zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Objavljen

14.10.2002.

Donesen

03.10.2002.

Stupa na snagu

22.10.2002.

Prestaje važiti

08.12.2011.

Poglavlja nisu pronađena.

Prethodnik
Nasljednik

Zaključak o kriterijima i rokovima za utvrđivanje programa javnih potreba Grada Zagreba u tehničkoj kulturi

Pročišćeni tekst vrijedi od 22.10.2002.

Narodne novine 17/2002

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

Odluka o kriterijima i rokovima za utvrđivanje Programa javnih potreba Grada Zagreba u tehničkoj kulturi (18/11) na snazi od 8.12.2011. u članku 14. propisuje:

"Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje važiti Zaključak o kriterijima i rokovima za utvrđivanje programa javnih potreba Grada Zagreba u tehničkoj kulturi (Službeni glasnik Grada Zagreba 17/02, 20/03 i 16/06)."

PREAMBULA

Zaključak o kriterijima i rokovima za utvrđivanje programa javnih potreba Grada Zagreba u tehničkoj kulturi (»Službeni glasnik Grada Zagreba«, br. 17/02)

Na temelju članka 22. stavka 2. Zakona o tehničkoj kulturi (Narodne novine 76/93 i 11/94), Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba, na 21. sjednici, 3. listopada 2002., donijelo je

ZAKLJUČAK
o kriterijima i rokovima za utvrđivanje programa javnih potreba Grada Zagreba u tehničkoj kulturi

Točka 1.

Ovim se zaključkom određuju kriteriji i rokovi za utvrđivanje programa javnih potreba Grada Zagreba u tehničkoj kulturi, za koje se sredstva osiguravaju u proračunu Grada Zagreba, način njihova raspoređivanja i dodjele, te način praćenja njihova korištenja.

Točka 2.

Javne potrebe Grada Zagreba u tehničkoj kulturi, za koje se sredstva osiguravaju iz proračuna Grada Zagreba jesu aktivnosti, poslovi i djelatnosti subjekata sukladno Zakonu o tehničkoj kulturi.

Točka 3.

Iz proračuna Grada Zagreba financiraju se samo one aktivnosti i programi što su utvrđeni programom javnih potreba Grada Zagreba u tehničkoj kulturi a kojima se osiguravaju minimum standarda djelatnosti, posebna obilježja i potrebe Grada Zagreba, metropole hrvatske države te kontinuitet njegove bogate tradicije u tehničkoj kulturi.

KRITERIJI ZA UTVRĐIVANJE PROGRAMA JAVNIH POTREBA U TEHNIČKOJ KULTURI

Točka 4.

Kriteriji za utvrđivanje programa javnih potreba Grada Zagreba sadržavaju:

1. Poticanje i promidžba tehničke kulture

a) organiziranje i sudjelovanje subjekata sukladno zakonu na tradicionalnim gradskim, državnim i međudržavnim izložbama, priredbama i natjecanjima;

b) dodjela godišnjih nagrada u tehničkoj kulturi;

c) informativno-nakladnička i nakladnička djelatnost subjekata sukladno zakonu.

2. Programi odgoja, obrazovanja i osposobljavanja djece i mladeži za stjecanje tehničkih, tehnoloških i informatičkih znanja i vještina

a) opći i posebni tehnički programi subjekata sukladno zakonu za različite dobne skupine djece i mladeži;

b) gradska i državna školska natjecanja iz tehničke kulture, informatike i astronomije, te smo re tehničkog stvaralaštva djece i mladeži;

c) aktivnosti klubova mladih tehničara u osnovnim i srednjim školama.

3. Odgojno-obrazovni programi subjekata sukladno zakonu za stjecanje tehničkih, tehnoloških i informatičkih znanja i vještina koje obuhvaćaju darovitu i hendikepiranu djecu.

4. Programi prekvalifikacije i dokvalifikacije djelatnika i programi organiziranja inventivnog rada

a) programi prekvalifikacije i dokvalifikacije preko tečajeva za učitelje tehničke kulture u školama;

b) posebni programi prekvalifikacije i dokvalifikacije hrvatskih ratnih vojnih invalida;

c) kraći oblici stručnog usavršavanja inovatora te osoba profesionalno angažiranih na provođenju programa javnih potreba u tehničkoj kulturi i nabavka stručne literature.

5. Organiziranje promaknuća tehnoloških inovacija

a) godišnji prikaz tehničkih i tehnoloških dostignuća zagrebačkih saveza tehničke kulture;

b) promidžbena i nakladničko-izdavačka djelatnost u svezi s tehnološkim inovacijama.

6. Nabavka opreme, otvaranje i održavanje tehničkih, osobito informatičkih učionica kao i drugih objekata tehničke kulture.

ROKOVI ZA UTVRĐIVANJE PROGRAMA JAVNIH POTREBA U TEHNIČKOJ KULTURI, NAČIN RASPOREĐIVANJA I DODJELE SREDSTAVA, TE NAČIN PRAĆENJA NJIHOVA KORIŠTENJA

Točka 5.

Zagrebački savezi tehničke kulture će pozvati udruge svoje članice da iz svojih planova rada za sljedeću godinu predlože programe koje bi trebalo uvrstiti u Program javnih potreba Grada Zagreba u tehničkoj kulturi.

Prijedloge za uvrštavanje u Program javnih potreba Grada Zagreba u tehničkoj kulturi dostavit će Zagrebačkoj zajednici tehničke kulture i udruge koje nisu članice Zagrebačkih saveza tehničke kulture.

Zagrebački savezi tehničke kulture će Zagrebačkoj zajednici tehničke kulture dostaviti one programe rada za sljedeću godinu koji će se zajednički provoditi na nivou Zagrebačke zajednice tehničke kulture.

Točka 6.

Zagrebački savezi tehničke kulture će prijedloge programa koje će provoditi samostalno kao i prijedloge programa koje će provoditi zajedno sa svojim članicama - udrugama, objedinjene na način utvrđen u stavci 1. točke 5., dostaviti Gradskom uredu za obrazovanje i šport.

Zagrebačka zajednica tehničke kulture će Gradskom uredu za obrazovanje i šport dostaviti prijedloge programa objedinjene na način utvrđen u stavkama 2. i 3. točke 5. kao i prijedlog programa koje će provoditi samostalno.

Prijedlozi programa iz prethodnih stavki moraju sadržavati financijski plan s rokovima izvršenja, broj sudionika koji će sudjelovati u pojedinim segmentima programa kao i dokaze o prostornim uvjetima i opremi za izvođenje programa.

Točka 7.

Prijedlozi pojedinih programa navedenih u točki 6. ovog zaključka trebaju biti dostavljeni Gradskom uredu za obrazovanje i šport najkasnije do 30. listopada tekuće godine za iduću godinu.

Odluku o tome koji će se predloženi programi sufinancirati kao javne potrebe u tehničkoj kulturi Grada Zagreba donosi Povjerenstvo za utvrđivanje programa javnih potreba Grada Zagreba u tehničkoj kulturi.

Povjerenstvo ima predsjednika i četiri člana. Jednog člana Povjerenstva imenuje Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba, a ostale pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje i šport.

Točka 8.

Sredstva za financiranje javnih potreba Grada Zagreba u tehničkoj kulturi što su osigurana u proračunu Grada Zagreba raspoređuju se planom sredstava što ga donosi Gradsko poglavarstvo.

Točka 9.

Proračunskim sredstvima iz točke 8. ovog zaključka raspolaže Gradski ured za obrazovanje i šport i doznačuje ih korisnicima sukladno zakonu u mjesečnim obrocima, nakon dostavljenog izvješća o izvršenom programu a, iznimno, uz posebno obrazloženje, akontacijski.

Gradski ured za obrazovanje i šport sklapa sa Zagrebačkom zajednicom tehničke kulture i zagrebačkim savezima ugovor kojim se određuju međusobni odnosi u izvršavanju programa javnih potreba u tehničkoj kulturi, praćenju i kontroli ostvarivanja programa.

Sredstva se moraju koristiti namjenski i po načelima dobrog gospodarenja.

Točka 10.

Kontrolu ostvarivanja programa javnih potreba Grada Zagreba u tehničkoj kulturi, poglavito glede kvalitete ostvarenih programa i namjena korištenja sredstava, obavlja Gradski ured za obrazovanje i šport. U slučaju neostvarivanja ili nekvalitetnog ostvarivanja programa, Ured može uskratiti sredstva ili tražiti povrat uplaćenih sredstava.

Točka 11.

Danom stupanja na snagu ovog zaključka prestaje vrijediti Zaključak o kriterijima i rokovima za utvrđivanje programa javnih potreba Grada Zagreba u tehničkoj kulturi (Službeni glasnik Grada Zagreba 24/00).

Točka 12.

Ovaj zaključak stupa na snagu osmog dana nakon objave u Službenom glasniku Grada Zagreba.

KLASA: 610-01/02-01/4

URBROJ: 251-01-05/03-02-2

Zagreb, 3. listopada 2002.

Gradonačelnica

Grada Zagreba

Vlasta Pavić, dipl. iur., v.r.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija