13.11.2017.

Bogati program obilježavanja Međunarodnoga tjedna obrazovanja u Hrvatskoj

Institut za razvoj obrazovanja (IRO), kao ovlašteni EducationUSA centar u Hrvatskoj i u suradnji s Američkim veleposlanstvom u Zagrebu, priključit će se bogatim programom proslavi 18. Tjedna međunarodnog obrazovanja što se održava od 13. do 17. studenoga ove godine.

Bogati program uključuje niz besplatnih obrazovnih savjetovanja o studiranju u SAD-u, EducationUSA LL.M sajam pravnih poslijediplomskih studijskih programa te virtualni sajam na kojemu će se predstaviti više od 200 vrhunskih američkih sveučilišta.

Važnost i prednosti akademske mobilnosti i internacionalizacije obrazovanja

U.S. Department of Education i U.S. Department of State zajednički su potaknuli Tjedan međunarodnog obrazovanja koji se, već 18. godinu za redom, održava diljem svijeta kako bi istaknuli važnost i prednosti akademske mobilnosti i internacionalizacije obrazovanja.
Tjedan međunarodnog obrazovanja počet će s 2. Sajmom pravnih poslijediplomskih studijskih programa (LL.M.) američkih visokoobrazovnih institucija - EducationUSA LL.M. Sajam će se održati u ponedjeljak, 13. studenoga ove godine, od 18 do 20 sati u hotelu Sheratonu u Zagrebu. Jedinstven je to obrazovni sajam namijenjen studentima pravnih fakulteta u Hrvatskoj te pravnicima koji se žele dalje usavršavati u međunarodnim okvirima prava.
Poslijediplomske međunarodne programe prava i financijsku potporu za studij izložit će 15 renomiranih američkih visokih učilišta koji se ubrajaju među 50 najboljih američkih sveučilišta, poput  UCLA School of Law i Northeastern University School of Law, prema poznatom američkom rangiranju sveučilišta U.S. News and World Report.  
Ulaz na sajam je besplatan uz prethodnu online registraciju putem poveznice: https://goo.gl/forms/AgywWqJBNqKmfC1e2. Više informacija o Sajmu može se pronaći na sljedećoj poveznici: http://bit.ly/2eL2Urb. 

Besplatna savjetovanja i radionice  

Središnje događanje Tjedna međunarodnog obrazovanja u Hrvatskoj bit će obrazovno savjetovanje o mogućnostima studiranja u SAD-u, a održat će 16. studenog 2017. od 16,30 do 19 sati u Institutu za razvoj obrazovanja u Zagrebu, Trg Nikole Zrinskoga 9.

Savjetovanje će biti podijeljeno u tri besplatne tematske radionice, tijekom kojih će obrazovna savjetnica EducationUSA mreže, predstaviti ključne korake za upis na studij u SAD-u, savjete za uspješno polaganje testova i pisanje prijavnih eseja potrebnih za studij u inozemstvu. Ulaz na radionice je slobodan, uz obaveznu prethodnu predbilježbu dolaska na pojedino savjetovanje u IRO-u putem e-maila na iro@iro.hr (potrebno je poslati ime i prezime, e-mail adresu i broj mobitela).

Globalni virtualni sajam američkih sveučilišta

Svi zainteresirani moći će tijekom Tjedna međunarodnog obrazovanja - u srijedu 15. studenoga od 10 do 22 sati - pratiti i globalni virtualni sajam EducationUSA CollegeWeekLive International Students Day, na kojemu će se predstaviti više od 200 vrhunskih američkih visokih učilišta: http://edusa.collegeweeklive.com/
Na interaktivnom virtualnom sajmu savjete za upis na američka sveučilišta pružat će EducationUSA savjetnici iz cijeloga svijeta. Za registraciju i pristup sajmu treba posjetiti poveznicu: http://edusa.collegeweeklive.com/.
Teme radionica su  - polaganje standardiziranih testova za studij u inozemstvu: TOEFL, SAT, GMAT, pisanje prijavnih eseja za upis na inozemna sveučilišta  te vodič kroz studij u SAD-u: 5 koraka za upis na američka sveučilišta.
Kako ističe organizator, ulaz na sva događanja je slobodan, uz obaveznu prethodnu predbilježbu dolaska na pojedino savjetovanje u IRO-u putem e-maila na iro@iro.hr., a treba poslati ime i prezime, e-mail adresu i broj mobitela.
Više informacija može se pronaći na Facebook stranici EducationUSA Croatia.


(HINA, 12. 11. 2017.)

Arhiva