12.11.2005.

Zaštita potrošača u ugostiteljskoj djelatnosti

Prigovori i pritužbe prispjele u Odsjek za nadzor u ugostiteljstvu i turizmu, Područne jedinice Zagreb, Državnog inspektorata, pokazuju da je oko 40% tih prigovora opravdan, dok preostalo nije opravdano zbog neznanja i nepoznavanja propisa od strane potrošača odnosno gosta.  Stoga se razlozi zbog kojih se potrošači žale odnose na kakvoću i količinu hrane, cijene usluga, neljubaznost i nekorektnost osoblja, neurednost i nedovoljnu opremljenost prostorija za osobnu higijenu gostiju, kvalitetu smještajnih objekata, neizdavanje računa i si. O tim razlozima u ovom članku piše MAJA MAGDIĆ HANŽEK, dipl. iur., voditeljica Odsjeka za nadzor u području ugostiteljstva i turizma Područne jedinice Zagreb, Državnog inspektorata.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija