17.07.2024.

U nagradnom natjecanju prvi tjedan sudjelovalo više od osam tisuća građana

U prvih tjedan dana nagradnog natjecanja Ministarstva financija, Porezne uprave "Bez računa se ne računa" provjereno je više od 120 tisuća računa, a dosad je sudjelovalo više od osam tisuća natjecatelja, izvijestili su u srijedu organizatori, ocjenjujući da je odaziv građana odličan.

Prema analizi vrste djelatnosti, najviše se, očekivano, skeniraju računi iz trgovina, 67 posto, na drugom mjestu s 15 posto su ugostiteljstvo i turizam, a na trećem mjestu računi iz djelatnosti prerađivačke industrije, s 11 posto, priopćila je Porezna uprava (PU).

Nagradno natjecanje se provodi kroz šest mjesečnih kola, od srpnja do kraja prosinca ove godine, uz proglašenje sveukupnog pobjednika. Ukupni fond nagrada je 80 tisuća eura, a dobitnici će biti natjecatelji s najvećim brojem prikupljenih bodova. Tako će se svaki mjesec za prvo mjesto dodijeliti pet tisuća eura, za drugo tri tisuće, a za treće mjesto dvije tisuća eura. Bit će proglašen i ukupni pobjednik, onaj koji prikupi najviše bodova kroz svih šest kola, a pripast će mu 20 tisuća eura.

Sudionik može sudjelovati u određenom kolu tako da prijavi račune izdane isključivo u vremenskom razdoblju tog kola. Od istog izdavatelja računa može se prijaviti najviše jedan račun dnevno.

Natjecanje se provodi isključivo putem mobilne aplikacije mPorezna. Pravo sudjelovanja imaju svi punoljetni njezini korisnici, a u natjecanju se sudjeluje prijavom računa kroz tu aplikaciju, pri čemu se za jedan prijavljen račun ostvaruje jedan bod.

Iz Porezne su izvijestili da je dostupna poboljšana verzija aplikacije mPorezna s novim uputama korisnicima kako bi se olakšalo skeniranje QR kodova s neispravnim ulaznim vrijednostima. Ažuriranu aplikaciju je moguće preuzeti na platformama Google Play Store, App Store i AppGallery.

Apelirali su na građane da sudjeluju u natjecanju.

"Pozivamo sve građane da se priključe nagradnom natjecanju i tako doprinesu izgradnji pravednijeg i fiskalno odgovornijeg društva, jer vaše sudjelovanje nije samo igra", napisali su iz Porezne.

(HINA, 16.7.2024.)

Fotografija: Pixabay

Arhiva