07.12.2017.

Dubrovniku novi komunikacijski kanal za djelovanje u kriznim situacijama

Direktor Odašiljača i veza (OiV) Mate Botica i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković potpisali su u srijedu ugovor o pružanju usluga CRONECT mreže i uspostavi komunikacijskih kanala između komunalnih tvrtaka i žurnih službi grada.

CRONECT je jedan od novijih projekata Odašiljača i veza, a poznatiji je kao nacionalna pouzdana, robusna i sigurna mobilna radijska mreža s ciljem pružanja neograničene komunikacije profesionalnim službama na teritoriju Hrvatske. Ta je mreža utemeljena na najmodernijoj DMR Tier III tehnologiji i potpuno je neovisna o javnim komunikacijskim mrežama te jamči sigurnu i pouzdanu glasovnu i podatkovnu komunikaciju i u najzahtjevnijim kritičnim situacijama, priopćeno je iz Odašiljača i veza (OiV).
Gradonačelnik Franković je prvi čelnik jedinice lokalne samouprave koji je prepoznao takav projekt koji će Gradu Dubrovniku osigurati apsolutnu neovisnost u slučaju bilo kakve nezgode ili pada sustava, dodaje se u priopćenju.
"Žurne službe, vatrogasna postrojba, komunalno i prometno redarstvo te komunalne tvrtke poput Sanitata, Čistoće i Libertasa imat će potpuno neovisan i siguran sustav komunikacije čime se povećava brzina djelovanja u žurnim i kriznim situacijama“, rekao je gradonačelnik Franković.
Direktor OiV-a Mate Botica istaknuo je vrijednost i značenje tog projekta, posebice za Grad Dubrovnik, koji je zbog uvođenja te najnovije tehnologije u prednosti u odnosu prema ostalim gradovima. Također je istaknuo kako vjeruje da će dodanu vrijednost koju pruža CRONECT prepoznati i druge službe kojima se preporučuje.
CRONECT je usluga OiV-a koja u cijelosti može zadovoljiti najzahtjevnije potrebe kritičnih komunikacija, vatrogasnih postrojba i drugih službi javne sigurnosti i spašavanja, nacionalnih parkova i parkova prirode, zaštitarskih službi, komunalnih poduzeća i industrijskih pogona, pri organizaciji sportskih, glazbenih i drugih javnih događaja, navodi se u priopćenju OiV-a.


(HINA, 06. 12. 2017.)

Arhiva