zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Objavljen

21.03.2016.

Donesen

04.03.2016.

Poglavlja nisu pronađena.

Prethodnik
Nasljednik

Program upravljanja poslovnim procesima u Gradu Zagrebu

Pročišćeni tekst vrijedi od 21.03.2016.

Narodne novine 4/2016

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

PREAMBULA

Program upravljanja poslovnim procesima u Gradu Zagrebu (»Službeni glasnik Grada Zagreba«, br. 4/16)

Na temelju članka 7. Zakona o sustavu unutarnjih kontrola u javnom sektoru (Narodne novine 78/15) i članka 56. stavka 1. točke 14. Statuta Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 19/99, 19/01, 20/01 - pročišćeni tekst, 10/04, 18/05, 2/06, 18/06, 7/09, 16/09, 25/09, 10/10, 4/13, 24/13 i 2/15), gradonačelnik Grada Zagreba, 4. ožujka 2016., donosi

PROGRAM

upravljanja poslovnim procesima u Gradu Zagrebu

1. Programom upravljanja poslovnim procesima u Gradu Zagrebu (dalje u tekstu: Program) uspostavlja se procesni pristup u organizaciji poslovanja Grada Zagreba (dalje u tekstu: Grad) s ciljem izgradnje učinkovite organizacijske strukture, utemeljene na upravljanju poslovnim procesima, koristeći najbolju svjetsku praksu, znanja, metodologije i alate, koja optimizira djelotvornost Gradske uprave te osigurava da su zadaci, radne aktivnosti i ljudi organizirani na način da se operativni i strateški ciljevi što učinkovitije postignu.

Procesni pristup podrazumijeva sustavan način dokumentiranja, analize i unapređenja poslovnih procesa s ciljem kontinuiranog razvoja i unapređenja usluga Grada prema zahtjevima i potrebama građana, poduzetnika i svih korisnika, u skladu sa zakonskom regulativom, javnim interesom i općim dobrom.

Procesni pristup temelji se na sustavu procesnih uloga kojim se dodjeljuju odgovornosti i ovlasti na različitim procesnim razinama, stavljajući u fokus cjelovitost poslovnog procesa i njegovu krajnju vrijednost za korisnika usluga Grada, a poštujući istovremeno uspostavljeno unutarnje ustrojstvo gradskih upravnih tijela. Uloge u sustavu upravljanja poslovnim procesima u Gradu Zagrebu (Prilog 1) sastavni je dio ovog programa, koji se ne objavljuje.

Značajan potencijal za postizanje izvrsnosti poslovanja Gradske uprave i pružanje boljih usluga korisnicima usluga Grada je znanje zaposlenika Grada koje je nužno dokumentirati unutar jedinstvenog repozitorija poslovnih procesa Grada u skladu s metodologijom i tehnologijom iz područja upravljanja poslovnim procesima, s ciljem jasno sistematiziranog i cjelovitog uvida u ukupno poslovanje Grada.

Prihvaćanjem Programa, repozitorij poslovnih procesa Grada postaje temelj razvoja sustava upravljanja poslovnim procesima radi djelotvornog ostvarivanja ciljeva te radi efikasnog i učinkovitog ostvarivanja rezultata.

Strateške odrednice, iskazane u mjerljivim ciljevima pojedinih poslovnih područja i njihovih poslovnih procesa, prvi su ulaz za primjenu sustava upravljanja poslovnim procesima te njegova sastavnog dijela sustava upravljanja promjenama. Procedura upravljanja promjenama (Change Management) (Prilog 2) i Obrazac Prijedlog za promjenu (Prilog 3), sastavni su dijelovi ovog programa koji se ne objavljuju.

Sustav upravljanja promjenama omogućava prepoznavanje potencijala za poboljšanje poslovnih procesa, koristeći znanja svih zaposlenika Grada, te omogućava participaciju građana kroz jasno definiran proces predlaganja, verifikacije i usvajanja prijedloga za poboljšanja kako bi se osigurala djelotvorna, učinkovita, transparentna, fleksibilna, prema korisniku orijentirana Gradska uprava te ostvarili strateški ciljevi Grada.

Učinkovito upravljanje poslovnim procesima i upravljanje promjenama pridonosi podizanju ukupne konkurentnosti Grada, podiže kvalitetu življenja, povećava zadovoljstvo građana i osigurava kvalitetne usluge svim korisnicima na pouzdan, predvidiv i društveno odgovoran način.

2. Ovaj će program biti objavljen u Službenom glasniku Grada Zagreba.

KLASA: 023-05/16-04/2

URBROJ: 251-03-02-16-2

Zagreb, 4. ožujka 2016.

Gradonačelnik

Grada Zagreba

Milan Bandić, dipl. politolog, v. r.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija