03.11.2017.

Traži se pet članova Odbor za državnu službu

Ministarstvo uprave raspisalo je javni natječaj za imenovanje pet članova/ica Odbora za državnu službu, posebnog i neovisnog tijela nadležnog za odlučivanje o žalbama državnih službenika u području službeničkih odnosa i kandidata u postupku prijma u državnu službu.

Od kandidata se traži da budu diplomirani pravnici s najmanje četiri godine radnog iskustva na poslovima iz područja službeničkih odnosa ili primjene upravnog ili upravnosudskog postupka, te da imaju položen državni stručni ispit.
Članove Odbora imenuje Vlada na vrijeme od pet godina. Prijedlog za imenovanje podnosi joj ministar uprave na temelju provedenog javnog natječaja. Odbor za državnu službu ustrojen je 1. siječnja 2006. godine kao posebno i neovisno tijelo nadležno za odlučivanje o žalbama državnih službenika u području službeničkih odnosa i kandidata u postupku prijma u državnu službu te na prijedlog upravnog inspektora može u roku od pet godina ukinuti nezakonito rješenje o prijmu u državnu službu i rješenje kojim se odlučuje o pravima i obvezama državnih službenika ako čelnik tijela nije otklonio nezakonitosti i nepravilnosti u skladu s naredbom iz zapisnika o inspekcijskom nadzoru.
Prema informacijama objavljenim na stranica Ministarstva uprave, sadašnja predsjednica Odbora je Stanka Vučica, a članovi Zdenko Blaženčić, Silvana Kustec, Mirna Vukman Cerovečki, Ana Maslać i Sonja Baretić.


(HINA, 03. 11. 2017.)

Arhiva