19.04.2021.

Priznanja Zaklade dr.sc. Jadranko Crnić za 2020.

Zakladna uprava Zaklade dr.sc. Jadranko Crnić u sastavu akademik Jakša Barbić, mr.sc. Dražen Jakovina, Damir Kontrec, dr.sc. Zoran Pičuljan i Robert Travaš, uz sudjelovanje mr.sc. Sanje Nole, tajnice Zaklade, na sjednici održanoj 13. travnja 2021. donijela je odluke o priznanjima Zaklade za 2020.

Najvišim priznanjem Zaklade, Nagradom dr.sc. Jadranko Crnić  za cjeloživotni doprinos i iznimna postignuća u pravnoj struci te promociji vladavine prava u Republici Hrvatskoj nagrađen je professor emeritus Mihajlo Dika, redoviti profesor u miru Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Prijedlog za dodjelu priznanja podnio je Hrvatski savez udruga pravnika u gospodarstvu.

Priznanje za knjigu od značaja za unapređenje pravne struke u 2020. dodijeljeno je za knjigu "Katolička crkva, vjerske zajednice i hrvatski pravni sustav" autora prof.dr.sc. Marka Petraka i izv.prof.dr.sc. Frane Staničića s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Prijedlog za dodjelu priznanja podnio je „Novi informator“.

Priznanje za dugogodišnji uspješan uređivački rad u području prava dodjeljeno je mr.sc. Blaženki Vuk, umirovljenoj urednici izdavačke kuće „Školska knjiga“. Prijedlog za dodjelu priznanja podnijela je „Školska knjiga“.

Zbog okolnosti u kojima se nalazimo, svečanost dodjele priznanja Zaklade, u obliku u kojem to bude izvedivo, po sadašnjem prijedlogu, održat će se tijekom rujna 2021. O točnom datumu održavanja svečanosti javnost će biti pravovremeno izvještena.

Dobitniku Nagrade professoru emeritusu Mihajlu Diki te dobitnicima priznanja Zaklade prof.dr.sc. Marku Petraku, izv.prof.dr.sc. Frani Staničiću i mr.sc. Blaženki Vuk kolegijalno i od srca čestitamo.

Predsjednik Zakladne uprave
dr.sc. Zoran Pičuljan

 

(Zaklada dr.sc. Jadranko Crnić, 19. 4. 2021.)