05.10.2017.

Hrvatska pošta stipendirat će deset studenata Fakulteta prometnih znanosti

Hrvatska pošta (HP) dugo godina surađuje s Fakultetom prometnih znanosti u Zagrebu pa je u akademskoj godini 2017./2018. raspisala natječaj za dodjelu deset stipendija u iznosu od 10.000 kuna za studenate koji su redovito upisali treću godinu preddiplomskoga studija ITS i logistika, smjer Logistika, a natječaj će biti otvoren do 10. listopada.

Jedan od rezultata uspješne dugogodišnje suradnje dviju ustanova je i inicijativa "Iz teorije u praksu - upoznaj Hrvatsku poštu iz prve ruke, uključi se i osvoji stipendiju" u sklopu koje je HP  i raspisao natječaj za dodjelu deset stipendija.
Rok za prijavu studenata na natječaj je 10. listopada ove godine, a natječaj je objavljen na internetskim stranicama Hrvatske pošte, koja je u srijedu o tome izvijestila i priopćenjem.
Kako je istaknuto, HP želi stipendijama uložiti u znanje studenata, a podsjeća i da je inicijativa "Iz teorije u praksu" u svibnju ove godine predstavljena studentima Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.
Studenti su tako, navedeno je, iz prve ruke mogli saznati niz informacija o Hrvatskoj pošti kao modernoj tvrtki te se upoznati s operativnim procesima i planovima za budućnost.
Na natječaj za dodjelu stipendija mogu se prijaviti studenti koji imaju status redovitoga studenta treće godine preddiplomskoga studija ITS i Logistika na Fakultetu prometnih znanosti, koji prvi put upisuju treću godinu studija u ovoj akademskoj godini i imaju prosjek ocjena prve i druge godine studija veći ili jednak 3,5.
Studenti koji ostvare pravo na stipendiju mogu to pravo zadržati do kraja redovitoga studiranja (završetak treće godine preddiplomskoga studija ili završetak druge godine diplomskoga studija). Uvjet za zadržavanje stipendije je redovit upis sljedeće akademske godine i odrađenih 160 sati prakse u Hrvatskoj pošti tijekom deset mjeseci za svaku akademsku godinu.


(HINA, 04. 10. 2017.)