22.02.2012.

Oporezivanje ugostiteljske djelatnosti

Ugostiteljskom djelatnošću, u smislu Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, smatra se pripremanje hrane i pružanje usluga prehrane; pripremanje i usluživanje pića i napitaka; pripremanje hrane za potrošnju na drugom mjestu (npr. u prijevoznim sredstvima, na priredbama i sl.) i opskrba tom hranom (catering) te pružanje usluga smještaja. Ugostiteljsku djelatnost mogu obavljati trgovačka društva, zadruge, trgovci pojedinci i obrtnici koji ispunjavaju uvjete propisane za obavljanje te djelatnosti kao i druge pravne i fizičke osobe navedene u članku 3. stavak 2., 3. i 4. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti1. S obzirom na širinu ugostiteljske djelatnosti i različit porezni položaj pojedinih vrsta ugostiteljskih usluga, u članku su obuhvaćene samo ugostiteljske usluge koje se odnose na pripremanje hrane i pružanje usluga prehrane, pripremanje i posluživanje pića i napitaka, dok hotelijerska djelatnost i usluge smještaja u kampovima, domaćinstvima i plovnim objektima nisu obuhvaćeni.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija