zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Objavljen

15.03.2007.

Donesen

15.03.2007.

Stupa na snagu

23.03.2007.

Poglavlja nisu pronađena.

Prethodnik
Nasljednik

Odluka o sudjelovanju nezaposlenih hrvatskih branitelja i nezaposlenih građana Grada Zagreba u javnim radnim aktivnostima

Pročišćeni tekst vrijedi od 31.12.2013.

Narodne novine 4/2007, 22/2009, 25/2013

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

PREAMBULA

Odluka o sudjelovanju nezaposlenih hrvatskih branitelja i nezaposlenih građana Grada Zagreba u javnim radnim aktivnostima (»Službeni glasnik Grada Zagreba«, br. 4/07, 22/09, 25/13)

Na temelju članka 38. točke 2. Statuta Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 19/99, 19/01, 20/01 - pročišćeni tekst, 10/04, 18/05, 2/06 i 18/06), Gradska skupština Grada Zagreba, na 22. sjednici, 15. ožujka 2007., donijela je

ODLUKU

o sudjelovanju nezaposlenih hrvatskih branitelja i nezaposlenih građana Grada Zagreba u javnim radnim aktivnostima

Članak 1.

Ovom se odlukom uređuje sudjelovanje nezaposlenih hrvatskih branitelja i nezaposlenih građana Grada Zagreba u javnim radnim aktivnostima Grada Zagreba u cilju postizanja dobrobiti nezaposlenih hrvatskih branitelja i nezaposlenih građana Grada Zagreba.

Pod sudjelovanjem u javnim radnim aktivnostima Grada Zagreba podrazumijeva se dragovoljno pružanje usluga i obavljanje radnji koje su zakonom dopuštene.

Sredstva potrebna za provođenje aktivnosti iz stavka 2. ovoga članka osiguravaju se u proračunu Grada Zagreba.

Članak 2.

U javnim radnim aktivnostima Grada Zagreba dragovoljno mogu sudjelovati:

- nezaposleni hrvatski branitelji s prebivalištem u Gradu Zagrebu, evidentirani u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnoj službi Zagreb;

- nezaposleni građani Grada Zagreba s prebivalištem u Gradu Zagrebu, evidentirani u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnoj službi Zagreb.

Osobe iz stavka 1. ovoga članka imaju pravo prijave i sudjelovanja u javnim radnim aktivnostima u pravilu jednom u tri godine, osim iznimno osobe koje su u programu srednjoškolskog obrazovanja.

Usluge i druge radnje u javnim radnim aktivnostima pružaju se na temelju sposobnosti, vještina, znanja i dragovoljnosti.

Članak 3.

Plan godišnjih javnih radnih aktivnosti donosi gradonačelnik Grada Zagreba na prijedlog gradskog upravnog tijela nadležnog za poslove branitelja.

Prijedlog plana iz stavka 1. ovoga članka predlaže se u dogovoru s Gradskim uredom za gospodarstvo, rad i poduzetništvo i Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo, a po potrebi, i s drugim uredima te poslovnim subjektima u vlasništvu Grada Zagreba.

Organizator javnih radnih aktivnosti jest gradsko upravno tijelo nadležno za poslove branitelja (u daljnjem tekstu: Organizator) koje provodi javne radne aktivnosti za sudionike u trajanju od najmanje 40 radnih sati, kojima se ostvaruje opća korist.

Članak 4.

Osobe iz članka 2. stavka 1. ove odluke prijavljuju se gradskom upravnom tijelu nadležnom za poslove branitelja koje, na temelju prijave i provjere u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnoj službi Zagreb, sastavlja popis sudionika određene javne radne aktivnosti na način da prednost ima nezaposleni hrvatski branitelj.

Članak 5.

Nezaposleni hrvatski branitelj i nezaposleni građanin Grada Zagreba koji je sudjelovao s najmanje 40 odrađenih sati u javnim radnim aktivnostima, korisnik je i ima pravo birati između sljedećih nematerijalnih pogodnosti u svoju korist:

1. stručnog osposobljavanja i usavršavanja;

2. medicinske rehabilitacije u trajanju od deset dana u lječilištima ili toplicama.

Članak 6.

Organizator vodi evidenciju o svakom sudioniku javne radne aktivnosti po imenu i prezimenu, datumima sudjelovanja, fondu odrađenih sati i izboru nematerijalne pogodnosti.

Realizaciju nematerijalne pogodnosti za korisnika osigurava i provodi Organizator.

Ako trgovačko društvo sufinancira određenu javnu radnu aktivnost, ta se sredstava uplaćuju u proračun Grada Zagreba i mogu se koristiti za poboljšavanje kvalitete življenja nezaposlenih hrvatskih branitelja i nezaposlenih građana Grada Zagreba.

Članak 7.

Organizator osigurava sredstva rada, potrošnu opremu i zaštitno-higijenska sredstva, prijevoz na lokaciju javne radne aktivnosti i povratak, te jedan obrok u tijeku trajanja dnevne aktivnosti.

Svaki nezaposleni hrvatski branitelj i nezaposleni građanin Grada Zagreba o sudjelovanju u javnim radnim aktivnostima dobiva pisanu potvrdu s datumima i terminima sudjelovanja, te o izabranoj pogodnosti kao nenovčanom ekvivalentu dragovoljnog sudjelovanja u javnim radnim aktivnostima.

Članak 8.

Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje važiti Odluka o sudjelovanju nezaposlenih hrvatskih branitelja i nezaposlenih građana Grada Zagreba i drugih građana Grada Zagreba u javnim radnim aktivnostima (Službeni glasnik Grada Zagreba 6/05).

Članak 9.

Ova odluka stupa na snagu osmog dana nakon objave u Službenom glasniku Grada Zagreba.

KLASA: 564-01/07-01/41

URBROJ: 251-01-04-07-5

Zagreb, 15. ožujka 2007.

Predsjednica

Gradske skupštine

Mr.sc. Tatjana Holjevac, v.r.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija