zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Objavljen

15.06.2011.

Donesen

14.06.2011.

Poglavlja nisu pronađena.

Prethodnik
Nasljednik

Zaključak o dodjeli Nagrade Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost

Pročišćeni tekst vrijedi od 15.06.2011.

Narodne novine 11/2011

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

PREAMBULA

Zaključak o dodjeli Nagrade Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost (»Službeni glasnik Grada Zagreba«, br. 11/11)

Na temelju članka 38. točke 28. Statuta Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 19/99, 19/01, 20/01 - pročišćeni tekst, 10/04, 18/05, 2/06, 18/06, 7/09, 16/09, 25/09 i 10/10) i članka 11. stavka 1. Odluke o javnim priznanjima Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 4/00, 8/02, 1/04, 20/04, 18/06, 16/09 i 3/10), Gradska skupština Grada Zagreba, na 27. sjednici, 14. lipnja 2011., donijela je

ZAKLJUČAK

o dodjeli Nagrade Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost

U znak javnog priznanja dodjeljuje se Nagrada Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost i nagrađuje se:

Stjepan Mrganić, učenik I. Osnovne škole Dugave

- priznanjem i jednogodišnjom stipendijom

- ne samo da je jedan je od najboljih, najaktivnijih i najdarovitijih učenika svoje škole već je u mnogobrojnim projektima prevencije i suzbijanja nasilja te humanitarnim aktivnostima pokazao svoju iznimnu socijalnu osjetljivost i osviještenost, istinoljubivost, suosjećajnost i susretljivost. Želeći mijenjati svijet, pojedine od njih sam je osmislio i u cijelosti realizirao. Osobito se ističe literarnim društveno angažiranim i fotografskim stvaralaštvom. Dobio je prvu nagradu Gradskog društva Crvenog križa za najbolji esej o toleranciji na gradskoj razini. Knjižnice grada Zagreba organizirale su mu izložbe fotografija (samostalne i skupne) Botaničke razglednice, Proljeće i Jesen, a sudjelovao je i na skupnim izložbama u Muzeju grada Zagreba Crno-bijeli svijet i Zagrebački trgovi. Jedan je od najzaslužnijih učenika za obnavljanje statusa međunarodno priznate ekoškole s plavom zastavicom. Sudjeluje u obilježavanju svih značajnijih događanja u školi, u radionicama, u informatizaciji, izradi školskih novina i školske web stranice. Hrvatska je radiotelevizija o mladom humanitarcu, talentiranom fotografu i ljubitelju prirode snimila desetominutni prilog emitiran na II. programu.

Dominik Bartolović, učenik Tehničke škole Ruđera Boškovića

- priznanjem i jednogodišnjom stipendijom

- unatoč krajnje nepovoljnim teškim životnim i socijalnim uvjetima pokazao je iznimnu jakost, zrelost i odgovornost. Otkako je postao punoljetan, skrbnik je svojoj mlađoj polusestri. Osobnim primjerom Dominik svjedoči svojim vršnjacima što je istinska hrabrost. Uzornog je vladanja, vrlo marljiv, svestran, savjestan i plemenit. Uz uredno izvršavanje školskih obaveza već 6 godina aktivno trenira borilačku vještinu Muay Thai (tajlandski boks). Sudjelovao je na brojnim natjecanjima, a na državnom prvenstvu 2007. u Sukošanu osvojio je srebrnu medalju. Nastojeći polusestri i sebi osigurati bolje životne uvjete honorarno radi kao trener u klubu "Trenk" i sva stečena znanja, vještine i iskustva sa zadovoljstvom prenosi na osobe raznih uzrasta uz jasnu poruku da se "maknu s ulice i svoje frustracije usmjere na boksačku vreću". Kao predsjednik učeničkog vijeća svoje škole inicijator je humanitarnih događaja i priredbi, a kao suradnik učeničkog vijeća Grada Zagreba sudjeluje u organizaciji takvih događanja i u županiji.

KLASA: 021-05/11-01/230

URBROJ: 251-01-06-11-1

Zagreb, 14. lipnja 2011.

Potpredsjednica

Gradske skupštine

Mr. sc. Tatjana Holjevac, v.r.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija