08.11.2017.

U Saboru započelo Aktualno prijepodne

Širenjem dnevnog reda Hrvatski je sabor u srijedu, nakon prošlotjedne stanke započeo novu, šestu sjednicu koja bi trebala završiti 15. prosinca.

Tijekom nešto više od mjesec dana pred zastupnicima se nalazi šezdesetak točaka dnevnog reda koji će se 'u hodu' proširivati.
Jedna od burnijih rasprava zasigurno će biti ona o SDP-ovoj inicijativi za pokretanje pitanja povjerenja Vladi zbog slučaja Agrokor. Taj je prijedlog podnesen krajem prošloga tjedna, a o njemu bi se trebalo raspravljati već u petak.
Na posljednjoj redovitoj sjednici ove godine, Sabor će donijeti državni proračun za iduću te izmijeniti državni proračun za ovu godinu.
S posebnim se zanimanjem očekuje i rasprava o izmjenama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi za koje vladajući tvrde kako će doprinijeti većoj političkoj stabilnosti dok su ga kritičari prozvali 'lex šerif', zatim rasprava o Zakonu o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (OPG) kojim se na jednom mjestu uređuje taj strateški važan oblik poljoprivrednog gospodarstva u Hrvatskoj, a zastupnike očekuje i niz izvješća među kojima i ono ministra unutarnjih poslova, državnog odvjetništva....
Nakon utvrđivanja dnevnog reda,  Sabor je 'prešao' na aktualno prijepodne, u kojemu, na početku svake nove sjednice, zastupnici 'propituju' premijera i ministre o najaktualnijim temama.


(HINA, 08. 11. 2017.)

Arhiva