zbirni podaci i poveznice
poglavlja
članci
napomene
Učitavam poveznice...

Detalji dokumenta

Objavljen

31.08.2021.

Donesen

26.08.2021.

Poglavlja nisu pronađena.

Prethodnik
Nasljednik

Zaključak o uvjetima i načinu dodjele novčane pomoći građanima Grada Zagreba za štete na osobnim automobilima oštećenim u potresima na javnim površinama u Gradu Zagrebu

Pročišćeni tekst vrijedi od 31.08.2021.

Narodne novine 21/2021

Prikaz pročišćenog teksta na dan:

PREAMBULA

Zaključak o uvjetima i načinu dodjele novčane pomoći građanima Grada Zagreba za štete na osobnim automobilima oštećenim u potresima na javnim površinama u Gradu Zagrebu (»Službeni glasnik Grada Zagreba«, br. 21/21)

Na temelju članka 41. točke 5. Statuta Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 23/16, 2/18, 23/18, 3/20, 3/21 i 11/21 - pročišćeni tekst), Gradska skupština Grada Zagreba, na 3. sjednici, 26. kolovoza 2021., donijela je

ZAKLJUČAK

o uvjetima i načinu dodjele novčane pomoći građanima Grada Zagreba za štete na osobnim automobilima oštećenim u potresima na javnim površinama u Gradu Zagrebu

1. Ovim zaključkom propisuju se uvjeti i način dodjele novčane pomoći fizičkim osobama, vlasnicima osobnih automobila, oštećenih u potresima 22. ožujka i 29. prosinca 2020. na javnim površinama u Gradu Zagrebu, koji su podnijeli prijavu na Poziv za prijavu štete na osobnim automobilima, objavljen na internetskoj stranici Grada Zagreba, u otvorenom roku od 10. veljače do 30. ožujka 2021.

2. Fizičkoj osobi, vlasniku osobnog automobila oštećenog u potresu na javnoj površini u Gradu Zagrebu, odobrit će se novčana pomoć samo za jedan osobni automobil uz uvjete:

- da je u roku podnio prijavu na poziv iz točke 1. ovog zaključka,

- da ima prebivalište na području Grada Zagreba neprekidno od dana potresa.

3. Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša pozvat će elektroničkom poštom ili preporučenom poštanskom pošiljkom podnositelje prijava na poziv iz točke 1. ovog zaključka da u roku od 8 dana od dana primitka poziva dostave preslike sljedeće dokumentacije:

- osobne iskaznice,

- uvjerenja o prebivalištu,

- prometne dozvole,

- policijskog zapisnika (ako nije dostavljen uz prijavu),

- procjene štete osiguravatelja kod kojeg je ugovoreno osiguranje osobnog automobila,

- potvrde banke ili ugovora o otvorenom računu s vidljivim IBAN-om,

- izjave o suglasnosti za obradu osobnih podataka.

Obrazac izjave o suglasnosti za obradu osobnih podataka bit će objavljen na internetskoj stranici Grada Zagreba.

4. U slučaju zaprimanja nepotpune dokumentacije, podnositelj prijave bit će pozvan na dopunu dokumentacije elektroničkom poštom ili preporučenom poštanskom pošiljkom. Rok za dopunu dokumentacije je 8 dana od dana dostave poziva na dopunu. Ako podnositelj prijave u navedenom roku ne dostavi potrebnu dokumentaciju, smatrat će se da je odustao od prijave.

5. Novčana pomoć odobrava se u iznosu od 20 % procjene štete osiguravatelja kod kojeg je podnositelj prijave ugovorio osiguranje osobnog automobila, ali ne više od 7.500,00 kuna.

Novčana pomoć u iznosu od 7.500,00 kuna isplatit će se i u slučaju ako je procjenom utvrđeno da se radi o totalnoj šteti, odnosno da popravak nije ekonomski isplativ.

6. Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša provjerava ispunjavaju li podnositelji prijave uvjete iz ovog zaključka te gradonačelniku predlaže popis osoba koje ostvaruju pravo na novčanu pomoć.

Gradonačelnik utvrđuje popis osoba koje ostvaruju pravo na novčanu pomoć.

Popis osoba koje ostvaruju pravo na novčanu pomoć, koji sadrži osim osobnih podataka i iznos novčane pomoći, bit će objavljen na internetskoj stranici Grada Zagreba.

Novčana pomoć bit će isplaćena u roku od 30 dana od objave popisa osoba koje ostvaruju pravo na pomoć.

7. Ovaj će zaključak biti objavljen u Službenom glasniku Grada Zagreba.

KLASA: 021-05/21-001/314

URBROJ: 251-01-03-21-6

Zagreb, 26. kolovoza 2021.

Predsjednik

Gradske skupštine

Joško Klisović, v. r.

Za pristup do sadržaja morate biti korisnik portala www.informator.hr.
Sadržajima se pristupa ovisno o Vašem paketu.

Prijava

Zaboravljena zaporka?

Nemate korisničke podatke? Besplatno se registrirajte i testno pristupajte sadržajima 7 dana.
Kao besplatan korisnik ostvarujete pristup do 20 dokumenata.

Registracija