zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Objavljen

07.05.2018.

Donesen

26.04.2018.

Poglavlja nisu pronađena.

Prethodnik
Nasljednik

Zaključak o dodjeli Nagrade Grada Zagreba

Pročišćeni tekst vrijedi od 01.06.2018.

Narodne novine 10/2018, 14/2018

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

PREAMBULA

Zaključak o dodjeli Nagrade Grada Zagreba (»Službeni glasnik Grada Zagreba«, br. 10/18, 14/18)

Na temelju članka 41. točke 28. Statuta Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 23/16 i 2/18) i članka 11. stavka 1. Odluke o javnim priznanjima Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 4/00, 8/02, 1/04, 20/04, 18/06, 16/09, 3/10, 3/14, 16/14, 11/15 i 15/15 - pročišćeni tekst), Gradska skupština Grada Zagreba, na 11. sjednici, 26. travnja 2018., donijela je

ZAKLJUČAK

o dodjeli Nagrade Grada Zagreba

U znak javnog priznanja za osobite uspjehe, ostvarenja i zasluge u radu, dodjeljuje se Nagrada Grada Zagreba i nagrađuju se:

1. prof. dr. sc. Ismat Elabjer, prim. dr. med.

- priznanjem i novčanom nagradom

- za izniman doprinos u području ortopedije, kirurgije, traumatologije i sportske traumatologije te za uvođenje vlastite, perkutane metode u kirurškom liječenju rupture Ahilove tetive koja se izvodi samo u Klinici za traumatologiju te kojom se znatno reduciranju troškovi liječenja pacijenata, za zapažen doprinos u Domovinskom ratu u zbrinjavanju velikog broja ranjenika na terenu u ratnim bolnicama i Klinici za traumatologiju.

2. Glazbeno učilište Elly Bašić

- priznanjem

- za visoko kvalitetan rad vrlo cijenjene obrazovno-pedagoške ustanove prema programu funkcionalne muzičke pedagogije, originalne autorske koncepcije glazbenog odgoja i obrazovanja njezine utemeljiteljice hrvatske glazbene pedagoginje, metodičarke i etnomuzikologinje Elly Bašić, prema kojoj je, uz usvajanje glazbenih znanja, iznimno važno izrastanje djeteta u kreativnu i svestranu ličnost.

3. mons. prof. emeritus dr. sc. Ivan Golub

- priznanjem i novčanom nagradom

- za bogat znanstveni, povijesni i književni opus, za postignute rezultate u području teologije i povijesti, za polustoljetni izniman doprinos proučavanju života i rada Jurja Križanića, za doprinos hrvatskom duhovnom i kajkavskom pjesništvu, za zasluge u afirmaciji Grada Zagreba kao duhovnog središta svojim cjelokupnim opusom, radom na Katoličkom bogoslovnom fakultetu i suradnjom sa svjetskim znanstvenim i teološkim institucijama.

4. Vatroslav Kuliš, akademski slikar

- priznanjem i novčanom nagradom

- za iznimno likovno stvaralaštvo prepoznatljivog izričaja koje traje više od 45 godina i kojim se istaknuo kao jedan od vodećih umjetnika u novijem hrvatskom slikarstvu. Prepoznat i visoko vrednovan od najznačajnijih hrvatskih likovnih teoretičara i kritičara izlagao je na više od 150 samostalnih i više od 120 grupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, a djela mu se nalaze u svim značajnijim muzejima i galerijama moderne i suvremene hrvatske umjetnosti.

5. dr. sc. Sonja Levanat, znanstvena savjetnica Instituta Ruđer Bošković u trajnom zvanju

- priznanjem i novčanom nagradom

- za dugogodišnje vrlo uspješno zalaganje u biomedicini i zdravstvu, uvođenje novog područja istraživanja o signalnim putovima u raku rezultati kojeg se objavljuju u vrhunskim svjetskim časopisima te za njihovu primjenu u prevenciji i ranoj dijagnostici raka. Osnovala je Hrvatsko društvo za istraživanje raka koje djeluje unutar prestižnoga Europskog udruženja za istraživanje raka i njegova je predsjednica.

6. dr. sc. Ivica Lučić, viši znanstveni suradnik na Hrvatskom institutu za povijest u Zagrebu te izvanredni profesor na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu i Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru

- priznanjem i novčanom nagradom

- za dugogodišnji znanstveni i javni rad zaokružen knjigom Vukovarska bolnica - svjetionik u povijesnim olujama hrvatskoga istoka, za velik doprinos povijesnoj građi novije hrvatske povijesti, za iznimne zasluge u Domovinskom ratu, za zapažen društveni i politički angažman na odgovornim funkcijama.

7. Josip Petrač, predsjednik Hrvatskog saveza udruga invalida rada

- priznanjem i novčanom nagradom

- za ustrajno promicanje prava i položaja invalida rada i osoba s invaliditetom, za zalaganje za rješavanje problema zapošljavanja invalida rada i osoba s invaliditetom te senzibiliziranje javnosti o njihovim sposobnostima, za dugogodišnji doprinos sportu i sportskoj rekreaciji osoba s invaliditetom.

8. dr. sc. Andrea Pisac Freškura, antropologinja, spisateljica, turistička promotorica

- priznanjem i novčanom nagradom

- za poseban doprinos u promociji kulture, prošlosti, sadašnjosti i turizma grada Zagreba o kojima piše, za pokretanje popularnoga i nagrađivanog bloga Zagreb Honestly o kulturnom turizmu za stranu publiku, za afirmaciju putopisa i turističkog novinarstva za što je 2017. dobila nagradu Marko Polo - slavni putopisac koja se dodjeljuje za najbolje novinarske turističke priče.

9. Siniša Popović, akademski glumac

- priznanjem i novčanom nagradom

- za doprinos kulturnom identitetu Grada Zagreba kao središtu hrvatske kulture tijekom 30-ak godina umjetničkog stvaralaštva ovjenčanog brojnim nagradama te naslovom prvaka drame HNK-a u Zagrebu, za promociju hrvatskoga glumišta i hrvatske dramske umjetnosti, za izvanredan dramski doseg u 2017. prepoznat trima najcjenjenijim glumačkim nagradama.

10. Jadranko Račić, član Udruge darivatelja krvi

- priznanjem i novčanom nagradom

- za čak 337 darivanja krvi kojom su spašeni životi mnogih građana, za sudjelovanje u brojnim aktivnostima socijalnoga i humanitarnog značenja u organizaciji Udruge darivatelja krvi, za popularizaciju darivanja krvi brojnim predavanjima, osobito mlađoj populaciji, te u televizijskim emisijama.

11. Stjepan Jimmy Stanić, glazbeni umjetnik, vokalni solist

- priznanjem i novčanom nagradom

- za velike zasluge i bogatu karijeru u hrvatskoj zabavnoj i jazz-glazbi obilježenu iznimnom muzikalnošću ugodnoga dubokoga toplog vokala, neprolaznim evergreenima, ležernim i nepretencioznim nastupima, sklonošću humoru te očuvanjem duha purgerskog Zagreba.

12. Marijan Turkulin, dipl. ing. arh.

- priznanjem i novčanom nagradom

- za kvalitetno i uspješno projektiranje mnogobrojnih javnih, stambenih i poslovnih zgrada (hotel Sheraton u Zagrebu, osnovne škole u Brestovcu Orehovečkom i Čučerju, laboratorij za zaštitu bilja na Žitnjaku, stambeni blok u Prečkom, poslovne zgrade na uglu Ulice grada Vukovara i Heinzelove, Ulice grada Vukovara i Miramarske te Hoto toranj u Savskoj).

13. Herman Vukušić, dipl. oec.

- priznanjem i novčanom nagradom

- za iznimne rezultate u sportskoj karijeri, osobito u treniranju stolnotenisača, za velike zasluge u obrani Hrvatske, rehabilitaciji i resocijalizaciji branitelja Domovinskog rata te za plemenitost i hrabrost u humanitarnoj akciji dopreme pomoći konvojem Bijeli put za Novu Bilu.

14. dr. sc. Mario Zovak, spec. kirurgije

- priznanjem i novčanom nagradom

- za provedene aktivnosti i doprinos razvoju Kliničkoga bolničkog centra Sestre milosrdnice i njegovu ugledu u Hrvatskoj i inozemstvu, za dosadašnji rad u području opće, abdominalne i onkološke kirurgije te uvođenje novih operacijskih postupaka u liječenju malignih bolesti, za izniman doprinos u liječničkim i kirurškim timovima u Domovinskom ratu.

15. Ženski rukometni klub Lokomotiva Zagreb

- priznanjem

- pobjednice Challenge Cupa 2017. s titulom najuspješnije ženske ekipe u 2017. okosnica su nacionalnoga i međunarodnoga uspjeha hrvatskog rukometa. Generacijama ovaj klub vrhunskih rukometašica i njegova iznimno uspješna škola s uglednim trenerskim imenima promoviraju rukomet među mladima jamčeći njegov razvoj.

16. Dino Sokolović

- priznanjem i novčanom nagradom

- za izniman entuzijazam, talentiranost, hrabrost i ustrajnost najboljega hrvatskog skijaša s invaliditetom, osvajača prvoga hrvatskog zlata na Zimskim paraolimpijskim igrama u povijesti, u disciplini slaloma u sjedećoj poziciji u južnokorejskom Pyeongchangu. Unatoč teškim životnim nedaćama, predanošću i profesionalnošću dosegnuo je vrhunac sportske karijere svjedočeći o neuništvom sportskom duhu hrvatskih paraolimpijskih sportaša.

17. radne jedinice Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o. za intervencije na vodoopskrbnim sustavima i na sustavima odvodnje

- priznanjem

- za iznimno zalaganje i samoprijegoran rad na sanacijama puknuća vodoopskrbnog cjevovoda na Uskrsni ponedjeljak 2. travnja 2018. zbog kojeg je privremeno bila obustavljena isporuka vode za piće potrošačima Donjeg i Gornjeg Prekrižja te posljedica nedavne havarije na čvorištu Heinzelove i Branimirove ulice gdje je istodobno s puknućem vodoopskrbnog cjevovoda urušen kolektor te za vrlo uspješnu i brzu uspostavu opskrbe pitkom vodom i normalizaciju sustava odvodnje. Složenu i zahtjevnu zadaću ekspeditivno je obavilo 266 radnika unutar 6 radnih jedinica.

KLASA: 061-06/18-02/1

URBROJ: 251-01-05-18-122

Zagreb, 26. travnja 2018.

Predsjednik

Gradske skupštine

dr. sc. Andrija Mikulić, v. r.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija