zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Objavljen

25.07.2018.

Donesen

09.07.2018.

Stupa na snagu

09.07.2018.

Počinje primjena

01.07.2018.

Poglavlja nisu pronađena.

Prethodnik
Nasljednik

Cjenik za prijevoz putnika i prtljage u javnom prometu na području Grada Zagreba

Pročišćeni tekst vrijedi od 26.03.2019.

Narodne novine 18/2018, 7/2019

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

PREAMBULA

Cjenik za prijevoz putnika i prtljage u javnom prometu na području Grada Zagreba (»Službeni glasnik Grada Zagreba«, br. 18/18, 7/19)

Na temelju članka 21. Zakona o komunalnom gospodarstvu (Narodne novine 36/95, 70/97, 128/99, 57/00, 129/00, 59/01, 26/03 - pročišćeni tekst, 82/04, 178/04, 38/09, 79/09, 153/09, 49/11, 84/11, 90/11, 144/12, 94/13, 153/13, 147/14 i 36/15) i članka 12. Izjave o osnivanju Zagrebačkog električnog tramvaja d.o.o., od 29. prosinca 2017., Uprava Društva dana 9. 7. 2018. donosi

CJENIK

za prijevoz putnika i prtljage u javnom prometu na području Grada Zagreba

1. Zagrebački električni tramvaj d.o.o. (u daljnjem tekstu: Prijevoznik) naplaćivat će elektroničkom naplatom prijevoza usluge javnog prijevoza putnika i prtljage na području Grada Zagreba prema odredbama, vrstama voznih karata i cijenama utvrđenim ovim cjenikom.

2. Odredbe ovog cjenika primjenjuju se na sve linije Prijevoznika unutar administrativnog područja Grada Zagreba, na tramvajskoj mreži, na uspinjači i na mreži autobusnih linija koje počinju i završavaju u Gradu Zagrebu, te na autobusnim linijama koje počinju u Gradu Zagrebu, a završavaju u drugim gradovima i općinama.

Odredbe ovog cjenika primjenjuju se i na vlakovima HŽ-a na relacijama: Zagreb - Podsused, Zagreb - Sesvetski Kraljevec, Zagreb - Odra i Zagreb - Mavračići.

3. Cijelo područje Grada Zagreba pripada prometnom području Grada Zagreba - oznaka ZG i nalazi se u I. tarifnoj zoni ZET-a, za sve vrste voznih karata. Za autobusne linije koje završavaju u drugim gradovima i općinama, granice I. tarifne zone su na sljedećim autobusnim stajalištima:

  • · 162 Zagreb (Savski most) - Ašpergeri - Kupinec,

stajalište Gajani.

  • · 164 Zagreb (Savski most) - Horvati,

stajalište Ježdovečka.

Prometnom području Grada Zagreba pripadaju i stajališta od Horvata I. do Komara.

  • · 165 Zagreb (Savski most) - Klinča Sela,

stajalište Ježdovečka.

Prometnom području Grada Zagreba pripadaju i stajališta Horvati i Palčići.

  • · 166 Zagreb (Glavni kolodvor) - Donji Dragonožec,

stajalište Arbanasova 44.

Prometnom području Grada Zagreba pripadaju i stajališta od Turopoljske - Markulina do Dragonošca škole.

  • · 169 Zagreb (Savski most) - Kupinec,

stajalište Gajani.

  • · 172 Zagreb (Črnomerec) - Zaprešić,

stajalište Jarek.

  • · 176 Zagreb (Črnomerec) - Gornja Bistra,

-  stajalište Stubička 16 (u smjeru "A") i

-  stajalište Jarek (u smjeru "B").

  • · 177 Zagreb (Črnomerec) - Poljanica - Gornja Bistra,

-  stajalište Stubička 16 (u smjeru "A") i

-  stajalište Jarek (u smjeru "B").

  • · 268 Zagreb (Glavni kolodvor) - Velika Gorica,

stajalište Veliko Polje.

  • · 290 Zagreb (Kvaternikov trg) - Zračna luka - Velika Gorica,

stajalište Petruševec.

  • · 310 Zagreb (Glavni kolodvor) - Petrovina,

stajalište Muzej suvremene umjetnosti.

  • · 311 Zagreb (Glavni kolodvor) - Cerovski Vrh,

stajalište Arbanasova 44.

  • · 313 Zagreb (Glavni kolodvor) - Vukomerić,

stajalište Arbanasova 44.

  • · 315 Zagreb (Savski most) - Lukavec,

stajalište Arbanasova 44.

  • · 322 Velika Gorica - Cerovski Vrh,

stajališta Odra - nadvožnjak i Arbanasova 44.

  • · 330 Zagreb (Glavni kolodvor) - Velika Gorica (brza linija),

stajalište Muzej suvremene umjetnosti.

Iznimno, za niže navedene autobusne linije granice su na sljedećim autobusnim stajalištima:

  • · 111 Zagreb (Savski most) - Donji Stupnik - Stupnički Obrež,

-  za putnike koji koriste pretplatne karte - stajalište Dolenica,

-  za putnike koji koriste pojedinačne ili dnevne karte - stajalište Stupnik - crkva.

  • · 307 Zagreb (Zapruđe) - Strmec Bukevski,

-  za putnike koji koriste pretplatne karte - stajalište Jakuševec - groblje,

-  za putnike koji koriste pojedinačne ili dnevne karte - stajalište Bedekovićeva.

  • · 308 Zagreb (Zapruđe) - Sasi,

-  za putnike koji koriste pretplatne karte - stajalište Jakuševec - groblje,

-  za putnike koji koriste pojedinačne ili dnevne karte - stajalište Bedekovićeva.

Putnici s područja Grada Zagreba s pretplatnom kartom i pripadajućim godišnjim ili mjesečnim kuponom oznake ZG (Grad Zagreb), vrijednosnom kartom, pojedinačnim kartama od jedne zone i svim vrstama dnevnih karata mogu putovati preko:

općine Stupnik ako nastavljaju putovanje na drugi dio prometnog područja Grada Zagreba, autobusnim linijama 164 i 165,

Grada Velike Gorice ako nastavljaju putovanje na drugi dio prometnog područja Grada Zagreba, autobusnom linijom 166.

I. POJEDINAČNE KARTE

4. Cijena papirnate pojedinačne karte kupljene u vozilu za jedno putovanje tramvajem i autobusom u I. tarifnoj zoni, za dnevnu vožnju iznosi za:

- pojedinačnu kartu u trajanju od 90 minuta...................................................................................... 15,00 kuna,

- pojedinačnu kartu u trajanju od 60 minuta...................................................................................... 10,00 kuna,

- pojedinačnu kartu u trajanju od 30 minuta........................................................................................ 6,00 kuna.

Pojedinačne karte iz prethodnog stavka vrijede za vožnju od trenutka poništavanja, u vremenu naznačenom na karti, u jednom smjeru za jedno izravno putovanje ili putovanje s prijelazom.

Pojedinačne karte se kupuju isključivo kod vozača tramvaja i autobusa u vozilima ZET-a.

5. Cijena pojedinačne karte za jedno putovanje tramvajem i autobusom u prvoj tarifnoj zoni, za dnevnu vožnju, iznosi................................................................................................................. 10,00 kn.

6. Cijena pojedinačne karte za jedno putovanje tramvajem i autobusom u prvoj tarifnoj zoni, za dnevnu vožnju, u trajanju od 60 minuta, iznosi............................................................................ 7,00 kn.

Pojedinačna karta iz prethodnog stavka vrijedi u jednom smjeru, za jedno izravno putovanje ili putovanje s prijelazom, u trajanju od 60 minuta od trenutka poništavanja.

7. Cijena pojedinačne karte za jedno putovanje tramvajem i autobusom u dnevnom prometu, u prvoj tarifnoj zoni, u trajanju od 30 minuta iznosi................................................................................. 4,00 kn.

Pojedinačna karta iz prethodnog stavka vrijedi u jednom smjeru, za jedno izravno putovanje ili putovanje s prijelazom u trajanju od 30 minuta, od trenutka poništavanja.

8. Cijena pojedinačne karte za jedno putovanje tramvajem i autobusom u jednoj zoni, za noćnu vožnju od 00,00 do 4,00 sata, iznosi.............................................................................................. 15,00 kn.

9. Cijena za pojedinačne karte za jedno putovanje tramvajem i autobusom za prijevoz ručne prtljage ili pasa čiji vlasnik ima propisanu veterinarsku ispravu, u jednoj zoni, iznosi:

- u dnevnom prometu................................................................................... 10,00 kn,

- u noćnom prometu od 00,00 do 0,4 sata................................................... 15,00 kn.

Skije i ručna prtljaga manjeg obujma i težine te ručne transportne kutije s kućnim ljubimcima koje putnik drži u ruci ili na krilu i ne zauzimaju posebno mjesto, prevoze se besplatno.

II. KARTE ZA AUTOBUSNU LINIJU MIHALJEVAC - SLJEME

10. Na autobusnoj liniji Mihaljevac - Sljeme (supstitucija za prijevoz žičarom) prijevozna usluga naplaćuje se prema cijenama prijevoza i vrstama voznih karata pod uvjetima i na način utvrđen ovim cjenikom.

III. DNEVNA KARTA

11. Cijena papirnate dnevne karte i dnevne karte kupljene beskontaktnom vrijednosnom kartom za neograničen broj putovanja tramvajem, autobusom i uspinjačom u dnevnom i noćnom prometu u prvoj zoni iznosi....................................................................................................................................... 30,00 kn.

12. Cijena dnevne karte za 3 dana kupljene beskontaktnom vrijednosnom ili pretplatnom kartom, ako se karta koristi kao vrijednosna karta, za neograničen broj putovanja tramvajem, autobusom i uspinjačom u dnevnom i noćnom prometu u prvoj zoni
iznosi.............................................................................................................................. 70,00 kn.

13. Cijena dnevne karte za 7 dana kupljene beskontaktnom vrijednosnom ili pretplatnom kartom, ako se karta koristi kao vrijednosna karta, za neograničen broj putovanja tramvajem, autobusom i uspinjačom u dnevnom i noćnom prometu u prvoj zoni
iznosi............................................................................................................................ 150,00 kn.

14. Cijena dnevne karte za 15 dana kupljene beskontaktnom vrijednosnom kartom ili pretplatnom kartom, ako se karta koristi kao vrijednosna karta, za neograničen broj putovanja tramvajem, autobusom i uspinjačom u dnevnom i noćnom prometu u prvoj zoni
iznosi............................................................................................................................ 200,00 kn.

15. Cijena dnevne karte za 30 dana kupljene beskontaktnom vrijednosnom kartom ili pretplatnom kartom, ako se koristi kao vrijednosna karta, za neograničen broj putovanja tramvajem, autobusom i uspinjačom u dnevnom i noćnom prometu u prvoj zoni
iznosi............................................................................................................................ 400,00 kn.

IV. VRIJEDNOSNA KARTA

16. Cijena prijevoza po pojedinom poništavanju za neograničen broj putovanja tramvajem i autobusom u jednoj zoni, neovisno o smjeru putovanja (A ili B), u trajanju od 90 minuta, iznosi u:

- dnevnom prometu...................................................................................... 10,00 kn,

- u noćnom prometu, od 00,00 do 4,00 sata................................................ 15,00 kn.

17. Cijena vrijednosne karte za neograničen broj putovanja tramvajem i autobusom u prvoj tarifnoj zoni, neovisno o smjeru putovanja, u dnevnom prometu u trajanju od:

- 30 minuta, iznosi.......................................................................................... 4,00 kn,

- 60 minuta, iznosi.......................................................................................... 7,00 kn.

Kupnja karata iz prethodnog stavka moguća je elektroničkim putem, odabirom na zaslonu uređaja za registraciju, kupnje karata za 30 ili 60 minuta te prislanjanjem vrijednosne karte na uređaj.

Ako putnik prije prislanjanja vrijednosne karte na uređaj za registraciju karata ne odabere opciju karte za 30 ili 60 minuta, samim prislanjanjem karte kupit će kartu iz točke 16. ovoga cjenika u iznosu od 10,00 kn.

18. Vrijednosna karta se nadopunjuje novčanim iznosom koji odabire korisnik, najviše do maksimalnoga novčanog iznosa na karti od 1.000,00 kuna.

Vrijednosna karta se nadopunjuje odabranim novčanim iznosom, koji se upisuje u čip karte, na prodajnim mjestima Prijevoznika, iNovina i Tiska.

19. Cijena vrijednosne karte kupljene na prodajnim mjestima ugovorenih partnera iznosi 30,00 kn, raspoloživih za plaćanje prijevoza.

20. Cijena izrade svih vrijednosnih karata iznosi............................................... 10,00 kn.

V. VRSTE I CIJENA PRETPLATNIH KARATA

21. Pretplatna karta je personalizirana beskontaktna vozna karta s ugrađenim čipom u kojem se pohranjuju podaci o: korisniku i profilu korisnika, roku valjanosti kartice, pripadajućem mjesečnom ili godišnjem kuponu i prometnom području na kojem korisnik koristi uslugu prijevoza. Pretplatna karta korisnika koji koriste zajednički ZET-HŽ kupon, na području Grada Zagreba, osim elektronički upisanog kupona sadrži i papirnatu ZET-HŽ markicu. Bez navedenih podataka pretplatna karte je nevažeća i ne vrijedi za vožnju.

Korisnik pretplatne karte ima mogućnost promjene statusa korisnika te istodobno korištenja karte s osnove dvaju profila korisnika na koje ostvaruje pravo na temelju odredaba ovoga cjenika, Odredaba za primjenu Cjenika i važećih odluka tijela lokalne samouprave te odluka koje donosi Uprava Društva. Korisnik u svom statusu ima mogućnost korištenja više odgovarajućih mjesečnih ili godišnjih kupona.

Pretplatna karta izdaje se bez roka valjanosti i vrijedi neograničeno, bez obzira na promjene u profilu korisnika. U slučaju oštećenja korisnik je obvezan podnošenjem zahtjeva oštećenu pretplatnu kartu zamijeniti za novu.

Oštećena pretplatna karta je nevažeća za vožnju.

Pretplatna karta vrijedi i kao vrijednosna karta uz prethodnu nadoplatu karte sukladno točki 18. ovoga cjenika te za kupnju dnevnih karata za 1, 3, 7, 15 i 30 dana, sukladno cijenama iz ovog cjenika.

Cijena izrade svih pretplatnih karata iznosi.................................................... 30,00 kn.

MJESEČNA PRETPLATNA KARTA - OPĆA

22. Cijena mjesečnoga kupona za opću pretplatnu kartu za neograničen broj putovanja tramvajem, autobusom i uspinjačom u dnevnom i noćnom prometu od prvog dana u tekućem mjesecu s početkom dnevnog prometa do kraja noćnog prometa posljednjeg dana u mjesecu, na području Grada Zagreba iznosi          360,00 kn.

MJESEČNE PRETPLATNE KARTE ZA UČENIKE I STUDENTE

23. Cijena mjesečnoga učeničkog kupona za osnovnoškolsku pretplatnu kartu za neograničen broj putovanja tramvajem, autobusom i uspinjačom u dnevnom i noćnom prometu od prvog dana u tekućem mjesecu s početkom dnevnog prometa do kraja noćnog prometa posljednjeg dana u mjesecu, na području Grada Zagreba iznosi       90,00 kn.

24. Cijena mjesečnoga učeničkog kupona za srednjoškolsku pretplatnu kartu za neograničen broj putovanja tramvajem, autobusom i uspinjačom u dnevnom i noćnom prometu od prvog dana u tekućem mjesecu s početkom dnevnog prometa do kraja noćnog prometa posljednjeg dana u mjesecu, na području Grada Zagreba iznosi..................................................................................................................................... 100,00 kn.

25. Cijena mjesečnoga studentskog kupona za studentsku pretplatnu kartu za neograničen broj putovanja tramvajem, autobusom i uspinjačom u dnevnom i noćnom prometu od prvog dana u tekućem mjesecu s početkom dnevnog prometa do kraja noćnog prometa posljednjeg dana u mjesecu, na području Grada Zagreba iznosi..................................................................................................................................... 100,00 kn.

MJESEČNA PRETPLATNA KARTA ZA UMIROVLJENIKE

26. Cijena mjesečnoga umirovljeničkog kupona za umirovljeničku pretplatnu kartu za neograničen broj putovanja tramvajem, autobusom i uspinjačom u dnevnom i noćnom prometu na području Grada Zagreb, za razdoblje od 20. tekućeg do 19. sljedećeg mjeseca, iznosi.......................................... 100,00 kn.

SOCIJALNA MJESEČNA PRETPLATNA KARTA

27. Cijena mjesečnoga socijalnog kupona za socijalnu pretplatnu kartu za neograničen broj putovanja tramvajem, autobusom i uspinjačom u dnevnom i noćnom prometu na području Grada Zagreba, za razdoblje od 10. tekućeg do 9. sljedećeg mjeseca,
iznosi............................................................................................................................ 100,00 kn.

GODIšNJA PRETPLATNA KARTA - OPĆA

28. Cijena godišnjeg kupona za opću godišnju pretplatnu kartu za neograničen broj putovanja tramvajem, autobusom i uspinjačom u dnevnom i noćnom prometu na području Grada Zagreba, za razdoblje od 12 uzastopnih kalendarskih mjeseci iznosi:

- 3.480,00 kuna, uz mogućnost plaćanja u ratama, od 2 do 12 rata,

- 3.132,00 kune za jednokratno plaćanje s uračunatim popustom od 10 %.

GODIšNJE PRETPLATNE KARTE ZA UČENIKE I STUDENTE

29. Cijena godišnjeg kupona za pretplatnu kartu učenika osnovnih škola za neograničen broj putovanja tramvajem, autobusom i uspinjačom u dnevnom i noćnom prometu na području Grada Zagreba, za 12 uzastopnih kalendarskih mjeseci, iznosi:

- 870,00 kuna, uz mogućnost plaćanja u ratama, od 2 do 12 rata.

30. Cijena godišnjeg kupona za pretplatnu kartu učenika srednjih škola i studenata za neograničen broj putovanja tramvajem, autobusom i uspinjačom u dnevnom prometu i noćnom prometu na području Grada Zagreba, iznosi:

- 960,00 kuna, uz mogućnost plaćanja u ratama, od 2 do 12 rata.

31. Godišnji kuponi iz točaka 27. i 28. ovoga cjenika vrijede za 12 uzastopnih kalendarskih mjeseci za odabrano razdoblje, i to.

a) za učenike osnovnih i srednjih škola,

-od 1. rujna tekuće školske godine do 31. kolovoza iduće godine ili

-od 1. listopada tekuće školske godine do 30. rujna iduće godine,

b) za studente,

-od 1. listopada tekuće školske godine do 30. rujna iduće godine ili

-od 1. studenoga tekuće školske godine do 31. listopada iduće godine.

Iznimno, ako je ugovorom o subvencioniranju prijevoza za izdavanja godišnjih karata za učenike i studente reguliran drugačiji rok valjanosti kupona, primjenjivat će se rok valjanosti sukladno Ugovoru.

GODIšNJE PRETPLATNE KARTE ZA UMIROVLJENIKE

32. Cijena godišnjeg kupona za pretplatnu kartu umirovljenika za neograničen broj putovanja tramvajem, autobusom i uspinjačom u dnevnom i noćnom prometu na području Grada Zagreba, za razdoblje od 12 uzastopnih kalendarskih mjeseci iznosi:

-960,00 kuna, uz mogućnost plaćanja u ratama, od 2 do 12 rata.

Iznimno, ako je Ugovorom o subvencioniranju izdavanje godišnjih pretplatnih karata za umirovljenike reguliran drugačiji rok valjanosti kupona, primjenjivat će se rok valjanosti sukladno Ugovoru.

ZAJEDNIČKE PRETPLATNE KARTE ZET-HŽ

33. Cijene za zajedničke pretplatne karte ZET-HŽ su sljedeće:

a). Cijena mjesečnog kupona za zajedničku opću pretplatnu kartu ZET-HŽ,
iznosi........................................................................................................ 400,00 kn.

b). Cijena godišnjeg kupona za zajedničku opću pretplatnu kartu ZET-HŽ za 12 mjeseci za obročno plaćanje iznosi..................................................................................................... 4.800,00 kn.

c). Cijena godišnjeg kupona za zajedničku opću pretplatnu kartu ZET-HŽ za 12 mjeseci za jednokratno plaćanje iznosi....................................................................................... 4.320,00 kn.

d) Cijena mjesečnog kupona za zajedničku učeničku, studentsku, umirovljeničku i socijalnu pretplatnu kartu ZET-HŽ iznosi................................................................................ 200,00 kn.

e). Cijena godišnjeg kupona za zajedničku učeničku, studentsku i umirovljeničku pretplatnu kartu ZET-HŽ za obročno plaćanje iznosi.................................................................... 2.400,00 kn.

f). Cijena godišnjeg kupona za zajedničku učeničku, studentsku i umirovljeničku pretplatnu kartu ZET-HŽ za jednokratno plaćanje iznosi.............................................................. 2.160,00 kn.

Godišnje kupone za opće, učeničke, studentske i umirovljeničke zajedničke pretplatne karte ZET-HŽ, za obročno plaćanje, moguće je platiti od 2 do 12 rata.

Zajedničke pretplatne karte ZET-HŽ iz podtočaka od a) do f) ove točke vrijede za prijevoz na vlakovima HŽ-a na području Grada Zagreba, i to na relacijama: Zagreb - Podsused, Zagreb - Sesvetski Kraljevec, Zagreb - Odra i Zagreb - Mavračići te za prijevoz vozilima ZET-a na području Grada Zagreba.

Korisnicima zajedničkih karata ZET-HŽ, uz pretplatnu kartu izdaje se i odgovarajuća mjesečna ili godišnja markica za HŽ prijevoz.

POVLAšTENA PRETPLATNA KARTA

34. Povlaštena pretplatna karta izdaje se na zahtjev osoba za koje su pravo i uvjeti izdavanja utvrđeni odredbama ovog cjenika te osobama koje ispunjavaju uvjete sukladno odluci nadležnog tijela lokalne samouprave utvrđene socijalnim programom i odlukama Uprave Društva.

Povlaštena pretplatna karta izdaje se kao:

-. mjesečna pretplatna karta - za razdoblje jednog ili više kalendarskih mjeseci,

-  godišnja pretplatna karta - za razdoblje tekuće kalendarske godine, ako Ugovorom ili drugim odlukama i aktima nije drugačije utvrđeno.

Podaci o profilu korisnika, roku valjanosti, pripadajućem kuponu i prometnom području za koje je karta važeća upisuje se u čip pretplatne karte.

UGOVORNA PRETPLATNA KARTA

35. Ugovorna pretplatna karta izdaje se sukladno odredbama Ugovora o prijevozu i izdavanju pretplatnih karata, kojima su utvrđeni uvjeti izdavanja, cijena prodaje, prometno područje i drugi elementi vezani za valjanost pretplatne karte, sukladno odredbama ovoga cjenika.

VI. KARTE ZA USPINJAČU

36. Cijena redovite karte za jedno putovanje uspinjačom iznosi......................... 5,00 kn.

37. Cijena karte za hitnu vožnju za jedno putovanje uspinjačom iznosi............ 25,00 kn.

VII. KARTE ZA TURISTIČKI AUTOBUS

38. Cijena jednodnevne karte za sve linije turističkog autobusa iznosi za:

-. odrasle osobe............................................................................................. 70,00 kn,

-. djecu od 7 do 18 godina............................................................................ 35,00 kn.

VIII. POSEBNE ODREDBE

39. Pravo na besplatan prijevoz tramvajem, autobusom i uspinjačom u dnevnom i noćnom prometu bez vozne karte imaju sljedeće osobe:

a) djeca do polaska u školu u pratnji odraslih,

b) pripadnici policije u uniformi,

c) prognanici, uz predočenje ovjerenoga prognaničkog kartona za mjesec u kojem koriste uslugu prijevoza.

40. Prijevoznik obavlja besplatan prijevoz bicikala autobusima u javnome gradskom prijevozu na području Grada Zagreba pod uvjetima i na način propisan Odlukom o prijevozu putnika u javnom prometu (Službeni glasnik Grada Zagreba 20/13, 25/13 i 2/17), u razdoblju od 1. ožujka do 1. studenoga u tekućoj kalendarskoj godini.

41. Pravo na besplatne kupone za mjesečne i godišnje pretplatne karte ZET-a sukladno Odluci o socijalnoj skrbi (Službeni glasnik Grada Zagreba 26/14, 19/15, 6/16, 16/16 i 23/16) ostvaruju osobe kako slijedi:

- na besplatan kupon za godišnju pretplatnu kartu ZET-a imaju:

a) umirovljenici čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3.200,00 kuna mjesečno;

b) korisnici zajamčene minimalne naknade nesposobni za rad i privređivanje;

c) osobe s invaliditetom koje nisu zaposlene, i to:

-  slijepe, gluhe i gluho-slijepe osobe,

-  osobe s umjerenim, težim i teškim intelektualnim teškoćama (mentalnom retardacijom),

-  osobe s autizmom,

-  osobe s utvrđenim funkcionalnim poremećajima i motoričkim oštećenjima ekstremiteta što su uzrokovani bolestima i ozljedama te prirođenim malformacijama i deformitetima neurološkoga (multipla skleroza, miastenija gravis, cerebralna paraliza), mišićnoga koštanog sustava (mišićna distrofija), drugih organskih sustava (bulozna epodemoliza, dijalizirani i transplantirani bolesnici) te osobe s traumatskim amputacijama ili stečenim gubicima ekstremiteta koje zbog navedenih bolesti, oštećenja i funkcionalnih poremećaja imaju postotak tjelesnog oštećenja od najmanje 70 %,

-  osobe liječene zbog dijagnoza iz skupine težih duševnih bolesti koje dovode do trajne nesposobnosti za rad, privređivanje i samostalan život;

d) osobe kojima je priznato pravo na status roditelja njegovatelja ili status njegovatelja.

Pravo na besplatno korištenje prijevoza ima i pratitelj slijepe osobe za vrijeme pružanja usluga pratnje;

e) osobe starije od 65 godina života, koje nisu korisnici mirovine, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3.200,00 kuna mjesečno;

f) dobrovoljni davatelji krvi, i to muškarci koji su krv dali trideset i više puta i žene koje su krv dale dvadeset i više puta;

g) članovi obitelji smrtno stradaloga, zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, sukladno Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji;

- na besplatan kupon za godišnju ili mjesečnu pretplatnu kartu ZET-a imaju:

h) učenici i studenti čiji su ukupni mjesečni prihodi po članu kućanstva jednaki ili manji od 2.000,00 kuna;

- na besplatan kupon za mjesečnu kartu ZET-a imaju:

i) nezaposlene osobe čiji su ukupni mjesečni prihodi po članu kućanstva jednaki ili manji od 2.000,00 kuna.

Pravo na besplatan kupon za godišnju ili mjesečnu kartu iz podtočaka od a) do i) ove točke ostvaruju korisnici, kojima je na njihov zahtjev, to pravo utvrdilo nadležno gradsko upravno tijelo, a koje podatke o pravu korisnika elektroničkim putem dostavlja ZET-u.

U slučaju izmjena i dopuna Odluke o socijalnoj skrbi iz stavka 1. ove točke besplatne pretplatne karte će se izdavati sukladno odredbama važeće odluke na dan izdavanja karata i potpisanog Ugovora o izdavanju besplatnih pretplatnih karata s Gradom Zagrebom.

42. Sukladno članku 32. Odluke o prijevozu putnika u javnom prometu (Službeni glasnik Grada Zagreba 20/13, 25/13 i 2/17) slijepe osobe imaju pravo u vozilo uvesti:

-  psa vodiča slijepih osoba,

-  rehabilitacijskog psa, osoba u invalidskim kolicima,

-  terapijskog psa, djeca s teškoćama u razvoju uz pratnju roditelja,

-  psa u školovanju uz pratnju trenera pasa,

-  psa/štenca koji se nalazi na socijalizaciji u obitelji.

Psi iz prethodnog stavka ove točke moraju nositi službenu ormu.

Sukladno člancima 33. i 34. prethodno navedene odluke putnicima je u vozilima javnog prijevoza dopušten prijevoz kućnih ljubimaca, a cijena prijevoza utvrđena je točkom 9. ovoga cjenika.

43. Ulaskom u vozilo ZET-a putnik je obvezan pridržavati se pravila utvrđenih Odredbama za primjenu Cjenika za prijevoz putnika i prtljage u javnom prometu na području Grada Zagreba.

IX. ZAVRŠNE ODREDBE

44. Ovaj cjenik stupa na snagu danom donošenja a primjenjuje se od 1. 7. 2018. i bit će objavljen u Službenom glasniku Grada Zagreba.

Danom primjene ovoga cjenika stavlja se izvan snage Cjenik za prijevoz putnika i prtljage u javnom prometu na području Grada Zagreba od 10. 3. 2016. te Izmjene i dopune Cjenika za prijevoz putnika i prtljage u javnom prometu na području Grada Zagreba od 15. 3. 2017. godine.

Direktorica Društva

Ljuba Romčević-Žgela, dipl. oec., v. r.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija