zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Objavljen

19.07.2023.

Donesen

13.07.2023.

Stupa na snagu

01.08.2023.

Poglavlja nisu pronađena.

Prethodnik
Nasljednik

Odluka o izmjenama Odluke o pravilima, uvjetima i postupcima jednostavne nabave

Pročišćeni tekst vrijedi od 01.08.2023.

Narodne novine 24/2023

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

PREAMBULA

Odluka o izmjenama Odluke o pravilima, uvjetima i postupcima jednostavne nabave (»Službeni glasnik Grada Zagreba«, br. 24/23)

Na temelju članka 15. stavka 2. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine 120/16 i 114/22) i članka 41. točke 2. Statuta Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 23/16, 2/18, 23/18, 3/20, 3/21, 11/21 - pročišćeni tekst i 16/22), Gradska skupština Grada Zagreba, na 25. sjednici, 13. srpnja 2023., donijela je

ODLUKU

o izmjenama Odluke o pravilima, uvjetima i postupcima jednostavne nabave

Članak 1.

U Odluci o pravilima, uvjetima i postupcima jednostavne nabave (Službeni glasnik Grada Zagreba 9/17) u članku 1. stavku 1. iznos: "200.000,00 kuna" zamjenjuje se iznosom: "26.540,00 eura", a iznos: "500.000,00" zamjenjuje se iznosom: "66.360,00 eura".

Stavak 4. mijenja se i glasi:

"Iznimno od stavka 3. ovoga članka poslove pripreme, provedbe i ugovaranja jednostavne nabave za svoje potrebe obavlja Stručna služba Gradske skupštine, a postupke jednostavne nabave procijenjene vrijednosti do 2.650,00 eura za ostale nespomenute rashode poslovanja gradskog upravnog tijela nadležnog za mjesnu samoupravu, promet, civilnu zaštitu i sigurnost, vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora, obavlja gradsko upravno tijelo nadležno za mjesnu samoupravu, promet, civilnu zaštitu i sigurnost, uz odgovarajuću primjenu ove odluke."

Članak 2.

Članak 7. mijenja se i glasi:

"Za jednostavnu nabavu procijenjene vrijednosti do 2.650,00 eura Korisnik će prikupiti i priložiti zahtjevu za pokretanjem postupka jednostavne nabave najmanje jednu ponudu gospodarskog subjekta.

Za jednostavnu nabavu procijenjene vrijednosti od 2.650,01 eura do 9.290,00 eura Korisnik će prikupiti i priložiti zahtjevu za pokretanjem postupka jednostavne nabave najmanje tri ponude gospodarskih subjekata.

Iznimno od stavka 2. ovoga članka, u opravdanim okolnostima (kada primjerice zbog tehničkih ili umjetničkih razloga ili razloga povezanih sa zaštitom isključivih prava ili izvođenje radova, isporuku robe ili pružanje usluga može izvršiti samo određeni gospodarski subjekt ili kada je to prijeko potrebno zbog žurnosti izazvane događajima koji se nisu mogli predvidjeti i drugo), mogu se prikupiti i manje od tri ponude.

Ako Korisnik uz zahtjev za pokretanje postupka jednostavne nabave procijenjene vrijednosti do 9.290,00 eura ne priloži ponude gospodarskih subjekata, objavit će se poziv na dostavu ponuda na službenoj web-stranici Grada Zagreba: ejednostavnanabava.zagreb.hr (u daljnjem tekstu: web-stranica Grada Zagreba).

Za jednostavnu nabavu procijenjene vrijednosti veće od 9.290,00 eura gradsko upravno tijelo nadležno za poslove javne nabave objavljuje poziv na dostavu ponuda na web-stranici Grada Zagreba.

Iznimno od stavka 5. ovoga članka, u opravdanim okolnostima (kada primjerice zbog tehničkih ili umjetničkih razloga ili razloga povezanih sa zaštitom isključivih prava, izvođenje radova ili poslova, isporuku robe ili pružanje usluga može izvršiti samo određeni gospodarski subjekt ili kada je to prijeko potrebno zbog žurnosti izazvane događajima koji se nisu mogli predvidjeti i drugo), nabava se može provesti bez objave poziva na dostavu ponuda na web-stranici Grada Zagreba.

U slučajevima iz stavaka 3. i 6. ovoga članka zahtjev za pokretanje postupka jednostavne nabave mora sadržavati obrazloženje opravdanih okolnosti.

Za pokretanje postupka nabave iz stavka 6. ovoga članka potrebna je prethodna pisana suglasnost gradonačelnika."

Članak 3.

Članak 11. mijenja se i glasi:

"U slučaju objave poziva na dostavu ponuda na web-stranici Grada Zagreba, ponuda se dostavlja elektroničkim sredstvima komunikacije putem web-stranice Grada Zagreba i upisuje u Upisnik o zaprimanju ponuda koji obavezno sadrži datum i vrijeme zaprimanja ponude te naziv ponuditelja.

Dijelovi ponude koji se ne mogu dostaviti elektroničkim sredstvima komunikacije dostavljaju se gradskom upravnom tijelu nadležnom za poslove javne nabave poštom ili osobnom dostavom.

Ponuda i njezini dijelovi, koji se ne dostavljaju elektronički, moraju biti dostavljeni do isteka roka za dostavu ponuda.

Ponuda i/ili njezin dio zaprimljen izvan roka za dostavu ponuda neće se razmatrati.

Pri izradi ponude ponuditelj se mora pridržavati uvjeta iz poziva na dostavu ponuda te ne smije mijenjati ni nadopunjavati tekst poziva na dostavu ponuda."

Članak 4.

Članak 13. mijenja se i glasi:

"O pregledu i ocjeni ponuda sastavlja se zapisnik. Zapisnik potpisuje službenik koji je pregledao i ocijenio ponude te njemu neposredno nadređeni službenik."

Članak 5.

U cijelom tekstu riječi: "Ured za javnu nabavu" u određenom padežu zamjenjuju se riječima: "gradsko upravno tijelo nadležno za poslove javne nabave" u odgovarajućem padežu.

Članak 6.

Ova će odluka biti objavljena u Službenom glasniku Grada Zagreba, a stupa na snagu 1. kolovoza 2023.

Ova će odluka biti objavljena na internetskoj stranici Grada Zagreba.

KLASA: 024-01/23-03/295

URBROJ: 251-16-04-23-5

Zagreb, 13. srpnja 2023.

Predsjednik

Gradske skupštine

Joško Klisović, v. r.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija