19.11.2018.

Novi informator na Interliberu

U organizaciji Grada Zagreba i Zagrebačkog velesajma u Zagrebu je, od 13. do 18. studenoga 2018., održan 41. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber. Ovogodišnja najznačajnija književna manifestacija održana je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i Milana Bandića, gradonačelnika Grada Zagreba.

Uz predstavljanja novih knjiga domaćih i inozemnih autora, posjetitelji su imali mogućnost druženja i razgovora s književnicima, sudjelovali su na čitaonicama i radionicama, dodjeli književnih nagrada, aukcijama starih knjiga, kvizovima. Isto tako, održani su stručni susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, brojni okrugli stolovi i panel rasprave. Prateći programi organizirani su u suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Hrvatskim kviz savezom i samim izlagačima.
Ljubitelji pisane riječi imali su priliku odabrati nešto iz bogate ponude najznačajnijih hrvatskih nakladnika i knjižara te gostujućih izlagača iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske, Italije, Kine, Nizozemske, Njemačke, Rusije, SAD-a, Slovenije te Velike Britanije i Sjeverne Irske. 
 Među više od 300 izlagača NOVI INFORMATOR, kao jedan od malobrojnih hrvatskih izdavača pravne i ekonomske tematike, s ponosom je predstavio svoju nakladničku djelatnost. Uvijek aktualna Informatorova izdanja i tjednik Informator izazvali su interes brojnih posjetitelja, a ponajprije onih kojima je pravna problematika dio svakodnevnice. Od novih Informatorovih izdanja isticala se monografija „Zaštita prava na osobnu slobodu u kaznenom postupku u praksi Ustavnog suda Republike Hrvatske”, autora G. Graovca, zatim izdanja s komentarima: “Zakon o upravnim sporovima u sudskoj praksi”, autorica D. Francisković i M. Kovačić, “Komentar Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike”, autorice S. Pipunić te priručnici: „Komunalno gospodarstvo i najam stanova”, autora J. Bienenfelda, M. Ivanovića i D. Kemeter  i „Opći porezni zakon“, autora M. Houške, B. Matković, A. Prtenjače.