08.11.2017.

Potpisani ugovori s voditeljima istraživačkih projekata na riječkom Sveučilištu

U Rektoratu Sveučilišta u Rijeci u utorak su potpisani programski ugovori s voditeljima istraživačkih timova triju fakulteta, temeljem kojih će se financirati projekti koje su prijavili te su odabrani u evaluacijskom postupku.

S Ekonomskog fakulteta je 10 projekata, s Pomorskoga 11, a s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (FMTU)  šest, ukupne vrijednosti 620.000 kuna, doznaje se na Sveučilištu.
Ugovore su s voditeljima timova potpisali rektorica riječkog Sveučilišta Snježana Prijić Samaržija te dekani fakulteta s kojega voditelji dolaze, Ekonomskog fakulteta Alen Host, Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Dora Smolčić Jurdana i Pomorskog fakulteta Alen Jugović. 
Rektorica Prijić Samaržija rekla je da riječko Sveučilište na ovaj način potiče znanstveno-istraživačku aktivnost od 2012. godine, a sada je u projekte uloženo više od 30 milijuna kuna.
Ovo je jedinstveno sveučilište koje toliko novca dobijenog od Ministarstva prosljeđuje krajnjim korisnicima, ustvrdila je rektorica.
Rekla je da se i ova tri fakulteta uključuju u sufinanciranje projekata vlastitim novcem, te će odabrane projekte dodatno financijski pomoći.
Dekan Ekonomskog fakulteta Alen Jugović istaknuo je  vrijednost ovakvog pristupa, navevši da tako mladi istraživači stječu iskustvo u vođenju projekata. Tako se i ove godine niz njih prijavio prvi put i dobio voditeljstvo. Cilj je što više u ovakve projekte uključivati studente doktorskih studija, koji na taj način lakše mogu objaviti svoj rad, rekao je dekan Jugović.


(HINA, 07. 11. 2017.)

Arhiva