29.05.2018.

Predstavljanje knjige - "Zaštita prava na osobnu slobodu u kaznenom postupku u praksi Ustavnog suda Republike Hrvatske"

Dana 28. svibnja 2018. godine, u 13 sati u dvorani Hrvatske odvjetničke komore u Zagrebu održano je predstavljanje nove knjige u nakladi Novog informatora - „Zaštita prava na osobnu slobodu u kaznenom postupku u praksi Ustavnog suda Republike Hrvatske“.

Riječ je o monografiji autora Gregori Graovca, višeg ustavnosudskog savjetnika Ustavnog suda Republike Hrvatske. Radi se o samostalnom, sveobuhvatnom i sustavnom djelu na hrvatskom jeziku o ustavnoj praksi zaštite osobne slobode u kaznenom postupku u Republici Hrvatskoj. Ono predstavlja znatan doprinos hrvatskoj pravnoj znanosti i pravnom poretku. Širina obuhvaćenih pravnih pitanja u obradi teme i dubina analize otkrivaju i veliko praktično iskustvo autora u radu na predmetima pred Ustavnim sudom Republike Hrvatske. Knjiga prati izuzetno dinamičan razvoj ustavne prakse u ovom području do danas, daje potpun uvid u konvencijsko i ustavno pravo o zaštiti osobne slobode u kaznenom postupku i otkriva (ne)ispunjavanje implementacijskih obveza u Republici Hrvatskoj od strane Ustavnog suda.
 
Sve prisutne pozdravili su predsjednik Hrvatske odvjetničke komore, Robert Travaš, te predsjednik Ustavnog suda dr. sc. Miroslav Šeparović.
Uvodnu riječ održala je Slavica Banić, glavna urednica tjednika Informator i urednica knjige, a zatim Robert Travaš, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore. Knjigu su predstavili recenzenti prof. dr. sc. Zlata Đurđević, predstojnica Katedre za kazneno procesno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu te prof. dr. sc. Ivo Josipović, redoviti profesor na Katedri za kazneno procesno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu. Moderator događaja bio je Mladen Sučević, predsjednik Odvjetničke akademije.
Zainteresirani posjetitelji mogli su kupiti knjigu po promotivnoj cijeni.