremena pročelniku gradskoga upravnog tijela nadležnog za poslove opće uprave najkasnije do 30. dana u mjesecu za tekući mjesec, u tablici sklopljenih brakova / životnih partnerstava, radi obračuna i isplate naknade za rad izvan službenih prostorija izvan redovnog radnog vremena.

Podatke iz stavka 1. ove točke ovjerava rukovoditelj ustrojstvene jedinice u kojoj se obavljaju poslovi sklapanja brakova/životnih partnerstava.

V.

Prikladna službena odjeća za matičare nabavlja se u iznosu do raspoloživih sredstava za tu namjenu koja su ostvarena od naknade za sklapanje braka / životnog partnerstva izvan službene prostorije, a koja preostanu nakon podmirenja naknada za rad matičara kako je određeno točkom III. ove odluke.

Iznos sredstava za nabavu prikladne službene odjeće za tekuću kalendarsku godinu utvrđuje pročelnik gradskoga upravnog tijela nadležnog za poslove opće uprave sukladno potrebama matičara.

VI.

Prikladnom službenom odjećom smatra se odjeća i obuća primjerena činu sklapanja braka, i to:

1. kostim/odijelo,

2. suknja/hlače,

3. bluza/košulja,

4. haljina,

5. majica,

6. marama/kravata,

7. svečane cipele.

VII.

Potrebna oprema i sredstva za rad matičara nabavljaju se u iznosu raspoloživih sredstava za tu namjenu koja su ostvarena od naknade za sklapanje braka / životnog partnerstva izvan službene prostorije i koja preostanu nakon podmirenja naknada za rad matičara i nabavu prikladne službene odjeće opisanih u točkama III. i V. ove odluke.

VIII.

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje važiti Odluka KLASA: 223-01/17-01/324, URBROJ: 251-07-2017-1 od 1. listopada 2017.

IX.

Ova će odluka biti objavljena u Službenom glasniku Grada Zagreba, a stupa na snagu 1. siječnja 2022.

KLASA: 223-01/21-01/8

URBROJ: 251-03-02-21-2

Zagreb, 13. 12. 2021.

Gradonačelnik

Grada Zagreba

Tomislav Tomašević, mag. pol., v. r.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija