29.07.2020.

U Vukovaru realizacija projekata iz Intervencijskog plana

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava ocijenio je u utorak da je Intervencijski plan Grada Vukovara ključan za izgradnju više infrastrukturnih objekata.

Govoreći na konferenciji za novinare o provedbi Intervencijskog plana Grada Vukovara, gradonačelnik Penava je podsjetio kako je riječ o 180 milijuna kuna koji se povlače iz Europskog fonda za regionalni razvoj (150 milijuna) i Europskoga socijalnog fonda (30 milijuna). "Iz toga programa i plana izgradili smo Gradsku tržnicu, vrijednosti 22,6 milijuna kuna, realizirali smo i izgradnju centralne kuhinje za dječje vrtiće u vrijednosti oko 700.000 kuna, a sada smo u fazi realizacije najvećih kapitalnih investicija u gradu Vukovaru", rekao je vukovarski gradonačelnik i dodao kako bi, da nema Intervencijskog plana, realizacija svakog zamišljenog projekta iz gradskog proračuna trajala pet ili više godina.

Izvijestio je da je pri kraju javna nabava za Radnički dom u gradskoj četvrti Borovu naselju, u koji se, nakon potpune obnove, namjerava preseliti Veleučilište Lavoslava Ružičke. "Negdje za šest dana je vjerojatni datum kada ćemo donijeti odluku o odabiru izvođača radova na tom objektu. Definitivno nas treba to radovati jer time se bliži i početak konkretnih radova", istaknuo je Penava, dodajući kako je prije nekoliko dana objavljena i javna nabava za rekonstrukciju gradskoga nogometnog stadiona u vrijednosti od 14 milijuna kuna. Po njegovim riječima, u fazi je i raspisivanje javne nabave vezane uz izgradnju nove zgrade Ekonomske škole u samome gradskom središtu u vrijednosti od 110 milijuna kuna.

"Očekujemo da bi tu radovi mogli početi pred kraj godine ako se ne iskomplicira sam postupak javne nabave", rekao je vukovarski gradonačelnik  Ivan Penava,  navodeći kako je u sklopu Intervencijskog plana i mnogo manjih, ali za grad Vukovar važnih projekata. Po riječima direktorice vukovarske Razvojne agencije Vedrane Žilić, vrijednost projekata od prije godinu dana do danas povećala se tako da će cijeli Intervencijski plan u konačnici iznositi oko 250 milijuna kuna. "Ostatak sredstava, oko 70 milijuna kuna, ćemo nadoknaditi drugim izvorima financiranja", rekla je Žilić. Intervencijski plan Grada Vukovara, osmišljen radi socijalne i gospodarske obnove Grada Vukovara kako bi se smanjila socijalna nejednakost, isključenost i siromaštvo, odobren je u ožujku 2017., a njegova provedba predviđena je do polovice 2022. godine.

(HINA, 28. 7. 2020.)