01.03.2019.

Sabor: U petak prije glasovanja izjašnjavanje o amandmanima

Hrvatski sabor sjednicu nastavlja u petak raspravom o amandmanima na predložene zakone nakon čega slijedi glasovanje o dosad raspravljenim točkama koje će se umjesto u podne održati u jedanaest sati.

Nakon glasovanja na dnevnom redu su dvije točke, rasprava o godišnjem izvješću Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) za 2017. godinu, te prijedlog izmjena Zakona o deviznom poslovanju koji je u procduru uputio Klub zastupnika Živog zida i SNAGA-e
HAMAG-BICRO je tijekom 2017. godine proveo 1595 poduzetničkih projekata ukupne vrijednosti preko 5 milijardi kuna, od čega dodijeljena bespovratna sredstva iznose 1,9 milijardi kuna.
U izvještajnom razdoblju Agencija je poticala gospodarstvo Hrvatske putem financijskih instrumenata i to jamstvima i zajmovima, bespovratnim potporama putem ESI fondova, provedbom projekata financiranih iz ESI fondova, poduzetničkim impulsom te programom provjere inovativnog koncepta.
Izmjenama Zakona o deviznom poslovanju, koje Vlada ne prihvaća, Klub Živog zida i SNAGA-e predlaže ukidanje devizne klauzule i konvertiranje svih kredita u kunske.


(HINA, 28. 2. 2019.)