zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Objavljen

24.03.1995.

Stupa na snagu

01.04.1995.

Donesen

10.03.1995.

Prestaje važiti

30.04.1995.

Poglavlja nisu pronađena.

1 2 3 4 5 6
Prethodnik
Nasljednik

Zakon o plaćanju doplatnih maraka u unutrašnjem poštanskom prometu

Pročišćeni tekst vrijedi od 01.04.1995. do 29.04.1995.

Narodne novine 20/1995

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

PREAMBULA

Zakon o plaćanju doplatnih maraka u unutrašnjem poštanskom prometu (»Narodne novine«, br. 20/95)

ZASTUPNIČKI DOM SABORA REPUBLIKE HRVATSKE

378

Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim Odluku o proglašenju Zakona o plaćanju doplatnih maraka u unutrašnjem poštanskom prometu Proglašavam

Zakon

o plaćanju doplatnih maraka u unutrašnjem poštanskom prometu

koji je Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske donio na sjednici 10. ožujka 1995. godine.

Broj: 95-530/ 1

Zagreb, 15. ožujka 1995.

Predsjednik Republike Hrvatske

dr. Franjo Tuđman, v. r.

ZAKON

o plaćanju doplatnih maraka u unutrašnjem poštanskom prometu

Članak 1.

U cilju prikupljanja sredstava za provedbu programa Hrvatskog olimpijskog odbora i promidžbu olimpijskih načela i ideala plaćat će se, u razdoblju od 17. do 30. travnja 1995. godine na sve poštanske pošiljke u unutrašnjem poštanskom prometu, osim dnevnog tiska i časopisa, doplatna marka " Hrvatski olimpijski odbor", u visini od 50%% nominalne vrijednosti prve stope pisma u unutrašnjem poštanskom prometu.

U cilju prikupljanja sredstava za obnovu ratnom agresijom oštećene Crkve sv. Petra i Pavla u Osijeku, plaćat će se, u razdoblju od 17. do 30. srpnja 1995. godine na sve poštanske pošiljke u unutrašnjem poštanskom prometu, osim dnevnog tiska i časopisa, doplatna marka "Osiječka Katedrala" u visini od 50%% nominalne vrijednosti prve stope pisma u unutrašnjem poštanskom prometu.

U cilju prikupljanja sredstava za izgradnju Svetišta "Sveta Mati Slobode" u spomen palima za Domovinu, plaćat će se u razdoblju od 14. do 27. kolovoza 1995. godine na sve poštanske pošiljke u unutrašnjem poštanskom prometu, osim dnevnog tiska i časopisa, doplatna marka "Sveta Mati Slobode", u visini od 50%% nominalne vrijednosti prve stope pisma u unutrašnjem poštanskom prometu.

U cilju prikupljanja sredstava za poboljšanje uvjeta rada i promidžbe djelovanja humanitarne organizacije "Zajednica susret", iz Splita koja je osnovana s ciljem preventivnog suzbijanja narkomanije i stručnog liječenja ovisnika, plaćat će se, u razdoblju od 6. do 19. studenoga 1995. godine na sve poštanske pošiljke u unutrašnjem poštanskom prometu, osim dnevnog tiska i časopisa, doplatna marka "Zajednica susret - Ljubav je jača od droge" u visini od 50%% nominalne vrijednosti prve stope pisma u unutrašnjem poštanskom prometu.

U cilju prikupljanja sredstava za pomoć djeci poginulih branitelja i civila u domovinskom ratu Hrvatske i promidžbe dobrotvorne akcije "Spasite djecu Hrvatske", plaćat će se u razdoblju od 16. do 29. listopada 1995. godine na sve poštanske pošiljke u unutrašnjem poštanskom prometu, osim dnevnog tiska i časopisa, doplatna marka "Spasite djecu Hrvatske" u visini od 50%% nominalne vrijednosti prve stope pisma u unutrašnjem poštanskom prometu.

Članak 2.

Organizacija Caritas, Hrvatski Crveni križ i druge humanitarne organizacije oslobađaju se od plaćanja doplatnih maraka iz članka 1. ovoga Zakona.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija