19.02.2018.

Od petka prijave na Javni poziv za sufinanciranje izrade prostornih planova

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja priopćilo je u petak da su otvorene prijave na Javni poziv za sufinanciranje izrade prostornih planova jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u 2018. godini, za što je osigurano 3,1 milijuna kuna, a općine, gradovi i županije trebaju se prijaviti najkasnije do 30. rujna ili do iskorištenja predviđenih sredstava.

Taj novac osiguran je u proračunu Ministarstva kao pomoć općinama, gradovima i županijama za izradu prostornih planova uređenja lokalne razine.  
"Pojedinoj jedinici lokalne (regionalne) samouprave mogu se dodijeliti sredstva u iznosu najviše do 50 posto od ukupnog iznosa cijene izrade plana iz Ugovora o izradi plana sklopljenog između jedinice lokalne ili područne (regionalne) samouprave i izrađivača plana. Sredstva nije moguće dodijeliti retroaktivno, odnosno za već doneseni prostorni plan", priopćilo je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja.
Ministarstvo navodi kako predstavnici jedinica lokalne, odnosno regionalne samouprave zahtjev za dodjelu sredstava trebaju uputiti Ministarstvu na propisanom Obrascu za prijavu zajedno sa svom potrebnom dokumentacijom kako je opisano u Javnom pozivu, na adresu e-pošte: prostorni.planovi.sufinanciranje@mgipu.hr
Pristigle zahtjeve razmatrat će stručno Povjerenstvo koje osniva ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, a prijave su moguće najkasnije do 30. rujna ili do iskorištenja predviđenih sredstava. 
Ministarstvo navodi da su lani sufinancirana 74 prostorna plana u ukupnom iznosu od tri milijuna kuna.


(HINA, 16. 02. 2018.)