zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Objavljen

23.12.2022.

Donesen

08.12.2022.

Poglavlja nisu pronađena.

Prethodnik
Nasljednik

Program održavanja javnih prometnih površina, građevina i uređaja javne namjene, javne rasvjete te izvanrednog održavanja nerazvrstanih cesta na području Grada Zagreba u 2023.

Pročišćeni tekst vrijedi od 15.12.2023.

Narodne novine 39/2022, 24/2023, 41/2023

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

PREAMBULA

Program održavanja javnih prometnih površina, građevina i uređaja javne namjene, javne rasvjete te izvanrednog održavanja nerazvrstanih cesta na području Grada Zagreba u 2023. (»Službeni glasnik Grada Zagreba«, br. 39/22, 24/23, 41/23)

Na temelju članka 72. stavka 1. Zakona o komunalnom gospodarstvu (Narodne novine 68/18, 110/18 - Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske i 32/20), članka 108. Zakona o cestama (Narodne novine 84/11, 22/13, 54/13, 148/13, 92/14, 110/19 i 144/21) i članka 41. točke 6. Statuta Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 23/16, 2/18, 23/18, 3/20, 3/21, 11/21 - pročišćeni tekst i 16/22), Gradska skupština Grada Zagreba, na 18. sjednici, 8. prosinca 2022., donijela je

PROGRAM

održavanja javnih prometnih površina, građevina i uređaja javne namjene, javne rasvjete te izvanrednog održavanja nerazvrstanih cesta na području Grada Zagreba u 2023.

1. UVODNE ODREDBE

1.1. Programom održavanja javnih prometnih površina, građevina i uređaja javne namjene, javne rasvjete te izvanrednog održavanja nerazvrstanih cesta na području Grada Zagreba u 2023. (u daljnjem tekstu: Program), u skladu s predvidivim i raspoloživim sredstvima i izvorima financiranja, određuju se poslovi i radovi održavanja javnih prometnih površina na kojima nije dopušten promet motornih vozila, održavanja građevina i uređaja javne namjene, održavanja javne rasvjete te izvanrednog održavanja nerazvrstanih cesta.

1.2. Program sadrži opis i opseg poslova održavanja dijela komunalne infrastrukture s procjenom pojedinih troškova te iskaz financijskih sredstava potrebnih za ostvarivanje programa s naznakom izvora financiranja, vrijednosti planiranih radova i nositelja provedbe Programa.

1.3. Program je izrađen u skladu s planiranim prihodima i primicima te sukladno njima planiranim rashodima i izdacima u Proračunu Grada Zagreba za 2023.

2. SREDSTVA ZA OSTVARIVANJE PROGRAMA

Sredstva za financiranje radova iz Programa osigurat će se rasporedom proračunskih prihoda za 2023. od komunalne naknade, naknade za ceste i Fonda solidarnosti EU-a.

Planirana sredstva za provedbu Programa u iznosu od ukupno 42.110.000,00 eura rasporedit će se za:

Red. br.

Vrsta komunalne djelatnosti

Plan 2023.

Povećanje / smanjenje

Novi plan 2023.

Izvor financiranja

3.1.

Održavanje javnih prometnih površina na kojima nije dopušten promet motornih vozila, održavanje građevina i uređaja javne namjene te održavanje groblja i krematorija

7.698.000,00

0,00

7.698.000,00

komunalna naknada

3.2.

Održavanje javne rasvjete i utrošak električne energije i plina

19.284.000,00

0,00

19.284.000,00

komunalna naknada

3.3.

Izvanredno održavanje nerazvrstanih cesta

20.154.000,00

-5.026.000,00

15.128.000,00

naknada za ceste, Fond solidarnosti EU

UKUPNO:

47.136.000,00

-5.026.000,00

42.110.000,00

3. RADOVI ODRŽAVANJA KOMUNALNE INFRASTRUKTURE

Na temelju planiranih sredstava za ostvarivanje Programa i njihova rasporeda za obavljanje komunalnih djelatnosti sukladno točki 2. ovoga programa, u nastavku se navode radovi održavanja u 2023. prema vrsti objekata i uređaja, s naznakom nositelja Programa te iskazom financijskih sredstava potrebnih za ostvarivanje poslova i radova u planiranom opsegu, odnosno standardu održavanja.

3.1. ODRŽAVANJE JAVNIH PROMETNIH POVRŠINA NA KOJIMA NIJE DOPUŠTEN PROMET MOTORNIH VOZILA, ODRŽAVANJE GRAĐEVINA I UREĐAJA JAVNE NAMJENE TE ODRŽAVANJE GROBLJA I KREMATORIJA

Za održavanje javnih prometnih površina na kojima nije dopušten promet motornih vozila, održavanje građevina i uređaja javne namjene te održavanje groblja i krematorija ovim se programom planiraju i osiguravaju sredstva za njihovo održavanje u ukupnom iznosu od 7.698.000,00 eura koja će se rasporediti za sljedeće namjene:

3.1.1. Održavanje građevina i uređaja javne namjene i poslovnih pothodnika

U Gradu Zagrebu komunalnu djelatnost održavanja dijela komunalne infrastrukture koja se odnosi na građevine i uređaje javne namjene i održavanja poslovnih pothodnika obavlja Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo d.o.o. koje u skladu s planiranim sredstvima u ovom programu izrađuje svoj operativni plan održavanja.

Pod održavanjem građevina i uređaja javne namjene koje provodi Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo d.o.o. podrazumijeva se redovito godišnje održavanje u stanju funkcionalne ispravnosti i čišćenje 56 fontana, 54 javna sanitarna čvora, Gričkog topa, 4 javna dizala i 35 podiznih platformi, bukobrana, javnog kupališta Diana te održavanje dijela javne rasvjete, jarbola i urbane opreme i održavanje 4 poslovna pothodnika.

Za fontane je predviđeno redovito mjesečno i posebno godišnje održavanje te manji popravci uključujući hitne intervencije i izvanredna čišćenja. Na pojedinim fontanama, vrelima i vodoskocima nužna je temeljita građevinsko-instalaterska rekonstrukcija koja će se realizirati postupno, tijekom ove i idućih godina, iz sredstava planiranih u programu građenja komunalne infrastrukture.

Održavanje javne rasvjete, urbane opreme i jarbola odnosi se na održavanje javne rasvjete u 4 javna prolaza, i to Marićevu prolazu, prolazu ispod nebodera, Harmici, Oktogonu u kojem je nakon preuređenja povećan opseg održavanja te osvjetljavanje skulpture Igla na Trgu Republike Hrvatske, na dio urbane opreme (energetski šahtovi, kandelabri, ormarić-izlog s planom Grada Zagreba, zaštitne ograde, drvene klupe i bine) na Trgu bana Josipa Jelačića i Trgu Eugena Kvaternika te na 198 gradskih jarbola na 21 lokaciji - na Trgu bana Josipa Jelačića 7 jarbola, na Trgu Eugena Kvaternika 5 jarbola, u Ulici Hrvatske bratske zajednice kod fontana 22 jarbola, u Ulici Hrvatske bratske zajednice kod podvožnjaka 20 jarbola, u Aveniji Većeslava Holjevca 10 jarbola, na Trgu kralja Tomislava 8 jarbola, na Trgu Republike Hrvatske 6 jarbola, na Trgu žrtava fašizma 3 jarbola, u Parku mira i prijateljstva 45 jarbola, ispred Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog 3 jarbola, na Trgu sv. Marka 1 jarbol, ispred upravnih zgrada televizija 30 jarbola, ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnica 31 jarbol, na raskrižju Zagrebačka avenija - Hrgovići 1 jarbol i na Europskom trgu 2 jarbola, te na Trgu Stjepana Radića 3 jarbola (Spomenik Domovini). Osim navedenoga zastave se ističu na 15 lokacija (glavne gradske prometnice i prilazi gradu). Na navedenim lokacijama održava se stalni postav državnih i gradskih zastava. Zastave se također ističu i za državne praznike i blagdane te za razne manifestacije i prigode.

Zbog učestaloga vandalskog grafitiranja objekata komunalne infrastrukture potrebno je redovito čišćenje koje se provodi prema prioritetima, a prioritet u čišćenju imaju objekti koji se nalaze u centralnoj zoni Grada Zagreba.

Poslovni pothodnici Glavni kolodvor, Velesajam - Siget, Utrina - Zapruđe i Trg Eugena Kvaternika uređeni su kao podzemni pješački prolazi s uslužnim i trgovačkim sadržajima. S obzirom na to da se radi o najfrekventnijim gradskim lokacijama, njihovo funkcioniranje zahtijeva i pojačano održavanje čistoće i održavanje ugrađene opreme (toplinske stanice, ventilacije i klimatizacije, centralnog grijanja, sustava protupožarne zaštite, elektroagregata, rasvjete prolaza, videonadzora, crpne stanice za fekalnu odvodnju i drugo).

Uslugama javnih sanitarnih čvorova građani se koriste bez plaćanja naknade, a u sklopu ugovorenoga godišnjeg održavanja javnih sanitarnih čvorova su i prijeko potrebni popravci sanitarnih uređaja i opreme. U većini postojećih javnih sanitarnih čvorova nužna je temeljita obnova sa zamjenom sanitarnih uređaja i opreme te prilagođavanje važećim propisima i standardima. U sve javne sanitarne čvorove potrebno je omogućiti pristup i potrebnu opremu za osobe s posebnim potrebama. Obnove javnih sanitarnih čvorova u pravilu su veći investicijski zahvati te ih je potrebno realizirati kroz program građenja komunalne infrastrukture. Kao privremeno rješenje na više lokacija po nalozima nadležnoga gradskog ureda postavljeno je 26 prijenosnih toaletnih kabina.

