12.03.2018.

Otvaranje Konferencije „Bolji propisi kao dio reformske agende“

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković otvorit će u petak, 9. ožujka 2018. godine u 9:30 sati, u Hotelu Esplanade u Zagrebu, Konferenciju „Bolji propisi kao dio reformske agende“.

Na konferenciji će, uz analizu već provedenih mjera administrativnog rasterećenja gospodarstva, biti predstavljen Akcijski plan za 2018. godinu, kao dio reformskoga paketa Vlade Republike Hrvatske.
Vlada Republike Hrvatske identificirala je propise i obveze koji ne odgovaraju suvremenim poslovnim zahtjevima te će širokim spektrom aktivnosti i mjera i u 2018. godini nastaviti s uklanjanjem administrativnih  prepreka  rastu i ulaganjima, pojednostaviti zastarjele i komplicirane propise, a uvođenjem elektroničkih postupaka omogućiti  bolju i učinkovitiju komunikaciju gospodarstvenika s tijelima državne uprave.
Uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, na konferenciji će sudjelovati potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, koja će predstaviti reformu te potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, ministar uprave Lovro Kuščević te ministar zdravstva Milan Kujundžić.


(VLADA RH, 09. 03. 2018.)