23.01.2024.

Suci Visokog kaznenog suda jednoglasno se pridružili mjerama upozorenja

Suci Visokog kaznenog suda (VKS) jednoglasno su se u ponedjeljak pridružili provedbi mjera upozorenja zbog čega će sjednice drugostupanjskih vijeća tog suda biti odgođene, osim u hitnim predmetima i onima u kojima prijeti nenadoknadiva šteta, priopćio je prizivni sud.

VKS je izvijestio da su suci tog apelacijskog suda održali sastanak vezan za uputu predsjednika Vrhovnog suda Radovana Dobronića, a u svezi organizacije rada sudova tijekom provedbe mjera upozorenja.

Predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić donio je u ponedjeljak, na prvi dan drugog ciklusa tzv. bijelog štrajka pravosudnih dužnosnika, uputu o radu sudova tijekom provedbe mjera upozorenja sudaca i državnih odvjetnika koji traže veće plaće.

Dobronić je u uputi poručio predsjednicima prvostupanjskih i drugostupanjskih sudova da prate rad suda tijekom provedbe mjera upozorenja na način da se i dalje rješavaju predmeti u kojima građanima i poduzetnicima prijeti nenadoknadiva šteta.

Sva ostala ročišta koja su određena u razdoblju mjera upozorenja mogu se odgoditi, uz preporuku da se strankama istovremeno odredi novi termin ročišta, dok se sudovi u predmetu u kojem se ročište neće održati o tome prethodno poslati obavijest strankama ili punomoćenicima, ističe Dobronić.

(HINA, 22. 1. 2024.)

Fotografija: Unsplash