30.08.2019.

Pravni fakultet raspisao natječaj za upis na specijalističke studije

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu raspisao je natječaj za upis nove generacije studenata na specijalističke studije za smjerove Europsko pravo, Pravo društava i trgovačko pravo, Kaznenopravne znanosti i Međunarodno javno i međunarodno privatno pravo.

Raspisan je i natječaj za upis nove generacije studenata na doktorski studij iz Međunarodnog javnog i međunarodnog privatnog prava te na specijalistički interdisciplinarni studij smjer "Prava djece".
Studiji Europsko pravo, Kaznenopravne znanosti i Pravo društava i trgovačko pravo traju tri semestra, studij Međunarodno javno i međunarodno privatno pravo četiri, a doktorski studij šest semestara.
Pravo upisa na specijalističke studije ima osoba koja je završila diplomski ili dodiplomski sveučilišni pravni studij te osoba koja je završila drugi diplomski studij iz područja društvenih, humanističkih ili drugih znanosti uz obvezu polaganja odgovarajućeg razlikovnog sadržaja.
Na doktorski studij iz Međunarodnog javnog i međunarodnog privatnog prava ima se, uz prethodno navedene, pravo upisati i osoba koja je završila poslijediplomski znanstveni magistarski ili poslijediplomski specijalistički studij iz pravnih znanosti.
Prednost pri upisu na specijalističke i doktorski studij imaju osobe s višom prosječnom ocjenom.
Nastava započinje u zimskom semestru nadolazeće akademske godine, a školarina iznosi 8.500 kuna po semestru. 
Prijave se primaju do 15. rujna 2019. na adresu: Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, Trg Republike Hrvatske 14.
Uz prijavu je obvezno priložiti  životopis s opisom stručne i znanstvene aktivnosti; diplomu o završenom studiju te potvrdu o položenim ispitima s ocjenama studija i prosjekom ocjena i potvrde/izjavu o znanju jezika 
Studijski program i izvedbeni plan poslijediplomskih studija objavljen je na web stranici www.pravo.hr. 
Poslijediplomski sveučilišni interdisciplinarni specijalistički studij "Prava djece" traje tri semestra, upisuje 50 polaznika, počinje u listopadu. Školarina po semestru iznosi 8.500 kuna.
Pravo upisa ima osoba koja je završila sveučilišni dodiplomski ili diplomski studij prava, socijalnog rada, novinarstva, pedagogije, politologije, psihologije, sociologije, teologije, socijalne pedagogije, medicine ili drugi studij s 300 ECTS bodova, uz radno iskustvo u trajanju od najmanje dvije godine. 
Polaznik mora poznavati najmanje jedan strani jezik.
U prijavi na natječaj za upis na studij, uz opće podatke, treba navesti i obrazložiti prijedlog područja specijalističkog rada. Prijava za upis podnosi se najkasnije do 30. rujna na adresu Pravnog fakulteta.


(HINA, 29. 8. 2019.)