07.11.2018.

Theresa May osnovala pet poslovnih vijeća koja će je savjetovati oko Brexita

Britanska premijerka Theresa May osnovala je pet novih poslovnih vijeća koja bi ju trebala savjetovati o svim pitanjima vezanim uz ključna područja ekonomije u svjetlu Brexita, objavio je u utorak njezin ured.

Manje od pet mjeseci prije izlaska Britanije iz Europske unije i to zasad bez sporazuma, poslovni čelnici traže veću sigurnost oko trgovinskih posljedica koje će prouzročiti Brexit.
Vlada je kazala da će svako od vijeća imati na čelu dvojicu poslovnih ljudi i brojati ukupno oko 10 članova. Sastajat će se triput godišnje, dvaput s premijerkom i jednom s ministrima, te davati preporuke.
"Zatražila sam od tih novih vijeća da nas savjetuju o mogućnostima i izazovima u poslovnom svijetu, dok oblikujemo Ujedinjeno Kraljevstvo za budućnost", kazala je May u priopćenju.
Vlada jača suradnju s poslovnim svijetom - prošli tjedan May i ministar financija Philip Hammond primili su oko 150 izvršnih direktora kako bi razgovarali o njihovoj zabrinutosti oko pitanja vezanih uz Brexit.
May će u srijedu ugostiti supredsjedatelje novih vijeća u Downing Streetu kako bi oni predstavili svoje ciljeve te kako bi se razgovaralo o međusektorskim pitanjima, poput međunarodnih ulaganja, dodao je njezin ured.


(HINA, 7. 11. 2018.)