06.11.2017.

Konferencija AIESEC Hrvatska u Vinkovcima promiče poduzetništvo mladih

Više od 120 članova AIESEC Hrvatska, ogranka najveće međunarodne studentske organizacije, sudjeluje ovog vikenda u Vinkovcima na zimskoj nacionalnoj konferenciji namijenjenoj povezivanju poslodavaca, odnosno tvrtki i studenata, a kroz panele i radionice promiče se poduzetništvo mladih.

"Održavamo radionice o držanju javnog govora, izradi poslovnog plana, vođenju timova, znači svemu onome što je mladoj osobi potrebno za rad u jednoj kompaniji", kazao je potpredsjednik AIESEC Hrvatska za razvoj partnerstva Dario Varošanec.
U petak, prvoga dana konferencije, sudionici su imali prigodu čuti od predstavnika INA-e o mogućnostima zaposlenja u toj tvrtki, a predstavljeno je i online međunarodno natjecanje Freshhh u kojemu tročlani timovi dobivaju zadatak upravljanja integriranom naftnom kompanijom. Skup traje do nedjelje. Najveća međunarodna studentska organizacija AIESEC djeluje u 124 države i teritorija, a u Hrvatskoj postoji od 1953. godine.
AIESEC godišnje organizira oko 5000 stručnih praksi i 15000 volonterskih praksi, u kojima sudjeluje 20.000 mladih ljudi koji su unaprijedili svoje vještine i znanja zbog kojih su konkurentniji na tržištu rada te kojima mogu pridonijeti boljitku društva i gospodarstva, kaže Varošanec.

 

(HINA, 04. 11. 2017.)