25.06.2021.

HZZO produžio ugovore do 31. prosinca 2021.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje produžiti će ugovorno razdoblje do 31. prosinca 2021. za do sada ugovorene zdravstvene ustanove na primarnoj, sekundarnoj i tercijarnoj razini i za do sada ugovorene privatne zdravstvene radnike primarne i sekundarne zdravstvene zaštite.

Do istog datuma bit će produljeni ugovori s do sada ugovorenim isporučiteljima ortopedskih i drugih pomagala koji s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje (HZZO) imaju sklopljene ugovore o isporuci ortopedskih i drugih pomagala, priopćeno je u petak iz HZZO-a.

Također, HZZO je osigurao sredstva za provođenje dodatnih dijagnostičkih postupaka.

Riječ je o postupcima uroterapije s biofeedbackom kod djece, magnetne rezonance (MR), PET/CT postupcima, MSCT koronarografije, koronarografije i perkutane koronarne intervencije (PCI), postupcima medicinske pomognute oplodnje (IVF/ICSI postupaka) i postupcima polisomnografije za razdoblje od 30. lipnja 2021. do 31. prosinca 2021. s dosada ugovorenim provoditeljima.

Ugovaranjem ovih dodatnih postupaka u svrhu smanjenja listi čekanja osigurava se dostupnost i kontinuitet zdravstvene zaštite osiguranim osobama HZZO-a, ističu iz HZZO-a, uz napomenu kako su to najvažnije odluke sa sjednice Upravnog vijeća održane jučer u Zagrebu.

(HINA, 25. 6. 2021.)