07.11.2017.

Vukovarska škola N. Tesle sudjeluje u EU projektu Erasmus +

U sklopu Erasmus + projekta, financiranog iz fondova Europske unije, u ponedjeljak je u Vukovara prezentiran Projekt „Local Health for Global Health: Care and Share“ (Lokalno zdravlje za globalno zdravlje: skrb i udio).

Voditeljica projekta Tanja Stakić rekla je kako je nositelj projekta gimnazija iz Češke, iz mjesta Uherske Hradište, a uz Tehničku školu Nikla Tesla iz Vukovara, koja predstavlja Hrvatsku, još su četiri države  partneri na projektu, Estonija, Portugal, Mađarska i Bugarska.
„Projekt je podijeljen u tri faze tako da smo tijekom prve faze govorili najtipičnijim bolestima našeg kraja u prošlosti i ljekovitom bilju. Druga faza projekta bila je posvećena razvoju medicine, najznačajnijim medicinskim postignućima, izazovima postojećih zdravstvenih sustava i modernim civilizacijskim bolestima kao i njihovoj prevenciji. Treća faza bavi se sportom u službi zdravlja, važnosti fizičke aktivnosti u svakodnevnom životu kao i pravilnom prehranom“, rekla je Stakić.
Učenici uključeni u projekt sve spomenute teme obrađivali su na različite načine, odnosno, kroz powerpoint prezentacije, snimanjem filmova, sastavljanjem i provođenjem anketa, sudjelovanjem u raspravama, posjećivanjem lokacija bitnim za temu projekta i slično. Svaka zemlja jednom je domaćin ostalim sudionicima za vrijeme trajanja projekta tako da će Tehnička škola Nikole Tesle iz Vukovar domaćin svojim gostima biti do 11. studenoga. Projekt je financiran iz fondova EU.

(HINA, 06. 11. 2017.)

Arhiva