28.02.2018.

Predstavljen EU projekt "Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju"

EU projekt "Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju" vrijedan više od 800 tisuća kuna čiji je korisnik Upravna škola Zagreb, a kao partneri u njemu sudjeluju srednje škole iz Krapine, Zlatara i Ivanca predstavljen je u utorak u zagrebačkoj Upravnoj školi.

Ravnateljica Upravne škole Zagreb Suzana Hitrec ocijenila je kako će škola kroz ovaj projekt znatno povećati kakvoću naobrazbe svojih učenika. "Kompetencije koje će steći kroz nove fakultativne predmete vidim kao preduvjet uspješnoga cjeloživotnog obrazovanja", rekla je Hitrec dodavši kako će iskustva i poduke koje kroz projekt dobivaju nastavnici omogućiti podizanje kakvoće naobrazbe u školi u gotovo cijelom školskom uputniku.
Naglasila je kako su nastavnici partnerskih škola koji sudjeluju u projektu različitih struka te dodala kako zajednički izrađuju nove uputnike kako bi u njima digitalna i multikulturalna pismenost postala sastavni dio učenja stranih jezika.
Izradit će, najavila je, i priručnike za nastavnike te radne materijale za učenike, a svi će materijali, kako je rekla, biti postavljeni u sustav Loomen i dostupni drugim zainteresiranim školama.
Hitrec je podsjetila kako su nastavnici partnerskih škola, kako bi izradili uputnike, edukaciju polazili na početku projekta na studijskom putovanju u Nizozemskoj.
Najavila je kako će učenici nove predmete moći pohađati u školskoj godini 2018./19.
U predstavljanju projekta vrijednoga ukupno 807.967,46 kuna sudjelovale su i ravnateljica Srednje škole Ivanec Lidija Kozina te ravnateljica Srednje škole Zlatar Zdenka Rogina, dok ravnatelj Srednje škole Krapina Ivica Rozijan zbog vremenskih prilika nije nazočio predstavljanju.
Projekt "Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju" sufinancira se iz Europskoga socijalnog fonda. Tijekom projekta i nakon njegova završetka učenici u Upravnoj školi u Zagrebu moći će pohađati nove fakultativne predmete: njemački, engleski i talijanski jezik s integriranom digitalnom i multikulturalnom pismenušću. EU projekta "Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju" provodi se od 30. studenoga 2017. do 30. studenoga 2019. godine. 
Upravna škola Zagreb do sada je sudjelovala u dva Erasmus plus projekta K1, individualna mobilnost nastavnika s temama "zajedno ka kvalitetnijem učenju i poučavanju" te "Suvremenim metodama učenja i poučavanja prema školi budućnosti".


(HINA, 27. 02. 2018.)