zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Objavljen

14.09.2022.

Donesen

12.09.2022.

Poglavlja nisu pronađena.

Prethodnik
Nasljednik

Zaključak o dodjeli Nagrade Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost

Pročišćeni tekst vrijedi od 14.09.2022.

Narodne novine 26/2022

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

PREAMBULA

Zaključak o dodjeli Nagrade Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost (»Službeni glasnik Grada Zagreba«, br. 26/22)

Na temelju članka 41. točke 26. Statuta Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 23/16, 2/18, 23/18, 3/20, 3/21, 11/21 - pročišćeni tekst i 16/22) i članka 14. stavka 1. Odluke o javnim priznanjima Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 29/21), Gradska skupština Grada Zagreba, na 15. sjednici, 12. rujna 2022., donijela je

ZAKLJUČAK

o dodjeli Nagrade Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost

U znak javnog priznanja dodjeljuje se Nagrada Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost i nagrađuje se:

Karla Jančić, učenica Osnovne škole Kustošija

- priznanjem i novčanom nagradom

Izuzetno je vrijedna i odgovorna učenica. U svom odnosu prema prijateljima, ali i odraslim osobama, posebno se ističe svojom osjetljivošću, susretljivošću i suptilnošću, stoga je omiljena u svom razredu i školi. Empatična je i uvijek spremna zauzeti se za druge pritom poštujući i vršnjake, učitelje i trenere. Svojom osobnošću stvara ozračje mira, povjerenja i kulture. Iznimno je osjetljiva na svaki oblik nasilja i svakodnevno se trudi osvještavati ljude o problemu netolerancije i neravnopravnosti među ljudima. Rado pomaže svima i pritom je nenametljiva i samozatajna iako ju je njezino zalaganje dovelo i do suradnje s lokalnom zajednicom i šire, a na dobrobit svih u njezinu okruženju.

Trenira u Taekwondo klubu Čigra već dugi niz godina te je osvojila brojna priznanja, a trenira i u Kuglačkom klubu Endi-Tekstilac s kojim je nastupila na mnogim državnim i regionalnim natjecanjima. Trudi se što više pomagati u svojim klubovima pa tako u Kuglačkom klubu Endi-Tekstilac volontira u okviru programa Odmorko, a u Taekwondo klubu Čigra svojim znanjem i vještinama pomaže djeci slabijega imovinskog stanja i djeci s poteškoćama u razvoju u okviru projekta Čigra u zajednici. Osim toga, volontira i pomaže u organizaciji klupskih događanja kao što je Čigra Limač Kup koji okuplja djecu i osobe s invaliditetom te djecu iz obitelji slabijega imovinskog statusa. Vrlo je važan i njezin doprinos u radu s djecom s poteškoćama u razvoju jer u okviru programa Čigrin let pomaže u provedbi posebnih vježbi za djecu s poteškoćama u razvoju. U slobodno vrijeme pleše, čita knjige i brine o kućnim ljubimcima.

Ona je jednostavno nada u bolje sutra te uzor i poticaj svima nama.

Jan Filipović, učenik Škole za modu i dizajn

- priznanjem i novčanom nagradom

Izabran je za Ambasadora nenasilja Škole za modu i dizajn u školskoj godini 2021./2022. te je angažiran u pravom smislu te riječi - pomaže žrtvama nasilja i brani slabije.

Pomaže učenicima s obzirom na to da je u osnovnoj školi i sam osjetio vršnjačko nasilje na svojoj koži, snažno se zalaže za nenasilno rješavanje sukoba i progovara o tome na najrazličitije načine, pritom koristeći svoje talente, kreativnost i struku u kojoj se obrazuje. Konstruirao je i proveo online anketu o doživljaju vršnjačkog nasilja na razini cijele škole, a na temelju rezultata ankete, u suradnji sa stručnim suradnicima, osmislio je radionicu Nasilje prestaje ovdje. Samostalno ju je proveo u tri razredna odjela u kojima se pokazala najveća potreba s obzirom na rezultate ankete. Nositelj je obilježavanja Dana ružičastih majica za koje, uz pomoć dviju nastavnica, osmišljava scenarij za predvorje škole - na ružičaste majice stavlja otisak dlanova, a iznad njih postavlja tekstove koji progovaraju o (ne)nasilju i o školi kao mjestu nulte tolerancije na nasilje. Na školskom Padletu kao dijelu školske preventivne strategije osmislio je svoju ploču Nasilje prestaje ovdje! na kojoj u Mjesecu borbe protiv vršnjačkog nasilja svakodnevno objavljuje tekstove i poruke nenasilne tematike. Predvodi svoj razredni odjel u obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u kontekstu kojeg kreira, konstruira, šiva i oslikava haljinu koja simbolički prikazuje ženu koja je žrtva nasilja. Pomaže nastavnicima u osvješćivanju učenika kako treba težiti školi i društvu bez nasilja te je zaslužan i za projekt prevencije nasilja Haljina nenasilja. Aktivno sudjeluje u mnogobrojnim humanitarnim akcijama Škole.

KLASA: 061-01/22-10/1

URBROJ: 251-16-04-22-12

Zagreb, 12. rujna 2022.

Predsjednik

Gradske skupštine

Joško Klisović, v. r.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija