25.10.2023.

Vlada se očitovala Ustavnom sudu oko Zakona o trgovini

Vlada se na zatvorenome dijelu sjednice u srijedu očitovala Ustavnom sudu na prijedloge za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom izmjenjenog i dopunjenog Zakona o trgovini, a cjelovito očitovanje bit će objavljeno uz odluku Ustavnoga suda.

Što se tiče kadrovskih pitanja, na osobni zahtjev razriješen je glavni tajnik Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Hrvoje Prusina, izvijestila je Vlada.

Državnoj službenici Ani Vukas dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika Ministarstva, a najduže do šest mjeseci.

Tatjana Štritof imenovana je ravnateljicom Hrvatskog zavoda za socijalni rad temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.

Razriješeni su i ponovno imenovani pomoćnici ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje - za pravne poslove Martina Furlan, za zdravstvenu zaštitu Hrvoje Šušković, za ekonomske poslove Marijan Kovačić, za kontrolu i kvalitetu Višnja Gašpar, za dobrovoljno zdravstveno osiguranje Morana Krušarovski i za medicinske poslove Tea Strbad.

Razriješen je i dosadašnji član Nacionalnog odbora za preventivnu zaštitu i gašenje požara brigadni general Ivan Turkalj, a novim članom Nacionalnog odbora, kao predstavnik ministarstva nadležnog za obranu, imenovan je brigadni general Željko Ljubas.

(HINA, 25. 10. 2023.)

Fotografija: Pixabay