zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Objavljen

15.10.2014.

Donesen

10.10.2014.

Poglavlja nisu pronađena.

Prethodnik
Nasljednik

Zaključak o dodjeli Nagrade Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost

Pročišćeni tekst vrijedi od 15.10.2014.

Narodne novine 21/2014

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

PREAMBULA

Zaključak o dodjeli Nagrade Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost (»Službeni glasnik Grada Zagreba«, br. 21/14)

Na temelju članka 38. točke 28. Statuta Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 19/99, 19/01, 20/01 - pročišćeni tekst, 10/04, 18/05, 2/06, 18/06, 7/09, 16/09, 25/09, 10/10, 4/13 i 24/13) i članka 11. stavka 1. Odluke o javnim priznanjima Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 4/00, 8/02, 1/04, 20/04, 18/06, 16/09, 3/10, 3/14 i 16/14), Gradska skupština Grada Zagreba, na 19. sjednici, 10. listopada 2014., donijela je

ZAKLJUČAK

o dodjeli Nagrade Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost

U znak javnog priznanja dodjeljuje se Nagrada Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost i nagrađuje se:

Luka Mihalić, učenik Osnovne škole Tituša Brezovačkog - posthumno

- priznanjem i novčanom nagradom

- znatno je pridonio, u veljači ove godine, tradicionalnoj sportsko-humanitarnoj priredbi humanim prijedlogom da se tijekom priredbe u Osnovnoj školi Tituša Brezovačkog omogući prikupljanje krvotvornih matičnih stanica od dobrovoljnih darivatelja. Pozivu Škole na humanitarnu akciju odazvala se Zaklada Ana Rukavina, brojni sportaši i treneri te se u Registar upisalo 77 darivatelja.

Jednako tako zalaganjem ovog jedinstvenog četrnaestogodišnjaka i u Osnovnoj školi Bukovac u svibnju održana je humanitarna akcija upisa u Registar te je do sada njegovom inicijativom u Registar upisano 120 novih članova.

Hrabro se i sam boreći s teškom bolešću, nesebično je odlučio pomoći drugim oboljelima. Živeći uglavnom u bolnici, uz veliku potporu svojih roditelja, unatoč teškom liječenju, bio je odličan učenik, vedar, znatiželjan, duhovit, druželjubiv. Gradivo je primao online. Volio je glazbu i svoju gitaru, s prijateljima igrati kompjuterske igrice i nastojao je svaku situaciju sagledati s vedrije strane.

Odvažnošću, izdržljivošću, voljom i svakodnevnom borbom uspio je senzibilizirati svoje vršnjake, druge učenike i njihove roditelje, na istinsko suosjećanje u bolesti, podsjećajući ih svojim primjerom na stvarne vrijednosti i potičući ih na plemenito i humano djelo koje ne poznaje granice.

Barbara Rubinić, učenica I. gimnazije

- priznanjem i novčanom nagradom

- nositeljica je naslova Učenice generacije što joj je Nastavničko vijeće I. gimnazije dodijelilo zadnje dvije godine. Aktivna je članica i suvoditeljica Volonterskog kluba I. gimnazije te dobitnica nagrade škole u kategoriji Najvolonteri za 2012./13.

Sa svojom volonterskom skupinom svake godine aktivno sudjeluju u tradicionalnom humanitarnom događanju I. gimnazije Kap dobrote te u gotovo svim drugim volonterskim akcijama, npr. za beskućnike u Samostanu Majke Tereze i za starije i nemoćne osobe Doma Sesvete. Uključuje se i u akcije međunarodne suradnje i pomoći afričkoj djeci. Nakon školskog posjeta Specijalnoj bolnici u Gornjoj Bistri prijavila se u ljetni volonterski kamp i s volonterima iz svijeta provela praznike pomažući kronično oboljeloj djeci. S volonterkama iz razreda nastavila ih je posjećivati redovito svaki drugi tjedan.

Sudjelovala je u školskoj radionici o vršnjačkoj medijaciji kao načinu nenasilnog rješavanja sukoba, radionicama Foruma za slobodu odgoja Pokreni promjenu! Volontiranje mladih za izgradnju kulture mira te znanstvenom istraživanju o potrebama i socijalnoj osjetljivosti mladih Da sam je netko... rezultate kojeg je prezentirala na sastanku Vijeća učenika I. gimnazije.

Odlična je i uzorna učenica, vrlo savjesna i odgovorna, redovito i uspješno obavlja brojne školske i izvanškolske dužnosti.

Svojim odlikama miroljubivosti, tolerancije, iznimne empatije i socijalne poduzetnosti, predstavnica je generacije mladih koji su spremni mijenjati društvo i svijet nabolje.

KLASA: 021-05/14-01/338

URBROJ: 251-01-05-14-2

Zagreb, 10. listopada 2014.

Predsjednik

Gradske skupštine

Darinko Kosor, v.r.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija