Stručni članci
×
![](https://storage.googleapis.com/informator-production/uploads/images/article/image/466/medium_64a7b62820f7169d0c15742fc1533cca02b6d9e5.jpg)
22.08.2016.
Uvjeti i način poslovanja ugostitelja
Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti (Nar. nov., br. 85/15) uređuje uvjete i način pod kojim pravne i fizičke osobe mogu obavljati ugostiteljsku djelatnost. Prema odredbama tog zakona, ugostiteljska djelatnost je pripremanje i usluživanje jela, pića i napitaka i pružanje usluga smještaja, ali i pripremanje jela, pića i napitaka za potrošnju na drugom mjestu s posluživanjem ili bez njega i opskrba tim jelima, pićima i napitcima (catering). Tako, ugostiteljsku djelatnost, prema Zakonu, mogu obavljati ugostitelji, tj. svi oblici trgovačkih društava, zadruge, trgovci pojedinci i obrtnici koji su registrirani za obavljanje ugostiteljske djelatnosti i koji ispunjavaju uvjete propisane za obavljanje te djelatnosti. Više o tome autorica govori u nastavku ovoga članka.
Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.
Prijava
Zaboravljena zaporka?
Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.