Kula Lotrščak s Gričkim topom je kulturno dobro - Povijesna urbana cjelina Grad Zagreb upisana u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske. Svakodnevno pucanje u podne iz topa je gradska turistička atrakcija i nematerijalna kulturna baština Grada Zagreba.

U Programu se planiraju sredstva za nabavu manevarskog streljiva, redovno održavanje, godišnji servis i tehnički pregled Gričkog topa.

U redovito održavanje kao objekt komunalne infrastrukture preuzet je i zid za zaštitu od buke na denivelaciji raskrižja Jadranske avenije i ulice Remetinečki gaj.

Poslove redovitog održavanja obuhvaćaju i usluge kvartalnog obilaska protuzvučnih barijera radi praćenja stanja čelične konstrukcije s obzirom na eventualna oštećenja i koroziju, kontrola stanja zaštitnih panela i godišnje pranje bukobrana.

Sukladno zakonskim obvezama i provedbom strategije za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom, da bi se osigurala pristupačnost, sve više se objekti komunalne infrastrukture opremaju dizalima i podiznim platformama kojima se olakšava svladavanje arhitektonskih barijera. Na upravljanje i održavanje preuzeto je ukupno 35 podiznih platformi za osobe s invaliditetom u kolicima te četiri javna dizala uključujući i koso dizalo u naselju Ksaver.

U okviru hitnih intervencija izvodit će se radovi sanacija i hitnih popravaka te otklanjanja nedostataka na površinama javne namjene, javnim stubama, u pješačkim prolazima i na objektima javne namjene sukladno osiguranim financijskim sredstvima i nastalim potrebama.

Znatan financijski udio u održavanju objekata javne namjene su režijski troškovi objedinjeni kao zasebna stavka radi provođenja postupaka javne nabave, a odnose se na troškove električne energije, toplinske energije, vode, plina i telekomunikacijskih usluga.

Ovim se programom u 2023. planiraju sredstva u ukupnom iznosu od 2.654.00,00 eura za sljedeće javne objekte i uređaje:

Red. br.

Objekt, građevina ili uređaj javne namjene

Plan 2023.

Izvor financiranja

1.

Fontane

478.000,00

komunalna naknada

2.

Javna rasvjeta, urbana oprema i jarboli

146.000,00

komunalna naknada

3.

Poslovni pothodnici

279.000,00

komunalna naknada

4.

Javni sanitarni čvorovi

717.000,00

komunalna naknada

5.

Grički top

33.000,00

komunalna naknada

6.

Bukobran

11.000,00

komunalna naknada

7.

Dizala i podizne platforme

74.000,00

komunalna naknada

8.

Hitne intervencije

66.000,00

komunalna naknada

9.

Javno kupalište Diana

17.000,00

komunalna naknada

10.

Režijski troškovi

545.000,00

komunalna naknada

11.

Tehnička podrška i nadzor

288.000,00

komunalna naknada

UKUPNO:

2.654.000,00

3.1.2. Održavanje javnih prometnih površina na kojima nije dopušten promet motornih vozila te građevina i uređaja javne namjene

Radove i poslove održavanja javnih prometnih površina na kojima nije dopušten promet motornih vozila te građevina i uređaja javne namjene obavljaju pravne i fizičke osobe registrirane za obavljanje takvih djelatnosti i poslova na temelju provedenog postupka javne nabave.

Pod održavanjem javnih prometnih površina na kojima nije dopušten promet motornih vozila te građevina i uređaja javne namjene podrazumijeva se održavanje trgova, pločnika, javnih prolaza, javnih stuba, prečaca, pješačkih staza i platoa, šetališta, biciklističkih traka i staza, pothodnika, podvožnjaka, nadvožnjaka, mostova i tunela, ako nisu sastavni dio nerazvrstane ili druge ceste, te održavanje dijela građevina i uređaja javne namjene poput gradskih jarbola, javnih satova, spomenika koji se održavaju po posebnom režimu odobrenom od Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode, javnih zdenaca i fontana te nadstrešnica.

Za održavanje javnih prometnih površina na kojima nije dopušten promet motornih vozila te građevina i uređaja javne namjene ovim programom planiraju se sredstva u ukupnom iznosu od 4.101.000,00 eura koji se raspoređuju kako slijedi.

Red. br.

Objekt, građevina ili uređaj javne namjene / radovi

Plan 2023.

Povećanje / smanjenje

Novi plan 2023.

Izvor financiranja

1.

Pješački prilazi i javne stube

265.000,00

0,00

265.000,00

komunalna naknada

2.

Pješački platoi

1.569.000,00

-230.000,00

1.339.000,00

komunalna naknada

3.

Gradski jarboli

13.000,00

0,00

13.000,00

komunalna naknada

4.

Pješački mostovi na vodotocima

27.000,00

0,00

27.000,00

komunalna naknada

5.

Zajednički dijelovi prolaza Importanne centra

53.000,00

0,00

53.000,00

komunalna naknada

6.

Javni satovi

133.000,00

0,00

133.000,00

komunalna naknada

7.

Spomenici koji se održavaju po posebnom režimu odobrenom od Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode

53.000,00

0,00

53.000,00

komunalna naknada

8.

Održavanje Spomenika Domovini i fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice

396.000,00

0,00

396.000,00

komunalna naknada

9.

Održavanje javnih zdenaca

66.000,00

200.000,00

266.000,00

komunalna naknada

10.

Održavanje nadstrešnica

730.000,00

0,00

730.000,00

komunalna naknada

11.

Zaštita javnih površina - postavljanje arhitektonskih barijera i zaštitnih ograda

13.000,00

0,00

13.000,00

komunalna naknada

12.

Održavanje pješačkih javnih površina koje se nalaze u sustavu održavanja, oko objekata javnog sadržaja, zone užeg centra

757.000,00

0,00

757.000,00

komunalna naknada

13.

Opremanje i održavanje uređaja za priključenje električne energije na javnim površinama (privremeni elektroormarići s brojilom)

13.000,00

30.000,00

43.000,00

komunalna naknada

14.

Trošak privremenog priključenja i utrošak električne energije za održavanje manifestacija na javnim površinama (refundacija)

13.000,00

0,00

13.000,00

komunalna naknada

UKUPNO:

4.101.000,00

0,00

4.101.000,00

3.1.3. Održavanje javnih prometnih površina na kojima nije dopušten promet motornih vozila u zimskim uvjetima

Radove održavanja javnih prometnih površina na kojima nije dopušten promet motornih vozila u zimskim uvjetima obavljaju pravne i fizičke osobe registrirane za obavljanje takvih djelatnosti na temelju provedenog postupka javne nabave. Opseg i ukupni troškovi radova ovisit će o meteorološkim uvjetima u zimskom razdoblju.

Održavanje javnih prometnih površina na kojima nije dopušten promet motornih vozila u zimskim uvjetima podrazumijeva čišćenje i odvoz snijega s pojedinih javnih prometnih površina (tzv. komunalni dio zimske službe) koji nije obuhvaćen planovima rada podružnica Zagrebačkog holdinga i društva Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. kao ni programima održavanja cesta u zimskim uvjetima. Takvo održavanje obuhvaća strojno i ručno čišćenje te utovar i odvoz snijega na području Grada Zagreba u izvanrednim zimskim uvjetima po nalogu Operativnog stožera zimske službe Grada Zagreba, kada je potrebno dodatno angažiranje svih raspoloživih kapaciteta radi osiguranja nesmetanog odvijanja prometa. Takvim se intervencijama uklanja snijeg osobito sa:

- stajališta javnog prijevoza i okretišta,

- pojedinih gradskih trgova i javnih parkirališta te

- važnih pješačkih površina koje su bitne za osiguranje funkcioniranja javnih službi u zimskim uvjetima.

Programom se za radove održavanja javnih prometnih površina na kojima nije dopušten promet motornih vozila u zimskim uvjetima u 2023. planiraju sredstva u ukupnom iznosu od 844.000,00 eura.

3.1.4. Održavanje groblja i krematorija

Pod održavanjem groblja i krematorija, u smislu Zakona o komunalnom gospodarstvu, podrazumijeva se održavanje prostora i zgrada za obavljanje ispraćaja i ukopa pokojnika te uređivanje putova, zelenih i drugih površina unutar groblja.

Sredstva za redovno održavanje groblja i krematorija na području Grada Zagreba ne planiraju se ovim programom jer su ti radovi obuhvaćeni planom i programom rada Zagrebačkog holdinga d.o.o., Podružnice Gradska groblja.

Ovim programom planiraju se sredstva za održavanje grobnica znamenitih odnosno značajnih osoba o kojima brine Grad Zagreb te za utrošak plina za Zajedničku grobnicu neidentificiranih žrtava iz Domovinskog rata - Kenotaf i Glas hrvatske žrtve - Zid boli, a koja će se u tu svrhu u 2023. doznačiti Zagrebačkom holdingu d.o.o., Podružnici Gradska groblja u iznosu od 99.000,00 eura.

Rekapitulacija:

3.1. ODRŽAVANJE JAVNIH PROMETNIH POVRŠINA NA KOJIMA NIJE DOPUŠTEN PROMET MOTORNIH VOZILA, ODRŽAVANJE GRAĐEVINA I UREĐAJA JAVNE NAMJENE TE ODRŽAVANJE GROBLJA I KREMATORIJA

Red.

br.

Vrsta radova

Plan 2023.

Povećanje /

smanjenje

Novi plan 2023.

Izvor financiranja

3.1.1.

Održavanje građevina i uređaja javne namjene i poslovnih pothodnika (Podružnica GSKG)

2.654.000,00

0,00

2.654.000,00

komunalna naknada

3.1.2.

Održavanje javnih prometnih površina na kojima nije dopušten promet motornih vozila te građevina i uređaja javne namjene

4.125.000,00

-24.000,00

4.101.000,00

komunalna naknada

3.1.3.

Održavanje javnih prometnih površina na kojima nije dopušten promet motornih vozila u zimskim uvjetima

844.000,00

0,00

844.000,00

komunalna naknada

3.1.4.

Održavanje groblja i krematorija (Podružnica Gradska groblja)

75.000,00

24.000,00

99.000,00

komunalna naknada

3.1.4.1.

Održavanje grobnica znamenitih odnosno značajnih osoba

75.000,00

0,00

75.000,00

komunalna naknada

3.1.4.2.

Utrošak plina za Kenotaf i Zid boli

0,00

24.000,00

24.000,00

komunalna naknada

UKUPNO:

7.698.000,00

0,00

7.698.000,00

3.2. ODRŽAVANJE JAVNE RASVJETE I UTROŠAK ELEKTRIČNE ENERGIJE I PLINA

Sukladno članku 23. Zakona o komunalnom gospodarstvu pod komunalnom djelatnosti održavanja javne rasvjete podrazumijeva se upravljanje i održavanje instalacija javne rasvjete, uključujući podmirivanje troškova električne energije za rasvjetljavanje površina javne namjene.

Održavanje javne rasvjete obuhvaća zamjenu ili otklanjanje nedostataka na objektima i uređajima javne rasvjete (izvori svjetlosti, predspojne naprave, armature, elektroormari i dr.) radi održavanja sustava u stanju funkcionalne ispravnosti te utrošak električne energije i plina za javnu rasvjetu.

Sustav javne rasvjete koji je potrebno održavati, zbog nove izgradnje, svake se godine povećava. Radi usklađivanja postojeće rasvjete sa Zakonom o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja (Narodne novine 14/19) povećani su troškovi održavanja te se uz ugradnju kvalitetnih rasvjetnih elemenata pokušava godišnji porast troškova održavanja svesti u prihvatljive okvire. Zbog tarifnih uvjeta nadležnog distributera električne energije potrebno je pojačano provoditi kompenzaciju jalove energije.

Da bi se povećala pouzdanost cijelog sustava, nastoji se ugradnjom kvalitetnog materijala postići potreban standard održavanja od najmanje 95 posto funkcionalnosti instaliranih izvora svjetlosti. Postignuti standard održavanja nastojat će se povećati i provođenjem mjera energetske učinkovitosti radi uštede električne energije.

U Gradu Zagrebu evidentirano je oko 126.573 rasvjetnih tijela povezanih podzemnom i nadzemnom elektroenergetskom mrežom, uređajima za mjerenje i upravljanje javnom rasvjetom. Od navedenog broja 23.611 odnose se na rasvjetna tijela u LED tehnologiji.

Gradski ured za katastar i geodetske poslove posjeduje prostorne podatke o objektima i uređajima javne rasvjete. U tijeku je postupna provjera prostornih podataka na području Grada Zagreba te je, radi uvida u prostorne podatke o javnoj rasvjeti i upisa dodatnih atributnih podataka o karakteristikama elemenata javne rasvjete, potrebno osigurati licenciju programa o prostornim podacima javne rasvjete u evidenciji Gradskog ureda za katastar i geodetske poslove.

U sustavu javne rasvjete instalirana snaga je 17 MW te se tijekom godine utroši 68.000 MWh električne energije. Instalirano je i 249 plinskih svjetiljaka kao ambijentalna rasvjeta Gornjega grada.

Električnu javnu rasvjetu na području Grada Zagreba održava pravna osoba na temelju sklopljenog ugovora o povjeravanju obavljanja komunalne djelatnosti prema propisima o javnoj nabavi. Plinsku javnu rasvjetu održava Gradska plinara Zagreb d.o.o.

Ovim se programom planiraju sredstva za održavanje javne rasvjete i utrošak električne energije i plina u 2023. u ukupnom iznosu od 19.284.000,00 eura.

U nastavku se iskazuju vrste radova održavanja javne rasvjete u 2023., s procjenom planiranih troškova za njihovu realizaciju:

Red. br.

Vrsta radova

Plan 2023.

Povećanje / smanjenje

Novi plan 2023.

Izvor financiranja

1.

Utrošak električne energije i plina

10.127.000,00

-1.000.000,00

9.127.000,00

komunalna naknada

1.1. Utrošak električne energije javne rasvjete

9.888.000,00

-1.000.000,00

8.888.000,00

komunalna naknada

1.2. Utrošak plina za plinsku javnu rasvjetu

239.000,00

0,00

239.000,00

komunalna naknada

2.

Održavanje javne rasvjete

9.157.000,00

1.000.000,00

10.157.000,00

komunalna naknada

2.1. Održavanje električne javne rasvjete

8.885.000,00

1.017.000,00

9.902.000,00

komunalna naknada

- redovno održavanje

6.000.000,00

800.000,00

6.800.000,00

komunalna naknada

- stručni nadzor nad održavanjem javne rasvjete

13.000,00

4.000,00

17.000,00

komunalna naknada

- nabava materijala za sustav javne rasvjete Grada Zagreba

2.535.000,00

251.000,00

2.786.000,00

komunalna naknada

- skladištenje glavnoga potrošnog materijala - nositelj Zagrebački holding d.o.o., Podružnica Robni terminali Zagreb

120.000,00

-1.000,00

119.000,00

komunalna naknada

- prilagodba i licencije programa VodGIS-JR o prostornim podacima javne rasvjete u evidenciji Gradskog ureda za katastar i geodetske poslove

26.000,00

0,00

26.000,00

komunalna naknada

- održavanje VodGIS baze javne rasvjete

46.000,00

-14.000,00

32.000,00

komunalna naknada

- razvijanje i održavanje aplikacije za praćenje održavanja javne rasvjete

13.000,00

-13.000,00

0,00

komunalna naknada

- energetski pregled javne rasvjete

132.000,00

-43.000,00

89.000,00

komunalna naknada

- akcijski plan javne rasvjete

0,00

33.000,00

33.000,00

komunalna naknada

2.2. Održavanje plinske javne rasvjete

272.000,00

-17.000,00

255.000,00

komunalna naknada

UKUPNO:

19.284.000,00

0,00

19.284.000,00

3.3. IZVANREDNO ODRŽAVANJE NERAZVRSTANIH CESTA

Izvanredno održavanje nerazvrstanih cesta podrazumijeva povremene zahtjevnije i opsežnije radove koji se obavljaju radi mjestimičnog poboljšanja elemenata ceste, osiguravanja sigurnosti, stabilnosti i trajnosti cesta i cestovnih objekata te povećanja prometne sigurnosti, a opseg investicijskih radova vezan je za stupanj dotrajalosti ili oštećenja ceste i/ili cestovnih objekata.

Planirana ulaganja u izvanredno održavanje nerazvrstanih cesta temelje se na zatečenom stanju ceste u vrijeme izrade ovog programa utvrđenom redovnim, sezonskim i izvanrednim pregledima cesta i cestovnih objekata, a ovisno o vrsti, namjeni, prometnoj funkciji, obujmu i vrsti prometa, utvrđenim standardima investicijskog održavanja ceste i cestovnih objekata te raspoloživim sredstvima za ovu vrstu održavanja cesta i cestovnih objekata.

Radovi izvanrednog održavanja nerazvrstanih cesta izvode se na temelju projekta investicijskog održavanja koji se obvezno izrađuju za provedbu takvog održavanja i u skladu s pozitivnim propisima.

Ovim se programom za izvanredno održavanje nerazvrstanih cesta na području Grada Zagreba u 2023. planiraju sredstva u ukupnom iznosu od 15.128.000,00 eura koji će se ostvariti iz naknade za ceste.

3.3.1. IZVANREDNO ODRŽAVANJE CESTA I CESTOVNIH OBJEKATA

3.3.1.1. Prenesene obveze

Za izvanredno održavanje cesta i cestovnih objekata za plaćanje prenesenih obveza i završetak započetih radova u 2023. planiraju se sredstva u ukupnom iznosu od 8.285.000,00 eura.

3.3.1.1. PRENESENE OBVEZE

Rb.

Gradska četvrt

Vrsta radova

Plan 2023.

Povećanje / smanjenje

Novi plan 2023.

Izvori financiranja

1.

Brezovica

TD

Izrada projekta izvanrednog održavanja dijela Grančarske ulice i ulice Kraljevečki bregi s istražnim radovima

11.000,00

0,00

11.000,00

naknada za ceste

2.

Brezovica

TD

Izrada projekta rekonstrukcije mosta u Obreškoj ulici s istražnim radovima

20.000,00

0,00

20.000,00

naknada za ceste

3.

Črnomerec

G

Izvanredno održavanje Gradišćanske ulice

133.000,00

0,00

133.000,00

naknada za ceste

4.

Črnomerec

N

Stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem Gradišćanske ulice

5.000,00

0,00

5.000,00

naknada za ceste

5.

Gornja Dubrava

TD

Projekt izvanrednog održavanja mosta na Slanovečkoj cesti

10.000,00

-5.000,00

5.000,00

naknada za ceste

6.

Gornji grad - Medveščak

G

Sanacija dijela ogradnog zida u Vončininoj ulici

5.000,00

0,00

5.000,00

naknada za ceste

7.

Gornji grad - Medveščak

N

Stručni nadzor nad sanacijom dijela ogradnog zida u Vončininoj ulici

2.000,00

0,00

2.000,00

naknada za ceste

8.

Maksimir

TD

Novelacija projekta izvanrednog održavanja ulice Prilesje

8.000,00

0,00

8.000,00

naknada za ceste

9.

Novi Zagreb - istok

TD

Izrada projekta izvanrednog održavanja nadvožnjaka Odra (Veliko polje)

33.000,00

0,00

33.000,00

naknada za ceste

10.

Novi Zagreb - istok

TD

Izrada tehničke dokumentacije za izvanredno održavanje istočnog nogostupa Avenije Većeslava Holjevca od Ulice Miškina do nadvožnjaka iznad Ranžirnog kolodvora

7.000,00

0,00

7.000,00

naknada za ceste

11.

Novi Zagreb - zapad

G

Izvanredno održavanje južnog prilaznog vijadukta Jadranskog mosta s upornjačkim prostorijama

2.123.000,00

692.000,00

2.815.000,00

naknada za ceste, Fond solidarnosti EU-a

12.

Novi Zagreb - zapad

N

Stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem južnog prilaznog vijadukta Jadranskog mosta s upornjačkim prostorijama

14.000,00

0,00

14.000,00

naknada za ceste

13.

Novi Zagreb - zapad

N

Geodetski nadzor nad izvanrednim održavanjem južnog prilaznog vijadukta Jadranskog mosta s upornjačkim prostorijama

4.000,00

0,00

4.000,00

naknada za ceste

14.

Novi Zagreb - zapad

N

Projektantski nadzor nad izvanrednim održavanjem južnog prilaznog vijadukta Jadranskog mosta s upornjačkim prostorijama

4.000,00

0,00

4.000,00

naknada za ceste

15.

Novi Zagreb - zapad

N

Kontrolna ispitivanja ugrađenih materijala i radova nad izvanrednim održavanjem južnog prilaznog vijadukta Jadranskog mosta s upornjačkim prostorijama

7.000,00

0,00

7.000,00

naknada za ceste

16.

Novi Zagreb - zapad

G

Izvođenje radova uređenja i asfaltiranja obilaznih površina na lokaciji Jadranski most, sjeverna i južna strana mosta, zbog radova izvanrednog održavanja južnog prilaznog vijadukta Jadranskog mosta s upornjačkim prostorijama

40.000,00

-10.000,00

30.000,00

naknada za ceste

17.

Novi Zagreb - zapad

G

Zamjena prijelaznih naprava cestovnog objekta odteretnog kanala Sava - Odra

1.127.000,00

-327.000,00

800.000,00

naknada za ceste, Fond solidarnosti EU-a

18.

Novi Zagreb - zapad

N

Stručni nadzor nad zamjenom prijelaznih naprava cestovnog objekta odteretnog kanala Sava - Odra

10.000,00

-4.000,00

6.000,00

naknada za ceste

19.

Novi Zagreb - zapad

N

Projektantski nadzor nad zamjenom prijelaznih naprava na vijaduktu "Sava - Odra" na Jadranskoj aveniji

2.000,00

-500,00

1.500,00

naknada za ceste

20.

Novi Zagreb - zapad

N

Koordinator zaštite na radu nad zamjenom prijelaznih naprava na vijaduktu "Sava - Odra" na Jadranskoj aveniji

9.000,00

-4.000,00

5.000,00

naknada za ceste

21.

Novi Zagreb - zapad

I

Istražni radovi na vijaduktu Sava - Odra

29.000,00

0,00

29.000,00

naknada za ceste

22.

Novi Zagreb - zapad

TD

Projekt izvanrednog održavanja istočnog vijadukta Sava - Odra na Jadranskoj aveniji

32.000,00

-32.000,00

0,00

naknada za ceste

23.

Novi Zagreb - zapad

TD

Izrada projekta izvanrednog održavanja nadvožnjaka Hojnikove ulice

12.000,00

0,00

12.000,00

naknada za ceste

24.

Novi Zagreb - zapad

N

Projekt izvanrednog održavanja nogostupa na Aveniji Većeslava Holjevca od Avenije Dubrovnik do Islandske ulice

10.000,00

0,00

10.000,00

naknada za ceste

25.

Novi Zagreb - zapad / Brezovica

G

Izvanredno održavanje mosta u Ulici Luje Naletilića

498.000,00

0,00

498.000,00

naknada za ceste

26.

Novi Zagreb - zapad / Brezovica

N

Stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem mosta u Ulici Luje Naletilića

7.000,00

0,00

7.000,00

naknada za ceste

27.

Peščenica - Žitnjak

N

Stručni nadzor nad sanacijom protupotresne stabilizacije udara u Domovinskom mostu

2.000,00

0,00

2.000,00

naknada za ceste

28.

Peščenica - Žitnjak

TD

Izrada projektno-tehničke dokumentacije izvanrednog održavanja nadvožnjaka Slavonska avenija - Ulica grada Gospića

33.000,00

0,00

33.000,00

naknada za ceste

29.

Podsljeme

TD

Izrada projekta izvanrednog održavanja nadvožnjaka nad ulicom Graberščak i uređenje ulice u razini raskrižja

22.000,00

-2.000,00

20.000,00

naknada za ceste

30.

Podsljeme

TD

Izrada projekta rekonstrukcije tramvajskog kolosijeka i pripadnih instalacija u zoni nadvožnjaka Grabeščak

10.000,00

0,00

10.000,00

naknada za ceste

31.

Podsljeme

TD

Izrada projekta izvanrednog održavanja nadvožnjaka nad ulicom Gračansko borje

13.000,00

-3.000,00

10.000,00

naknada za ceste

32.

Podsljeme

TD

Izrada projekta rekonstrukcije tramvajskog kolosijeka i pripadnih instalacija u zoni nadvožnjaka Gračansko borje

10.000,00

0,00

10.000,00

naknada za ceste

33.

Podsused - Vrapče

G

Izvanredno održavanje Aleje grada Bolonje iznad pothodnika Stenjevec

36.000,00

0,00

36.000,00

naknada za ceste

34.

Podsused - Vrapče

N

Stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem Aleje grada Bolonje iznad pothodnika Stenjevec

1.000,00

1.000,00

2.000,00

naknada za ceste

35.

Podsused - Vrapče

TD

Izrada tehničke dokumentacije za izvanredno održavanje potpornog zida na Aleji grada Bolonje

7.000,00

0,00

7.000,00

naknada za ceste

36.

Podsused - Vrapče

G

Izvanredno održavanje Podsusedskog mosta

0,00

0,00

0,00

naknada za ceste

37.

Podsused - Vrapče

N

Stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem Podsusedskog mosta

0,00

0,00

0,00

naknada za ceste

38.

Sesvete

TD

Izrada projektno-tehničke dokumentacije izvanrednog održavanja cestovnog objekta nadvožnjaka Ljudevita Posavskog

11.000,00

0,00

11.000,00

naknada za ceste

39.

Stenjevec

TD

Izrada projekta rekonstrukcije mosta u Ulici Josipa Lončara s istražnim radovima

20.000,00

-5.000,00

15.000,00

naknada za ceste

40.

Stenjevec

TD

Izrada projekta izvanrednog održavanja novog Jankomirskog mosta

26.000,00

0,00

26.000,00

naknada za ceste

41.

Stenjevec

TD

Izrada projektno-tehničke dokumentacije izvanrednog održavanja nadvožnjaka Ljubljanska - Jankomir

20.000,00

0,00

20.000,00

naknada za ceste

42.

Trešnjevka jug

TD

Izrada projektno-tehničke dokumentacije izvanrednog održavanja cestovnog objekta nadvožnjaka Zagrebačka avenija - Selska cesta

10.000,00

0,00

10.000,00

naknada za ceste

43.

Trešnjevka jug

TD

Izrada projektno- tehničke dokumentacije za uređenje prometnog provizorija na sjevernoj strani Jadranskog mosta

20.000,00

0,00

20.000,00

naknada za ceste

44.

Trešnjevka jug / Novi Zagreb - zapad

G

Izvanredno održavanje istočnog i zapadnog Jadranskog mosta (gredni most preko rijeke Save)

6.415.000,00

-3.415.000,00

3.000.000,00

naknada za ceste, Fond solidarnosti EU-a

45.

Trešnjevka jug / Novi Zagreb - zapad

N

Stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem istočnog i zapadnog Jadranskog mosta (gredni most preko rijeke Save)

21.000,00

-6.000,00

15.000,00

naknada za ceste

46.

Trešnjevka jug / Novi Zagreb - zapad

N

Projektantski nadzor nad izvanrednim održavanjem istočnog i zapadnog Jadranskog mosta (gredni most preko rijeke Save)

4.000,00

-1.000,00

3.000,00

naknada za ceste

47.

Trešnjevka jug / Novi Zagreb - zapad

N

Geodetski nadzor nad izvanrednim održavanjem istočnog i zapadnog Jadranskog mosta (gredni most preko rijeke Save)

3.000,00

-1.000,00

2.000,00

naknada za ceste

48.

Trešnjevka jug / Novi Zagreb - zapad

N

Koordinator zaštite na radu nad izvanrednim održavanjem istočnog i zapadnog Jadranskog mosta (gredni most preko rijeke Save)

2.000,00

-1.000,00

1.000,00

naknada za ceste

49.

Trešnjevka jug / Novi Zagreb - zapad

G

Zamjena prijelaznih naprava na Mostu slobode i Jadranskom mostu

531.000,00

-81.000,00

450.000,00

naknada za ceste, Fond solidarnosti EU

50.

Trešnjevka jug / Novi Zagreb - zapad

N

Stručni nadzor nad zamjenom prijelaznih naprava na Mostu slobode i Jadranskom mostu

13.000,00

-3.000,00

10.000,00

naknada za ceste

51.

Trnje

TD

Projekt izvanrednog održavanja III. razine "petlje Držićeva" s potrebnim istražnim radovima

19.000,00

0,00

19.000,00

naknada za ceste

52.

Trnje

TD

Izrada projekta izvanrednog održavanja cestovnog objekta Miramarska

15.000,00

0,00

15.000,00

naknada za ceste

53.

Trnje

TD

Projekt održavanja biciklističke staze na sjevernom nogostupu Ulice grada Vukovara od Avenije Marina Držića do Ulice Hrvatske bratske zajednice

5.000,00

0,00

5.000,00

naknada za ceste

54.

Trnje

TD

Projekt održavanja biciklističke staze na sjevernom nogostupu Ulice grada Vukovara od Ulice Hrvatske bratske zajednice do Savske ceste

5.000,00

-1.500,00

3.500,00

naknada za ceste

55.

Trnje

TD

Izrada projektno-tehničke dokumentacije izvanrednog održavanja istočnog i zapadnog nadvožnjaka Avenija Hrvatske bratske zajednice i Slavonska avenija

30.000,00

0,00

30.000,00

naknada za ceste

56.

Trnje

I

Konzervatorsko-istražni radovi sanacije podvožnjaka Miramarska

3.000,00

0,00

3.000,00

naknada za ceste

57.

Trnje

TD

Projekt sužavanja istočnog kolnika i proširenja istočnog nogostupa za uspostavu pješačko-biciklističke staze uz Ulicu Hrvatske bratske zajednice

12.000,00

0,00

12.000,00

naknada za ceste

58.

Grad Zagreb

G

Sporazum o financiranju održavanja ceste Gornja Bistra - Crveni spust za 2022. godinu

13.000,00

0,00

13.000,00

naknada za ceste

UKUPNO:

11.494.000,00

-3.209.000,00

8.285.000,00

3.3.1.2. Nove obveze

Za izvanredno održavanje cesta i cestovnih objekata u 2023. za nove obveze planiraju se sredstva u ukupnom iznosu od 2.030.000,00 eura kojim se planira realizirati sljedeće radove:

3.3.1.2. NOVE OBVEZE

Rb.

Gradska četvrt

Vrsta radova

Plan 2023.

Povećanje / smanjanje

Novi plan 2023.

Izvori financiranja

1.

Brezovica

G

Izvanredno održavanje dijela Grančarske ulice i ulice Kraljevečki bregi

133.000,00

-123.000,00

10.000,00

naknada za ceste

2.

Brezovica

N

Stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem dijela Grančarske ulice i ulice Kraljevečki bregi

9.000,00

-8.000,00

1.000,00

naknada za ceste

3.

Brezovica

G

Izvanredno održavanje dijela Strmečke ceste i Hudobičke ulice (I. odvojak) - prometno uređenje ulica u dijelu postojećeg mosta

11.000,00

0,00

11.000,00

naknada za ceste

4.

Brezovica

N

Stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem dijela Strmečke ceste i Hudobičke ulice (I. odvojak) - prometno uređenje ulica u dijelu postojećeg mosta

1.000,00

0,00

1.000,00

naknada za ceste

5.

Brezovica

G

Rekonstrukcija mosta u Obreškoj ulici

66.000,00

-66.000,00

0,00

naknada za ceste

6.

Brezovica

N

Stručni nadzor nad rekonstrukcijom mosta u Obreškoj ulici

2.000,00

-2.000,00

0,00

naknada za ceste

7.

Brezovica

G

Izvanredno održavanje dijela ulice Cerjani

132.000,00

-132.000,00

0,00

naknada za ceste

8.

Brezovica

N

Stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem dijela ulice Cerjani

9.000,00

-9.000,00

0,00

naknada za ceste

9.

Črnomerec

G

Izvanredno održavanje postojećeg propusta u dijelu ulice Črnomerec - sanacija čeonog zida propusta

13.000,00

0,00

13.000,00

naknada za ceste

10.

Črnomerec

N

Stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem postojećeg propusta u dijelu ulice Črnomerec - sanacija čeonog zida propusta

1.000,00

0,00

1.000,00

naknada za ceste

11.

Črnomerec

G

Izvanredno održavanje dijela Kustošijanske ulice - izvedba novog AB propusta preko postojećeg potoka

126.000,00

-126.000,00

0,00

naknada za ceste

12.

Črnomerec

N

Stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem dijela Kustošijanske ulice - izvedba novog AB propusta preko postojećeg potoka

3.000,00

-3.000,00

0,00

naknada za ceste

13.

Črnomerec

G

Izvanredno održavanje dijela Kvaternikove ulice - rekonstrukcija postojećeg potpornog zida

85.000,00

-40.000,00

45.000,00

naknada za ceste

14.

Črnomerec

N

Stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem dijela Kvaternikove ulice - rekonstrukcija postojećeg potpornog zida

3.000,00

-1.500,00

1.500,00

naknada za ceste

15.

Črnomerec

TD

Projekt izvanrednog održavanja Međimurske ulice

8.000,00

0,00

8.000,00

naknada za ceste

16.

Črnomerec

N

Elektrotehnički stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem Gradišćanske ulice

0,00

600,00

600,00

naknada za ceste

17.

Donja Dubrava

TD

Projekt izvanrednog održavanja Osječke ulice s istražnim radovima

18.000,00

0,00

18.000,00

naknada za ceste

18.

Gornja Dubrava

TD

Izrada glavnog i izvedbenog projekta rekonstrukcije mosta u ulici Žigulići

9.000,00

-9.000,00

0,00

naknada za ceste

19.

Gornji grad - Medveščak

G

Sanacija dijela ogradnog zida u Vončininoj ulici

165.000,00

-155.000,00

10.000,00

naknada za ceste

20.

Maksimir

TD

Izrada projekta izvanrednog održavanja potpornog zida u Blažekovoj ulici

9.000,00

0,00

9.000,00

naknada za ceste

21.

Maksimir

G

Izvanredno održavanje potpornog zida u Blažekovoj ulici

13.000,00

-10.000,00

3.000,00

naknada za ceste

22.

Maksimir

N

Stručni nadzor nad radovima izvanrednog održavanja potpornog zida u Blažekovoj ulici

1.000,00

-1.000,00

0,00

naknada za ceste

23.

Maksimir

G

Izvanredno održavanje ulice Kvintički odvojak

245.000,00

-173.000,00

72.000,00

naknada za ceste

24.

Maksimir

N

Stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem ulice Kvintički odvojak

8.000,00

-4.000,00

4.000,00

naknada za ceste

25.

Maksimir

TD

Idejni projekt rekonstrukcije raskrižja Svetošimunske ulice i ulice Čret

7.000,00

0,00

7.000,00

naknada za ceste

26.

Maksimir

TD

Izvanredno održavanje južnog nogostupa Maksimirske ceste od Trga Eugena Kvaternika do Bukovačke ceste

12.000,00

0,00

12.000,00

naknada za ceste

27.

Maksimir

G

Izvanredno održavanje ulice Prilesje

531.000,00

-530.000,00

1.000,00

naknada za ceste

28.

Maksimir

N

Stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem ulice Prilesje

11.000,00

-10.000,00

1.000,00

naknada za ceste

29.

Maksimir

TD

Izrada projekta sanacije nogostupa s rješavanjem oborinske vode u Ulici Slavoljuba Bulvana kod kbr. 22

0,00

4.000,00

4.000,00

naknada za ceste

30.

Novi Zagreb - istok

TD

Projekt sanacije Mosta mladosti, upornjačkih prostorija i zamjene prijelaznih naprava

0,00

0,00

0,00

naknada za ceste

31.

Novi Zagreb - istok

TD

Projekt sanacije sjevernog nadvožnjaka Mosta mladosti s istražnim radovima i zamjenama prijelaznih naprava

0,00

0,00

0,00

naknada za ceste

32.

Novi Zagreb - istok

TD

Projekt sanacije južnog nadvožnjaka Mosta mladosti (od upornjaka do Gavranove s istražnim radovima)

0,00

0,00

0,00

naknada za ceste

33.

Novi Zagreb - istok

TD

Projekt sanacije Mosta mladosti s istražnim radovima

166.000,00

-160.000,00

6.000,00

naknada za ceste

34.

Novi Zagreb - istok

TD

Projekt izvanrednog održavanja dijela nogostupa na Sarajevskoj cesti

4.000,00

0,00

4.000,00

naknada za ceste

35.

Novi Zagreb - istok

N

Kontrolna ispitivanja rekonstrukcije sjeverne rampe čvora Buzin i izgradnje priključnih prometnica na državnu cestu D30

0,00

10.000,00

10.000,00

naknada za ceste

36.

Novi Zagreb - istok / Novi Zagreb - zapad

G

Izvanredno održavanje nogostupa na Aveniji Većeslava Holjevca od Avenije Dubrovnik do Islandske ulice

266.000,00

-250.000,00

16.000,00

naknada za ceste

37.

Novi Zagreb - istok / Novi Zagreb - zapad

N

Stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem nogostupa na Aveniji Većeslava Holjevca od Avenije Dubrovnik do Islandske ulice

8.000,00

-7.500,00

500,00

naknada za ceste

38.

Novi Zagreb - zapad

G

Izvođenje radova vraćanja u prvobitno stanje ZET-ove infrastrukture zbog radova izvanrednog održavanja južnog prilaznog vijadukta Jadranskog mosta s upornjačkim prostorijama

90.000,00

0,00

90.000,00

naknada za ceste

39.

Novi Zagreb - zapad

G

Izvođenje radova privremene regulacije prometa za vrijeme odvijanja radova izvanrednog održavanja južnog prilaznog vijadukta Jadranskog mosta s upornjačkim prostorijama

82.000,00

0,00

82.000,00

naknada za ceste

40.

Novi Zagreb - zapad

G

Uklanjanje tračnica ZET-a za potrebe uspostavljanja sjevernog provizorija prilaznog vijadukta Jadranskog mosta

90.000,00

0,00

90.000,00

naknada za ceste

41.

Novi Zagreb - zapad

G

Privremena regulacija prometa na autocesti A1 za potrebe uređenja privremenog cestovnog prolaza

0,00

10.000,00

10.000,00

naknada za ceste

42.

Novi Zagreb - zapad

R

Uspostava privremene regulacije prometa za izgradnju premosnice za izvođenje radova zamjene prijelaznih naprava na vijaduktu Sava - Odra na Jadranskoj aveniji

0,00

10.000,00

10.000,00

naknada za ceste

43.

Novi Zagreb - zapad

TD

Izrada elaborata privremene regulacije prometa u zoni čvora Lučko za potrebe izvođenja radova na zamjeni prijelaznih naprava cestovnog objekta odteretnog kanala Sava - Odra

3.300,00

0,00

3.300,00

naknada za ceste

44.

Novi Zagreb - zapad

G

Izvođenje radova privremene regulacije prometa za vrijeme izvođenja radova zamjene prijelaznih naprava odteretnog kanala Sava - Odra

100.000,00

200.000,00

300.000,00

naknada za ceste

45.

Peščenica -Žitnjak

G

Sanacija protupotresne stabilizacije udara u Domovinskom mostu

133.000,00

0,00

133.000,00

naknada za ceste

46.

Peščenica -Žitnjak

TD

Projekt izvanrednog održavanja nadvožnjaka Gospićka s istražnim radovima

33.000,00

0,00

33.000,00

naknada za ceste

47.

Peščenica -Žitnjak

G

Izvanredno održavanje dijela Heinzelove ulice - spoj trake za uključivanje i trake za isključivanje prema ulici Donje Svetice

106.000,00

-100.000,00

6.000,00

naknada za ceste

48.

Peščenica -Žitnjak

N

Stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem dijela Heinzelove ulice - spoj trake za uključivanje i trake za isključivanje prema ulici Donje Svetice

3.000,00

-2.500,00

500,00

naknada za ceste

49.

Peščenica -Žitnjak

G

Izvanredno održavanje nadvožnjaka Slavonska avenija - Ulica grada Gospića

130.000,00

-100.000,00

30.000,00

naknada za ceste

50.

Peščenica -Žitnjak

N

Stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem nadvožnjaka Slavonska avenija - Ulica grada Gospića

2.000,00

-1.500,00

500,00

naknada za ceste

51.

Peščenica -Žitnjak

TD

Izrada projekta sanacije pješačkog mosta preko potoka na k.č. br. 4340/1 k.o. Peščenica s istražnim radovima

0,00

6.000,00

6.000,00

naknada za ceste

52.

Podsljeme

G

Zaštita kolničke konstrukcije u ulici Vidovec

46.000,00

-41.000,00

5.000,00

naknada za ceste

53.

Podsljeme

N

Stručni nadzor nad izvođenjem radova na zaštiti kolničke konstrukcije u Ulici Vidovec

2.000,00

-2.000,00

0,00

naknada za ceste

54.

Podsljeme

G

Izvanredno održavanje propusta u Ulici Vida Ročića kod kbr. 143

106.000,00

-106.000,00

0,00

naknada za ceste

55.

Podsljeme

N

Stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem propusta u Ulici Vida Ročića kod kbr. 143

21.000,00

-21.000,00

0,00

naknada za ceste

56.

Podsljeme

G

Zaštitna elastična odbojna ograda u ulici Vidovec kod kbr. 180 i kbr. 218

4.000,00

0,00

4.000,00

naknada za ceste

57.

Podsljeme

N

Stručni nadzor nad izvođenjem radova na postavljanju zaštitne elastične odbojne ograde u ulici Vidovec kod kbr. 180 i kbr. 218

1.000,00

0,00

1.000,00

naknada za ceste

58.

Podsljeme

G

Izvanredno održavanje dijela ulice Grabeščak i ulice Isce - uređenje pješačko-kolne površine oko parcele ambulante s dogradnjom pješačke staze

110.000,00

-80.000,00

30.000,00

naknada za ceste

59.

Podsljeme

N

Stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem dijela ulice Grabeščak i ulice Isce - uređenje pješačko-kolne površine oko parcele ambulante s dogradnjom pješačke staze

2.000,00

-1.500,00

500,00

naknada za ceste

60.

Podsljeme

TD

Projekt izvanrednog održavanja Markuševečke ceste od ulice Bliznec do ulice Klinovec

11.000,00

0,00

11.000,00

naknada za ceste

61.

Podsljeme

TD

Dopuna glavnog i izvedbenog projekta uređenja raskrižja Markuševečke ceste, Gračanske ceste i ulice Bliznec

3.000,00

0,00

3.000,00

naknada za ceste

62.

Podsljeme

TD

Izrada geotehničkog projekta u ulici Gračansko borje

0,00

1.300,00

1.300,00

naknada za ceste

63.

Podsused - Vrapče

TD

Projektantski nadzor nad izvanrednim održavanjem Podsusedskog mosta

5.000,00

-5.000,00

0,00

naknada za ceste

64.

Podsused - Vrapče

N

Geodetski nadzor nad izvanrednim održavanjem Podsusedskog mosta

9.000,00

-9.000,00

0,00

naknada za ceste

65.

Podsused - Vrapče

N

Kontrolna ispitivanja ugrađenih materijala i radova nad izvanrednim održavanjem Podsusedskog mosta

16.000,00

-16.000,00

0,00

naknada za ceste

66.

Podsused - Vrapče

N

Koordinator zaštite na radu nad izvanrednim održavanjem Podusedskog mosta

5.000,00

-5.000,00

0,00

naknada za ceste

67.

Podsused - Vrapče

G

Izvanredno održavanje potpornog zida na Aleji grada Bolonje

93.000,00

-93.000,00

0,00

naknada za ceste

68.

Podsused - Vrapče

N

Stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem potpornog zida na Aleji grada Bolonje

3.000,00

-3.000,00

0,00

naknada za ceste

69.

Podsused - Vrapče

TD

Projekt rekonstrukcije mosta u Vrapčanskoj ulici kod kbr. 177

9.000,00

0,00

9.000,00

naknada za ceste

70.

Podsused - Vrapče

TD

Projekt izvanrednog održavanja mosta u ulici Margalići (potok Vrapčak)

9.000,00

0,00

9.000,00

naknada za ceste

71.

Podsused - Vrapče

TD

Projekt izvanrednog održavanja dijela Aleje grada Bolonje u zoni raskrižja s Huzjanovom ulicom

9.000,00

0,00

9.000,00

naknada za ceste

72.

Podsused - Vrapče

G

Izvanredno održavanje Podsusedskog mosta

126.000,00

-126.000,00

0,00

naknada za ceste

73.

Podsused - Vrapče

N

Stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem Podsusedskog mosta

9.000,00

-9.000,00

0,00

naknada za ceste

74.

Podsused - Vrapče

TD

Novelacija projekta izvanrednog održavanja Podsusedskog mosta

6.000,00

0,00

6.000,00

naknada za ceste

75.

Podsused - Vrapče

TD

Izrada projekta privremene regulacije prometa na Jankomirskom mostu zbog zamjene raspršivača sustava za automatsko sprečavanje poledice

3.300,00

0,00

3.300,00

naknada za ceste

76.

Podsused - Vrapče

TD

Izrada projekta sanacije potpornog zida u Ulici Dominika Mandića kod kbr. 61

0,00

9.400,00

9.400,00

naknada za ceste

77.

Podsused - Vrapče

G

Ojačanje konstrukcije pothodnika Stenjevec na Aleji grada Bolonje

0,00

44.000,00

44.000,00

naknada za ceste

78.

Podsused - Vrapče

N

Stručni nadzor nad ojačanjem konstrukcije pothodnika Stenjevec na Aleji grada Bolonje

0,00

1.000,00

1.000,00

naknada za ceste

79.

Sesvete

G

Izvanredno održavanje nadvožnjaka u Ulici Ljudevita Posavskog

62.000,00

-52.000,00

10.000,00

naknada za ceste

80.

Sesvete

N

Stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem cestovnog objekta nadvožnjaka u Ulici Ljudevita Posavskog

2.000,00

-2.000,00

0,00

naknada za ceste

81.

Sesvete

G

Izvanredno održavanje dijela Ulice Ivana Granđe - izmještanje postojećeg autobusnog stajališta s izvedbom autobusnog ugibališta

33.000,00

0,00

33.000,00

naknada za ceste

82.

Sesvete

N

Stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem dijela Ulice Ivana Granđe - izmještanje postojećeg autobusnog stajališta s izvedbom autobusnog ugibališta

1.000,00

0,00

1.000,00

naknada za ceste

83.

Sesvete

G

Izvanredno održavanje dijela Krapinske ulice - uređenje oborinske odvodnje

27.000,00

-27.000,00

0,00

naknada za ceste

84.

Sesvete

N

Stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem dijela Krapinske ulice - uređenje oborinske odvodnje

1.000,00

-1.000,00

0,00

naknada za ceste

85.

Sesvete

G

Izgradnja mosta preko potoka Črneca s rekonstrukcijom dijela Franjčevićeve ulice

464.000,00

-464.000,00

0,00

naknada za ceste

86.

Sesvete

N

Stručni nadzor nad izgradnjom mosta preko potoka Črneca s rekonstrukcijom dijela Franjčevićeve ulice

25.000,00

-25.000,00

0,00

naknada za ceste

87.

Sesvete

TD

Novelacija projekta izvanrednog održavanja propusta u ulici Barberići na k.č.br. 33, 34 i 35 k.o. Adamovec

1.200,00

0,00

1.200,00

naknada za ceste

88.

Sesvete

TD

Revizija glavnog projekta glede mehaničke otpornosti i stabilnosti temeljnog tla geotehničkih konstrukcija za izgradnju mosta preko potoka Črneca s rekonstrukcijom dijela Franjčevićeve ulice

3.200,00

0,00

3.200,00

naknada za ceste

89.

Sesvete

TD

Novelacija projekta za izgradnju mosta preko potoka Črneca s rekonstrukcijom dijela Franjčevićeve ulice

0,00

8.800,00

8.800,00

naknada za ceste

90.

Stenjevec

G

Izvanredno održavanje novog Jankomirskog mosta

11.000,00

-11.000,00

0,00

naknada za ceste

91.

Stenjevec

N

Stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem novog Jankomirskog mosta

1.000,00

-1.000,00

0,00

naknada za ceste

92.

Stenjevec

G

Rekonstrukcija mosta u Ulici Josipa Lončara

62.000,00

-62.000,00

0,00

naknada za ceste

93.

Stenjevec

N

Stručni nadzor nad izvođenjem radova na rekonstrukciji mosta u Ulici Josipa Lončara

2.000,00

-2.000,00

0,00

naknada za ceste

94.

Stenjevec

TD

Projekt produljenja nogostupa u Kaljskoj ulici

3.000,00

0,00

3.000,00

naknada za ceste

95.

Trešnjevka - jug

G

Izvanredno održavanje cestovnog objekta nadvožnjaka Zagrebačka avenija - Selska cesta

64.000,00

-64.000,00

0,00

naknada za ceste

96.

Trešnjevka - jug

N

Stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem cestovnog objekta nadvožnjaka Zagrebačka avenija - Selska cesta

2.000,00

-2.000,00

0,00

naknada za ceste

97.

Trešnjevka - jug

TD

Projekt izvanrednog održavanja Dobronićeve ulice

6.000,00

0,00

6.000,00

naknada za ceste

98.

Trešnjevka - jug / Novi Zagreb - zapad

G

Uređenje prometnog provizorija na sjevernoj strani Jadranskog mosta

350.000,00

0,00

350.000,00

naknada za ceste

99.

Trešnjevka -jug / Novi Zagreb - zapad

N

Stručni nadzor nad uređenjem prometnog provizorija na sjevernoj strani Jadranskog mosta

3.000,00

0,00

3.000,00

naknada za ceste

100.

Trešnjevka -jug / Novi Zagreb - zapad

TD

Projekt izvanrednog održavanja sjevernog nadvožnjaka Jadranskog mosta s istražnim radovima

33.000,00

-33.000,00

0,00

naknada za ceste

101.

Trešnjevka -jug / Novi Zagreb - zapad

TD

Izvedbeni projekt oborinske odvodnje južnog prilaznog vijadukta Jadranskog mosta - zapadni most

0,00

7.500,00

7.500,00

naknada za ceste

102.

Trešnjevka - jug / Novi Zagreb - zapad

TD

Izvedbeni projekt oborinske odvodnje južnog prilaznog vijadukta Jadranskog mosta - istočni most

0,00

7.500,00

7.500,00

naknada za ceste

103.

Trešnjevka -jug / Novi Zagreb - zapad

N

Stručni nadzor nad dodatnim radovima na izvanrednom održavanju južnog prilaznog vijadukta Jadranskog mosta s upornjačkim prostorijama

0,00

1.400,00

1.400,00

naknada za ceste

104.

Trešnjevka - jug / Novi Zagreb - zapad

G

Izvođenje radova privremene regulacije prometa za vrijeme izvođenja radova izvanrednog održavanja Jadranskog mosta (gredni most iznad Save)

80.000,00

0,00

80.000,00

naknada za ceste

105.

Trešnjevka - sjever / jug

TD

Revizija glavnog projekta glede mehaničke otpornosti i stabilnosti konstrukcija temeljnog tla za potrebe izvanrednog održavanja cestovnog nadvožnjaka Zagrebačka avenija - Selska cesta

0,00

3.500,00

3.500,00

naknada za ceste

106.

Trnje

G

Izvanredno održavanje III. razine "petlje Držićeva"

11.000,00

-11.000,00

0,00

naknada za ceste

107.

Trnje

N

Stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem III. razine "petlje Držićeva"

1.000,00

-1.000,00

0,00

naknada za ceste

108.

Trnje

G

Održavanje biciklističke staze na sjevernom nogostupu Ulice grada Vukovara od Avenije Marina Držića do Ulice Hrvatske bratske zajednice

173.000,00

-170.000,00

3.000,00

naknada za ceste

109.

Trnje

N

Stručni nadzor nad održavanjem biciklističke staze na sjevernom nogostupu Ulice grada Vukovara od Avenije Marina Držića do Ulice Hrvatske bratske zajednice

5.000,00

-4.500,00

500,00

naknada za ceste

110.

Trnje

G

Održavanje biciklističke staze na sjevernom nogostupu Ulice grada Vukovara od Ulice Hrvatske bratske zajednice do Savske ceste

180.000,00

-180.000,00

0,00

naknada za ceste

111.

Trnje

N

Stručni nadzor nad održavanjem biciklističke staze na sjevernom nogostupu Ulice grada Vukovara od Ulice Hrvatske bratske zajednice do Savske ceste

6.000,00

-6.000,00

0,00

naknada za ceste

112.

Trnje

G

Izvanredno održavanje istočnog kolnika i nogostupa za uspostavu pješačko-biciklističke staze uz Ulicu Hrvatske bratske zajednice

133.000,00

-133.000,00

0,00

naknada za ceste

113.

Trnje

N

Stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem istočnog kolnika i nogostupa za uspostavu pješačko-biciklističke staze uz Ulicu Hrvatske bratske zajednice

4.000,00

-4.000,00

0,00

naknada za ceste

114.

Trnje / Donji grad

G

Izvanredno održavanje cestovnog objekta Miramarska

63.000,00

-63.000,00

0,00

naknada za ceste

115.

Trnje / Donji grad

N

Stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem cestovnog objekta Miramarska

2.000,00

-2.000,00

0,00

naknada za ceste

116.

Trnje / Novi Zagreb - zapad

G

Izvanredno održavanje Mosta slobode (III. i IV. faza)

61.000,00

-61.000,00

0,00

naknada za ceste

117.

Trnje / Novi Zagreb - zapad

N

Stručni nadzor nad izvanrednim održavanjem Mosta slobode (III. i IV. faza)

2.000,00

-2.000,00

0,00

naknada za ceste

118.

Trnje / Novi Zagreb - zapad

N

Projektantski nadzor nad izvanrednim održavanjem Mosta slobode (III. i IV. faza)

1.000,00

-1.000,00

0,00

naknada za ceste

119.

Trnje / Novi Zagreb - zapad

N

Geodetski nadzor nad izvanrednim održavanjem Mosta slobode (III. i IV. faza)

1.000,00

-1.000,00

0,00

naknada za ceste

120.

Trnje / Novi Zagreb - zapad

N

Kontrolna ispitivanja ugrađenih materijala i radova nad izvanrednim održavanjem Mosta slobode (III. i IV. faza)

3.000,00

-3.000,00

0,00

naknada za ceste

121.

Trnje / Novi Zagreb - zapad

N

Koordinator zaštite na radu nad izvanrednim održavanjem Mosta slobode (III. i IV. faza)

1.000,00

-1.000,00

0,00

naknada za ceste

122.

Trnje / Novi Zagreb - zapad

G

Izvanredno održavanje Savskog mosta

136.000,00

0,00

136.000,00

naknada za ceste, Fond solidarnosti EU

123.

Grad Zagreb

G

Sporazum o financiranju održavanja ceste Gornja Bistra - skijališta Sljeme za 2023. godinu

32.000,00

0,00

32.000,00

naknada za ceste

124.

Grad Zagreb

TD

Izrada projektno-tehničke dokumentacije za potrebe izvanrednog održavanja prometnica na području Grada Zagreba

80.000,00

-80.000,00

0,00

naknada za ceste

125.

Grad Zagreb

G

Nabava i ugradnja obavijesnih ploča za promidžbu i vidljivost za projekte sufinancirane iz Fonda solidarnosti Europske unije

7.000,00

0,00

7.000,00

naknada za ceste

126.

Grad Zagreb

TD

Sporazum o naknadi troškova za izvođenje radova na sanaciji vatrogasnog pristupa vrh Sljeme G. J. Sljeme - Medvedgradske šume

87.000,00

0,00

87.000,00

naknada za ceste

127.

Grad Zagreb

TD

Prikupljanje podataka i analiza stanja oštećenosti kolničke konstrukcije prometnica na području Grada Zagreba

0,00

25.000,00

25.000,00

naknada za ceste

128.

Grad Zagreb

R

Sanacija asfaltnih površina oko zgrade Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (Prisavlje 14)

0,00

10.000,00

10.000,00

naknada za ceste

UKUPNO:

5.681.000,00

-3.651.000,00

2.030.000,00

3.3.1.3. Ostale obveze

Za troškove vodopravne naknade, naknade za uporabu cesta - trošak obrade, za 2023. planiraju se sredstva u ukupnom iznosu od 1.000.000,00 eura.

3.3.1.4. Izvanredno održavanje tramvajskih pruga

Pod izvanrednim održavanjem tramvajskih pruga planiraju se sredstva za održavanje građevina namijenjenih obavljanju djelatnosti javnog prijevoza koje su, u smislu Zakona o komunalnom gospodarstvu, tramvajske pruge, građevine za smještaj i održavanje vozila kojima se obavlja djelatnost javnog prijevoza, građevina za prihvat i otpremanje vozila i putnika u javnom prijevozu te izgrađene i označene prometne površine određene za zaustavljanje vozila i siguran ulazak i izlazak putnika ako nisu sastavni dio nerazvrstane ili druge ceste. Za izvanredno održavanje tramvajskih pruga u 2023. planiraju se sredstva u iznosu od 3.665.000,00 eura.

Radove i poslove izvanrednog održavanja nerazvrstanih cesta obavljaju pravne i fizičke osobe registrirane za obavljanje komunalnih poslova i djelatnosti na temelju provedenog postupka javne nabave.

3.3.2. BAZA PODATAKA CESTA I CESTOVNIH OBJEKATA

Ovim se programom u 2023. planira održavanje postojeće baze podataka cesta i cestovnih objekata, nadogradnja baze novim georeferenciranim videosnimkama, nastavak evidentiranja izvedenog stanja, odnosno izrade geodetskih elaborata izvedenog stanja nerazvrstanih cesta Grada Zagreba.

Za održavanje baze podataka nerazvrstanih cesta i cestovnih objekata Grada Zagreba, njezinu nadogradnju novim snimkama te izradu geodetskih elaborata izvedenog stanja nerazvrstanih cesta za potrebe vođenja katastra cesta i cestovnih objekata Grada Zagreba, planiraju se sredstva u ukupnom iznosu od 148.000,00 eura koji će se utrošiti za:

3.3.2.1. PRENESENE OBVEZE

Red. br.

Vrsta radova

Plan 2023.

Povećanje / smanjenje

Novi plan 2023.

Izvor financiranja

1.

Održavanje baze podataka nerazvrstanih cesta Grada Zagreba

14.000,00

0,00

14.000,00

naknada za ceste

2.

Okvirni sporazum - Snimanje i izrada geodetskih elaborata izvedenog stanja na nerazvrstanim cestama Grada Zagreba 2021. - 2022.

66.000,00

-16.000,00

50.000,00

naknada za ceste

3.

Snimanje nerazvrstanih cesta Grada Zagreba

13.000,00

0,00

13.000,00

naknada za ceste

UKUPNO:

93.000,00

-16.000,00

77.000,00

3.3.2.2. NOVE OBVEZE

Red. br.

Vrsta radova

Plan 2023.

Povećanje / smanjenje

Novi plan 2023.

Izvor financiranja

1.

Održavanje baze podataka nerazvrstanih cesta Grada Zagreba

32.000,00

-16.000,00

16.000,00

naknada za ceste

2.

Snimanje i izrada geodetskih elaborata izvedenog stanja na nerazvrstanim cestama Grada Zagreba 2023.

172.000,00

-127.000,00

45.000,00

naknada za ceste

3.

Interventno snimanje i izrada geodetskih elaborata izvedenog stanja na nerazvrstanim cestama Grada Zagreba

31.000,00

-21.000,00

10.000,00

naknada za ceste

UKUPNO:

235.000,00

-164.000,00

71.000,00

SVEUKUPNO:

328.000,00

-180.000,00

148.000,00

U bazi podataka o nerazvrstanim cestama i cestovnim objektima, odnosno informacijskom sustavu koji je sastavljen od određenih programskih modula, u 2023. nastavit će se održavanje dosad razvijenih modula i aplikacija te se planira nadogradnja i ažuriranje novim georeferenciranim videosnimkama cesta i cestovnih objekata i pripadajućih podataka.

Nerazvrstane ceste izgrađene do stupanja na snagu Zakona o cestama, koje nisu evidentirane u katastru ili nije evidentirano njihovo stvarno stanje, evidentiraju se u katastru na temelju geodetskog elaborata izvedenog stanja nerazvrstane ceste, što ga mora pribaviti i nadležnom tijelu za katastar dostaviti jedinica lokalne samouprave, odnosno pravna osoba ovlaštena za upravljanje nerazvrstanom cestom. Za potrebe vođenja katastra cesta i cestovnih objekata nužno je izraditi niz geodetskih elaborata izvedenog stanja nerazvrstanih cesta Grada Zagreba te tako evidentirati njihovo stvarno stanje. U 2023. planira se realizacija ugovora sklopljenih na temelju dvogodišnjih okvirnih sporazuma za koje je raspisan javni natječaj u 2021. s očekivanom količinom snimanja od približno 200 km nerazvrstanih cesta godišnje.

Planiranim održavanjem postojećih komponenti i navedenom nadogradnjom baze podataka i katastra cesta i cestovnih objekata, Grad Zagreb formira jedinstvenu bazu podataka o nerazvrstanim cestama i cestovnim objektima te se kontinuirano povećava broj ispravno evidentiranih nerazvrstanih cesta u katastru i zemljišnim knjigama.

Rekapitulacija:

Red. br.

Vrsta radova

Plan 2023.

Povećanje / smanjenje

Novi plan 2023.

Izvor financiranja

3.3.1.

IZVANREDNO ODRŽAVANJE NERAZVRSTANIH CESTA I CESTOVNIH OBJEKATA

3.3.1.1.

Prenesene obveze iz 2022.

11.494.000,00

-3.209.000,00

8.285.000,00

naknada za ceste, Fond solidarnosti EU-a

3.3.1.2.

Nove obveze

5.681.000,00

-3.651.000,00

2.030.000,00

naknada za ceste, Fond solidarnosti EU-a

3.3.1.3.

Ostale obveze (vodopravna naknada, naknada za uporabu cesta - trošak obrade)

660.000,00

340.000,00

1.000.000,00

naknada za ceste

3.3.1.4.

Izvanredno održavanje tramvajskih pruga

1.991.000,00

1.674.000,00

3.665.000,00

naknada za ceste

UKUPNO

19.826.000,00

-4.846.000,00

14.980.000,00

3.3.2.

BAZA PODATAKA CESTA I CESTOVNIH OBJEKATA

3.3.2.1.

Prenesene obveze

93.000,00

-16.000,00

77.000,00

naknada za ceste

3.3.2.2.

Nove obveze

235.000,00

-164.000,00

71.000,00

naknada za ceste

UKUPNO

328.000,00

-180.000,00

148.000,00

SVEUKUPNO:

20.154.000,00

-5.026.000,00

15.128.000,00

Legenda:

Vrsta poslova

TD

Tehnička dokumentacija

G

Građenje

N

Stručni nadzor građenja

4. ZAVRŠNE ODREDBE

4.1. Sredstva za provedbu ovog programa osiguravat će Gradski ured za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalne poslove za namjene određene Proračunom Grada Zagreba za 2023., a prema načelima ekonomičnosti i učinkovitosti korištenja financijskih sredstava i osiguravanja kontinuiteta u obavljanju komunalnih djelatnosti.

4.2. U okviru sredstava za provedbu ovog programa dopuštena je preraspodjela utvrđenih sredstava između pojedinih rashoda i izdataka radi efikasnijeg i racionalnijeg ostvarivanja Programa uz odobrenje gradonačelnika Grada Zagreba, a sukladno Odluci o izvršavanju Proračuna Grada Zagreba za 2023.

4.3. Ovaj će program biti objavljen u Službenom glasniku Grada Zagreba.

KLASA: 024-01/22-03/434

URBROJ: 251-16-04-22-5

Zagreb, 8. prosinca 2022.

Predsjednik

Gradske skupštine

Joško Klisović, v. r.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija