zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Donesen

10.11.1994.

Objavljen

10.11.1994.

Poglavlja nisu pronađena.

Prethodnik
Nasljednik

Zaključak o dodjeli "Nagrade Grada Zagreba" za 1993. godinu

Pročišćeni tekst vrijedi od 10.11.1994.

Narodne novine 12/1994

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

PREAMBULA

Zaključak o dodjeli "Nagrade Grada Zagreba" za 1993. godinu (»Službeni glasnik Grada Zagreba«, br. 12/94)

U povodu 16. studenoga, Dana Grada Zagreba i 900. obljetnice Zagrebačke biskupije te prvoga pisanog spomena Grada Zagreba, Gradska skupština Grada Zagreba na temelju članaka 9. i 21. alineje 16. Privremenog statuta Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 9/93) te članaka 5. i 13. Odluke o javnim priznanjima Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 11/94), na 16. sjednici 10. studenoga 1994. godine, donijela je

ZAKLJUČAK
o dodjeli "Nagrade Grada Zagreba" za 1993. godinu

U znak javnog priznanja za osobite uspjehe i ostvarenja, te zasluge u radu, dodjeljuje se za 1993. godinu Nagrada Grada Zagreba i nagrađuju se:

1. Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu - priznanjem i plaketom za izniman izložbeno-znanstveni projekt "Od svagdana do blagdana" koji je pridonio cjelovitijem poimanju kulturne slike grada Zagreba i Hrvatske, posebice kulture življenja naših krajeva u 17. i 18. stoljeću

.

2. Javno poduzeće "Zrinjevac" Zagreb - priznanjem i plaketom za osobito vrijedna uređenja javnih površina koja su doprinijela ukupno ljepšem izgledu Zagreba i za organiziranje i prezentiranje akcija koje su svojim sadržajem i značenjem dale vidljiv doprinos oblikovanju ekologijske svijesti i kvaliteti življenja u gradu Zagrebu.

3. Caritas Nadbiskupije Zagreb - priznanjem i plaketom za ostvarene rezultate u zdravstvu i socijalnoj skrbi u Gradu Zagrebu, posebno u skrbi za djecu palih roditelja, branitelja Domovine, djecu invalida, te za zbrinjavanje napuštene djece i smještaj prognanih obitelji.

4. Oratorijski zbor Crkve sv. Marka "Cantores Sancti Marci" - priznanjem i plaketom za obnovu bogate tradicije zborskog liturgijskog pjevanja, za izniman doprinos njegovanju hrvatske glazbene duhovne i svjetovne baštine, te za sudjelovanje u mnogim vjerskim, kulturnim i domoljubnim manifestacijama, posebice u proslavama u čast Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba.

5. MTG, d.d. Zagreb - priznanjem i plaketom za uspješno novo tehničko rješenje zatvaranja tramvajskog kolosijeka, te dostignuća u otklanjanju uzroka razaranja kolničke konstrukcije u tramvajskom prometu.

6. Rukometni klub "Badel 1862 Zagreb" - priznanjem i plaketom za izvanredne rezultate i ostvarene vrhunske športske domete, osvajanjem Kupa europskih prvaka dva puta za redom, osvajanjem rukometnog prvenstva Hrvatske i Kupa Republike Hrvatske.

7. Adalbert Marković, prof. - priznanjem i novčanom nagradom za cjelokupnu glazbeno pedagošku i kompozitorsku djelatnost, a posebice za praizvedbu njegovih djela "Pet haiku" i pet pjesama iz ciklusa "Doček večeri".

8. Vlado Štefančić, kazališni redatelj - priznanjem i novčanom nagradom za izniman doprinos razvoju glazbeno scenske umjetnosti, posebno za inventivnu izvedbu scenskog rješenja obnovljene operete "Barun Trenk", kompozitora Srećka Albinija.

9. Marija Šmalcelj, prof. - priznanjem i novčanom nagradom za uloženi trud i postignute rezultate na osvjetljavanju prošlosti grada Zagreba, sustavnim arheološkim istraživanjima od pretpovijesnog razdoblja do doba razvijenog srednjeg vijeka, što omogućuje novo, sadržajnije vrednovanje povijesnog razvoja grada Zagreba.

10. Lelja Dobronić, prof. - priznanjem i novčanom nagradom za dugogodišnje istraživanje i prezentiranje javnosti izvornih podataka i cjelovite povijesne panorame grada Zagreba, osobito u djelima "Zagrebačke biskupske utvrde" i "Renesansa u Zagrebu", kojima se dokazuje kontinuirana europska dimenzija našega grada.

11. Prof. dr. Radoslav Katičić - priznanjem i novčanom nagradom za nemjerljiv doprinos i iznimne rezultate u istraživanju i prezentaciji hrvatske povijesti, posebno jezika književnosti i kulture.

12. Zvonimir Milčec, književnik - priznanjem i novčanom nagradom za autentično, osebujno i dokumentirano oživljavanje sličica i događaja iz zagrebačkog života, posebno iz njegove novije kulturne i političke prošlosti.

13. Petar Krelja, filmski redatelj - priznanjem i novčanom nagradom za iznimna dokumentarna filmska ostvarenja - Suzanin osmjeh, Kukuruzni put, Treći Božić, koji istinito svjedoče o nametnutom prljavom i razarajućem ratu i njegovim nevinim žrtvama.

14. Đuro Griesbach - priznanjem i novčanom nagradom za iznimne uspjehe u umjetničkoj fotografiji, te za dugogodišnje svjedočenje kamerom o događajima iz zagrebačke svakodnevnice.

15. Dr. Ivo Fattorini, liječnik - priznanjem i novčanom nagradom za doprinos razvoju sveukupne športske medicine, posebno zdravstvene zaštite djece u sportu te za postignute uspjehe u preventivnoj i kurativnoj zaštiti športaša posebno košarkaša.

KLASA: 061-01/94-01/5

URBROJ: 251-11-04-94-40

Zagreb, 10. studenoga 1994.

Predsjednik

Gradske skupštine

Stjepan Brolich, dipl. ing., v. r.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija